Właśnie przejrzałam wasze zestawy jedzeniowe - niektóre bardzo zaskakujące i ciekawe. Niektóre sama stosowalam lub stosuję. Ale temat ten nasunał mi jedno pytanie: Czy znacie przepis na barszcz biały na wiśniach? Podobno pycha, ale nic bliżej o nim nie wiem.
masz rację nie byłby czerwony, a pewnie różowy, ale z tego co wiem wiśnie zalewa się białym barszczem i ........ mamy różowy barszcz. Nie tracę nadziei - może ktoś zna
przepraszam ze dopiero teraz odpisuję, ale ostatnio jestem strasznie zakręcona (nadmiar zajęć). Otóż z tym barszczem czerwonym, to bardzo prosta sprawa. Do ugotowanego czerwonego barszczu dodajemy ok 1 szklanki kompotu wiśniowego (nie może być słodzony i najlepszy domowej roboty) Mówię Wam - pycha. Jak będę miała chwilkę czasu wklepię całościowy przepisik na barszcz czerwony z dodatkiem wiśni Pozdrawiam gorąco (bo ziąb straszny).
Właśnie przejrzałam wasze zestawy jedzeniowe - niektóre bardzo zaskakujące i ciekawe. Niektóre sama stosowalam lub stosuję. Ale temat ten nasunał mi jedno pytanie: Czy znacie przepis na barszcz biały na wiśniach? Podobno pycha, ale nic bliżej o nim nie wiem.
słyszałam o barszczu czerwonym na wiśniach i sama taki robię, ale biały?????? chyba nie byłby juz biały
Atas a może podzielisz się z nami przepisem na ten barszczyk! pozdrawiam dankarz
masz rację nie byłby czerwony, a pewnie różowy, ale z tego co wiem wiśnie zalewa się białym barszczem i ........ mamy różowy barszcz. Nie tracę nadziei - może ktoś zna
zrób czerwony i daj dużo śmietany
przepraszam ze dopiero teraz odpisuję, ale ostatnio jestem strasznie zakręcona (nadmiar zajęć). Otóż z tym barszczem czerwonym, to bardzo prosta sprawa.
Do ugotowanego czerwonego barszczu dodajemy ok 1 szklanki kompotu wiśniowego (nie może być słodzony i najlepszy domowej roboty) Mówię Wam - pycha.
Jak będę miała chwilkę czasu wklepię całościowy przepisik na barszcz czerwony z dodatkiem wiśni Pozdrawiam gorąco (bo ziąb straszny).
I jeszcze jedno. Do tego barszczu nie dodaje się smietany. Ja taki barszczyk najczęsciej robię na Wigilię.