Forum

Gawędy o jedzeniu

Zestawy "jedzeniowe" niekoniecznie do siebie pasujace cd

• Autor: Sylwik Data: 2006-01-19 13:46:15

Właśnie przejrzałam wasze zestawy jedzeniowe - niektóre bardzo zaskakujące i ciekawe. Niektóre sama stosowalam lub stosuję. Ale temat ten nasunał mi jedno pytanie: Czy znacie przepis na barszcz biały na wiśniach? Podobno pycha, ale nic bliżej o nim nie wiem.

• Autor: atas Data: 2006-01-19 14:16:52

słyszałam o barszczu czerwonym na wiśniach i sama taki robię, ale biały?????? chyba nie byłby juz biały

• Autor: dankarz Data: 2006-01-19 18:58:40

Atas a może podzielisz się z nami przepisem na ten barszczyk! pozdrawiam dankarz

• Autor: Sylwik Data: 2006-01-20 08:36:52

masz rację nie byłby czerwony, a pewnie różowy, ale z tego co wiem wiśnie zalewa się białym barszczem i ........ mamy różowy barszcz. Nie tracę nadziei - może ktoś zna

• Autor: zwierz Data: 2006-01-19 20:36:44

zrób czerwony i daj dużo śmietany

• Autor: atas Data: 2006-01-20 07:11:07

przepraszam ze dopiero  teraz odpisuję, ale ostatnio jestem strasznie zakręcona (nadmiar zajęć). Otóż z tym barszczem czerwonym, to bardzo prosta sprawa.
    Do ugotowanego czerwonego barszczu  dodajemy  ok 1 szklanki  kompotu wiśniowego (nie może być słodzony  i najlepszy domowej roboty) Mówię  Wam - pycha.
    Jak  będę miała chwilkę  czasu wklepię całościowy przepisik na barszcz czerwony z dodatkiem wiśni Pozdrawiam gorąco (bo ziąb straszny).

• Autor: atas Data: 2006-01-20 07:12:43

I jeszcze jedno. Do tego barszczu nie dodaje się smietany. Ja taki barszczyk najczęsciej robię na  Wigilię.

Przejdź do pełnej wersji serwisu