>Bardzo ważne ostrzeżenie! >> Proszę być niezwykle ostrożnym, korzystając szczególnie z poczty >internetowej, takiej jak Walla, Yahoo, Hotmail, AOL i tak dalej. >Informację tę uzyskaliśmy dziś rano, od Microsoft i Norton. Proszę >przesłać ją do każdej znajomej osoby, korzystającej z Internetu. >Możecie >> trzymać pozornie niegroźny email, z prezentacją. PowerPoint Life is >beautiful.pps Jeśli taką wiadomość otrzymacie, nie otwierajcie jej pod >żadnym pozorem i usuńcie ją natychmiast! Jeśli otworzycie tę >wiadomość, >> pojawi się ona na waszym ekranie z informacją: Teraz jest już za >późno, >> Twoje życie przestało być piękne. Następnie stracicie wszystkie >dane na >> waszym komputerze , a osoba, która wysłała do was tę wiadomość będzie >mieć dostęp do waszej nazwy, maila i hasła. To jest nowy wirus, który >zaczął krążyć w sobotnie popołudnie. Musimy zrobić wszystko, żeby go >powstrzymać. AOL właśnie potwierdził niebezpieczeństwo tego wirusa, >> antywirus Software nie jest w stanie go zniszczyć. Wirus został >> stworzony przez hakera, który sam siebie nazywa właścicielem życia. >Proszę zróbcie kopie tego maila dla wszystkich waszych znajomych i >natychmiast go wyślijcie. Do sprawdzenia na stronie Symanteca. >> >
Taką informację dostałam od swoich znajomych więc dzielę się z Wami pozdrawiam dankarz
@dankarz: Bardzo ważne ostrzeżenie! (...) Możecie otrzymać pozornie niegroźny email, z prezentacją. PowerPoint Life is beautiful.pps (...) Taką informację dostałam od swoich znajomych więc dzielę się z Wami pozdrawiam dankarz
To jest typowy hoax = ściema, wywołująca burze w głowach niezorientowanych... Proszę takich listów "łańcuszków" nie rozsyłać dalej! One tylko wprowadzają w błąd!
Przedstaw mi jak się wyrus nazywa? Gdzie jest zlokalizowany po zainfekowaniu komputera?
@dankarz: To jest nowy wirus, który zaczął krążyć w sobotnie popołudnie
Bzdura! ta wiadomość krąży od kilku lat >> Za symantec: This hoax was first circulated in Portuguese. English, French, Italian and German versions have also been recorded. Reported on: January 15, 2002
Od tego czasu żaden antivirus nie jest w stanie go usunąć? hehe
a tak na marginesie, nigdy nie otwierajcie załacznikow w korespondencji od nieznajomych, ja tak robie, nigdy nie otwieram i od razu kasuje takie przesylki
Wybacz nie jestem fachowcem od wirusów takiego maila dostałam więc uznałam że moge kogoś ustrzec , bo akurat wierze w taką formę rozsyłanie wirusów a skoro jesteś fachowcem to dobrze że pilnujesz takich wątków tylko dlaczego mnie za to karcisz? Ja to zrobiłam w dobrej wierze pozdrowienia dankarz
Wiem, że chciałaś dobrze. I Tobie się nie dostało, tylko łańcuszkowi :) Ten łańcuszek niesie pustą treść, bez żadnego potwierdzenia informacji... a w ogóle, to kiepsko jest napisany. Między innymi to autor ma na celu: zamącić. Puszcza bzdety i ma radochę, że ludzie w to wierzą z marszu, rozsyłają dalej, bo mało kto sprawdza prawdziwość takich informacji.
Zasada prosta: nie znasz autora listu z czymś tam załączonym >> wywalasz (a jak otworzysz to na własną odpowiedzialność). znasz autora: zastanawiasz się 3 razy zanim otworzysz... (nadawca wcale nie musi być nadawcą).
Dostaniesz łańcuszek z przyjemnym dopiskiem "żeby wysłać każdemu z listy kontaktowej...;" >> Nie rób tego! Wyślesz = spełnisz zamiar autora łańcuszka, patrz wyżej.
Dankarz nie dąsaj się, dobrze zrobiłaś. Przecież nie chciałaś źle. J anigdy nie otwieram załączników w poczcie, jak nie wiem od kogo są. Ale miałam bardzo niemiłe zdarzenie, gdy weszłam na stronkę w internecie i sam wgrał mi się program. Jak się okazało był to program do ściągania trojanów. Szkoda, tylko , że nie zapamiętałam jaka to była strona. Dlatego uważam, że każda forma ostrzeżenia jest dobra, nawet ta chybiona jasia
Jasiu tak się składa że dostałam maila od dobrych znajomych, którzy jak mniemam są w jakimś tam procencie fachowcami, a dąsać się nie mam zwyczaju pozdrawiam dankarz
Dankarz, a ja jeste duszą i sercem z Tobą, cieszę się , że poinformowałaś. Wolę dmuchać na zimne niż coś spaprać. Mam zasadę, że nie otwieram ŻADNEJ poczty o ile nie znam autora.Proszę więc nie wytykać nic Danusi ! Dobrze zrobiłaś!!!!
