Forum

Rozmowy wolne i frywolne

dzień babci i dzień dziadka

• Autor: messua27 Data: 2006-01-18 16:44:38

Bardzo milutkie święto nieprawdaż, zawsze co roku jako dzieci jeździliśmy do babci i dziadzia aby złożyć im życzenia, teraz sami mamy dzieci i to one składają naszym rodzicom życzenia i wręczją im upominki, i tu właśnie mam pytanko co dajecie w prezencie ( oczywiście od waszych dzieci) babciom i dziadziom lub jeśli jesteś babcią/ dziadziem co chcielibyście dostać w Wasze święto?!

• Autor: till Data: 2006-01-18 17:12:49

Obowiązkowa kartka z odrysowaną rączką Malucha w ramach podpisu. W tym roku Barbina po raz pierwszy nakreśli własne B ( ma 3 lata). Ponadto jakieś drobiazgi i malutkie bukieciki od każdej Nieletniej dla Babuni , a Dziadkowie - hmmmm - w ubiegłym roku zdaje się dostali po dobrym piwie. Pozdrawiam

• Autor: inka Data: 2006-01-18 18:52:52

mnie babci bardzo się podobają kartki- laurki, które same narysują moje ukochane wnuki - i jak sama muszę odgadnąć treść tych rysunków (jaką dzieci mają fantazję) szczęśliwa babcia irenka

• Autor: dorime Data: 2006-01-18 20:49:49

A myśmy w tym roku uradzili , że babcie dostaną od naszych maluchów ramki ze zdjęciami naszych pociech , żeby zawsze pamiętały o swoich "słoneczkach"

• Autor: ABA Data: 2006-01-18 21:20:53

Pozwolę sobie zamieścić jeden ze swoich wierszyków. Moje dzieci gdy były małe mówiły go babciom. Teraz mają już swoje pociechy, a tym którym mówiły i śpiewały już nie ma.
    NASZA BABCIU
    Nasza Babciu kochana
    Złote serce masz dla nas
    Złote serce i ręce
    Z Tobą szczęście wciąż trwa.
        Zawsze uśmiech na twarzy
        Mimo, że ból się zdarzy
        Swą miłością łagodzisz
        Nieraz nasz przykry gniew.
    I dlatego w dniu święta
    Każda wnuczka pamięta
    Żeby złożyc życzenia
    Z uściskami, kwiatami
    I słowami "Sto lat".

• Autor: jasia Data: 2006-01-19 00:09:38

Ja jako babcia , najbardziej się cieszę gdy wnusio przyniesie mi kwiatka z papieru lub laurkę.
    Takie ładne robią z panią w przedszkolu.
    A już najbardziej się cieszę, gdy coś zaśpiwa lub wyrecytuje,... bo tak trudno z niego wydobyć jakieś tony.
    Moje dzieci, gdy były małe, dla dziadków zawsze miały jakieś gotowe recytacje, laurki a naewt pokazy artystyczne.
    Oczywiście , napracowała się pani w przedszkolu i ja jako mama...
    jasia

Przejdź do pełnej wersji serwisu