ja jestem z warszawy - dla mnie zawsze byla kasza manna, moj maz jest z krakowa - on znal tylko grysik, a przy okazji go uwielbial.. ile my smiechu mielismy z tego grysiku aka kaszy mannej:).. nie wspominajac juz dworu i pola etc etc :D
jestem ze wschodniego mazowsza i do gotowania była masza manna a grysik do kwiatów :] ale w końcu sama się domysliłam o co chodzi z tym grysikiem. pozdrawiam
hej, znalazłam to w kilku interesujących mnie przepisach, ale nie wiem co to jest?wiec wy mi powiedzcie!dzieki za info
grysik to kasza manna
o matko, dziekuje. natrudniej gdojrzec to, co jest w zasięgu ręki:))
ja jestem z warszawy - dla mnie zawsze byla kasza manna, moj maz jest z krakowa - on znal tylko grysik, a przy okazji go uwielbial.. ile my smiechu mielismy z tego grysiku aka kaszy mannej:).. nie wspominajac juz dworu i pola etc etc :D
ja jestem ze Śląska i u nas zawsze był grysik i kasza manna (zależy co kto lubi) hahahahahahaha
jestem ze wschodniego mazowsza i do gotowania była masza manna a grysik do kwiatów :] ale w końcu sama się domysliłam o co chodzi z tym grysikiem. pozdrawiam
Witaj, grysik jest to najzwyklejsza kasza manna, może też być tzw. " błyskawiczna".