Forum

Gawędy o jedzeniu

herbatniki jak petitki i najprawdziwsze ciasteczka maślane

• Autor: malda_80 Data: 2006-01-19 09:46:21

Witam, jestem tutaj pierwszy raz jako użytkownik, niejednokrotnie korzystałam z przepisów z tej stronki.
    Ostatnimi czasy, buszuję po internecie i nie mogę znaleźc przepisu na herbatniki, takie najzwyklejsze jak bebe,czy petitki.
    A jak już piszę o tym, może ktoś z Was zna przepis na takie prawdziwe ciasteczka maślane, z maślaną nutką... Wypróbowałam kilka przepisów, ale nic z tego.Wychodzą poprostu kruche ciastka,które bez dodatków nie mają żadnego konkretnego smaku.
    Może też ktoś ma jakiś fajny przepis na jakieś słone ciasteczka,krakersy( bo tylko takie je mój tata i chciałam mu sprawic małą przyjemnośc wypiekiem tylko dla niego).
    :) Wiem,że dużo tych próśb o przepisy, ale może jeszcze jeden by się znalazł.... na krem do ptysiów, taki białkowy...
    Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich

Malda

• Autor: malda_80 Data: 2006-01-19 13:30:26

:) super.... napewno zrobię te ciasteczka z dżemikiem:). Tylko nie wiem które pikantne przetestowac najpierw;). Będę wypiekac w sobotę,dam znac jak wyszło, i jakie wrażenie zrobiły na tacie:].
    Dziękuję jeszcze raz. :)

• Autor: malda_80 Data: 2006-01-19 13:50:24

A mam jeszcze pytanie. czy musi byc koniecznie ementaler??Czy może byc jakiś inny ser żółty??

• Autor: pandora Data: 2006-01-19 23:30:04

A mogę zadać pytanie nie na temat - dlaczego masz taki nick? Będę BARDZO wdzięczna za odpowiedź
    p. (malda również)

• Autor: malda_80 Data: 2006-01-20 08:29:18

Hm...badania jakieś??Ja od imienia.

Przejdź do pełnej wersji serwisu