Kochani, mam problem:)znajomy myśliwy uraczył mnie ...zadkiem sarny:)kupa mięcha. Chyba ze 3 kilo...Nie mam bladego pojecia co z tym zrobić??Znalazłam jakies przepisy ale wolałabym cos sparwdzonego...z częśći planuje zrobić pasztet..Moze tez macie jakis fajny przepis???Pozdrawiam...na razie sarninka zamrożona czeka na Wasze pomysły...
Mialam ten sam problem, ale znalazłam wątek na forum o dziczyżnie i Bahus podał tam stronkę z przepisami z sarninki.Skorzystam coś z tego.Dostalam cała sarninę i dopiero mialam "probleM".Już robiłam pierożki z mięsem i czerwony barszczyk do tego.Zamarynowalam też jedną szyneczkę i będę piekła(tam przepisik).Będę też robić zraziki oraz polędwiczki po zamarynowaniu zrobię w sosie śmietanowym a innym razem panierowane w bułeczce.Lopatki zmieliłam i zostały do kotletow mielonych czy do gołąbków.Jedną szyneczkę przeznaczylam na kiełbaskę,dokupiłam trochę łopatki i kawałek surowego boczku.Nie wyjdzie za dużo ale za to "jaka".Palce lizać!!!
Kochani, mam problem:)znajomy myśliwy uraczył mnie ...zadkiem sarny:)kupa mięcha. Chyba ze 3 kilo...Nie mam bladego pojecia co z tym zrobić??Znalazłam jakies przepisy ale wolałabym cos sparwdzonego...z częśći planuje zrobić pasztet..Moze tez macie jakis fajny przepis???Pozdrawiam...na razie sarninka zamrożona czeka na Wasze pomysły...
Mialam ten sam problem, ale znalazłam wątek na forum o dziczyżnie i Bahus podał tam stronkę z przepisami z sarninki.Skorzystam coś z tego.Dostalam cała sarninę i dopiero mialam "probleM".Już robiłam pierożki z mięsem i czerwony barszczyk do tego.Zamarynowalam też jedną szyneczkę i będę piekła(tam przepisik).Będę też robić zraziki oraz polędwiczki po zamarynowaniu zrobię w sosie śmietanowym a innym razem panierowane w bułeczce.Lopatki zmieliłam i zostały do kotletow mielonych czy do gołąbków.Jedną szyneczkę przeznaczylam na kiełbaskę,dokupiłam trochę łopatki i kawałek surowego boczku.Nie wyjdzie za dużo ale za to "jaka".Palce lizać!!!