Bardzo milutkie święto nieprawdaż, zawsze co roku jako dzieci jeździliśmy do babci i dziadzia aby złożyć im życzenia, teraz sami mamy dzieci i to one składają naszym rodzicom życzenia i wręczją im upominki, i tu właśnie mam pytanko co dajecie w prezencie ( oczywiście od waszych dzieci) babciom i dziadziom lub jeśli jesteś babcią/ dziadziem co chcielibyście dostać w Wasze święto?!
Obowiązkowa kartka z odrysowaną rączką Malucha w ramach podpisu. W tym roku Barbina po raz pierwszy nakreśli własne B ( ma 3 lata). Ponadto jakieś drobiazgi i malutkie bukieciki od każdej Nieletniej dla Babuni , a Dziadkowie - hmmmm - w ubiegłym roku zdaje się dostali po dobrym piwie. Pozdrawiam
mnie babci bardzo się podobają kartki- laurki, które same narysują moje ukochane wnuki - i jak sama muszę odgadnąć treść tych rysunków (jaką dzieci mają fantazję) szczęśliwa babcia irenka
Pozwolę sobie zamieścić jeden ze swoich wierszyków. Moje dzieci gdy były małe mówiły go babciom. Teraz mają już swoje pociechy, a tym którym mówiły i śpiewały już nie ma. NASZA BABCIU Nasza Babciu kochana Złote serce masz dla nas Złote serce i ręce Z Tobą szczęście wciąż trwa. Zawsze uśmiech na twarzy Mimo, że ból się zdarzy Swą miłością łagodzisz Nieraz nasz przykry gniew. I dlatego w dniu święta Każda wnuczka pamięta Żeby złożyc życzenia Z uściskami, kwiatami I słowami "Sto lat".
Ja jako babcia , najbardziej się cieszę gdy wnusio przyniesie mi kwiatka z papieru lub laurkę. Takie ładne robią z panią w przedszkolu. A już najbardziej się cieszę, gdy coś zaśpiwa lub wyrecytuje,... bo tak trudno z niego wydobyć jakieś tony. Moje dzieci, gdy były małe, dla dziadków zawsze miały jakieś gotowe recytacje, laurki a naewt pokazy artystyczne. Oczywiście , napracowała się pani w przedszkolu i ja jako mama... jasia
Bardzo milutkie święto nieprawdaż, zawsze co roku jako dzieci jeździliśmy do babci i dziadzia aby złożyć im życzenia, teraz sami mamy dzieci i to one składają naszym rodzicom życzenia i wręczją im upominki, i tu właśnie mam pytanko co dajecie w prezencie ( oczywiście od waszych dzieci) babciom i dziadziom lub jeśli jesteś babcią/ dziadziem co chcielibyście dostać w Wasze święto?!
Obowiązkowa kartka z odrysowaną rączką Malucha w ramach podpisu. W tym roku Barbina po raz pierwszy nakreśli własne B ( ma 3 lata). Ponadto jakieś drobiazgi i malutkie bukieciki od każdej Nieletniej dla Babuni , a Dziadkowie - hmmmm - w ubiegłym roku zdaje się dostali po dobrym piwie. Pozdrawiam
mnie babci bardzo się podobają kartki- laurki, które same narysują moje ukochane wnuki - i jak sama muszę odgadnąć treść tych rysunków (jaką dzieci mają fantazję) szczęśliwa babcia irenka
A myśmy w tym roku uradzili , że babcie dostaną od naszych maluchów ramki ze zdjęciami naszych pociech , żeby zawsze pamiętały o swoich "słoneczkach"
Pozwolę sobie zamieścić jeden ze swoich wierszyków. Moje dzieci gdy były małe mówiły go babciom. Teraz mają już swoje pociechy, a tym którym mówiły i śpiewały już nie ma.
NASZA BABCIU
Nasza Babciu kochana
Złote serce masz dla nas
Złote serce i ręce
Z Tobą szczęście wciąż trwa.
Zawsze uśmiech na twarzy
Mimo, że ból się zdarzy
Swą miłością łagodzisz
Nieraz nasz przykry gniew.
I dlatego w dniu święta
Każda wnuczka pamięta
Żeby złożyc życzenia
Z uściskami, kwiatami
I słowami "Sto lat".
Ja jako babcia , najbardziej się cieszę gdy wnusio przyniesie mi kwiatka z papieru lub laurkę.
Takie ładne robią z panią w przedszkolu.
A już najbardziej się cieszę, gdy coś zaśpiwa lub wyrecytuje,... bo tak trudno z niego wydobyć jakieś tony.
Moje dzieci, gdy były małe, dla dziadków zawsze miały jakieś gotowe recytacje, laurki a naewt pokazy artystyczne.
Oczywiście , napracowała się pani w przedszkolu i ja jako mama...
jasia