I TY Brutusie przeciwko mnie? Poparłem Dankarza, bo Shoffix napisał to co napisał. Jestem laikiem w sprawie komputerów i każde ostrzezenie przyjmuję jako wiarygodne , tym bardziej, że faktycznie można świństwa nałapać. A że to jest stare? Dla mnie nie jest ważne. Popieram Danusię.
Lajan , ty chyba niuważnie czytasz, przecież wszyscy poparli Danusię. Nawet Shoffix napisał, żę te słowa nie tyczyły się jej tylko autorów tekstu. Ale ty napisałeś : nie wytykać nic Danusi. I nikt, ale to nikt jej nie atakuje !!! Wszyscy są za. Bo warto dmuchać na zimne. Amen jasia
Och Lajanie bardzo dziękuję za obronę to takie miłe ale ja nie mam do nikogo pretensji szczerze mówiąc uśmiałam się do łez czytając twoje i Jasi wypowiedzi jesteście kochani pozdrawiam dankarz
>Bardzo ważne ostrzeżenie!
>> Proszę być niezwykle ostrożnym, korzystając szczególnie z poczty
>internetowej, takiej jak Walla, Yahoo, Hotmail, AOL i tak dalej.
>Informację tę uzyskaliśmy dziś rano, od Microsoft i Norton. Proszę
>przesłać ją do każdej znajomej osoby, korzystającej z Internetu.
>Możecie
>> trzymać pozornie niegroźny email, z prezentacją. PowerPoint Life is
>beautiful.pps Jeśli taką wiadomość otrzymacie, nie otwierajcie jej pod
>żadnym pozorem i usuńcie ją natychmiast! Jeśli otworzycie tę
>wiadomość,
>> pojawi się ona na waszym ekranie z informacją: Teraz jest już za
>późno,
>> Twoje życie przestało być piękne. Następnie stracicie wszystkie
>dane na
>> waszym komputerze , a osoba, która wysłała do was tę wiadomość będzie
>mieć dostęp do waszej nazwy, maila i hasła. To jest nowy wirus, który
>zaczął krążyć w sobotnie popołudnie. Musimy zrobić wszystko, żeby go
>powstrzymać. AOL właśnie potwierdził niebezpieczeństwo tego wirusa,
>> antywirus Software nie jest w stanie go zniszczyć. Wirus został
>> stworzony przez hakera, który sam siebie nazywa właścicielem życia.
>Proszę zróbcie kopie tego maila dla wszystkich waszych znajomych i
>natychmiast go wyślijcie. Do sprawdzenia na stronie Symanteca.
>>
>
Taką informację dostałam od swoich znajomych więc dzielę się z Wami pozdrawiam dankarz
dzięki podam dalej,inka21
Dziękuję i pozdrawiam.
Hmmm... jakiś miesiąc temu dostałam prezentację o tym tytule od znajomego i były tam piękne fotografie przyrody, nie mam żadnego wirusa!!
@dankarz: Bardzo ważne ostrzeżenie! (...) Możecie otrzymać pozornie niegroźny email, z prezentacją. PowerPoint Life is beautiful.pps (...)

To jest typowy hoax = ściema, wywołująca burze w głowach niezorientowanych...
Proszę takich listów "łańcuszków" nie rozsyłać dalej! One tylko wprowadzają w błąd!
Przedstaw mi jak się wyrus nazywa? Gdzie jest zlokalizowany po zainfekowaniu komputera?
@dankarz: To jest nowy wirus, który zaczął krążyć w sobotnie popołudnie
Bzdura! ta wiadomość krąży od kilku lat >> Za symantec: This hoax was first circulated in Portuguese. English, French, Italian and German versions have also been recorded. Reported on: January 15, 2002
Od tego czasu żaden antivirus nie jest w stanie go usunąć? hehe
@dankarz: Do sprawdzenia na stronie Symanteca
Proszę bardzo: >> Symantec - Life is beautiful
pozdrawiam,
shiludek
/. .\
--o00- \ -00o--
shoffix
* * * * * * * *
Jak to dobrze, że jest taki zajączek co zna się na rzeczy
jasia
och! zajączku pilnuj nas dalej , co byśmy bez Ciebie zrobili?
Tak, tak zajączku, pilnuj nas! tylko jak nas upilnujesz, takie duże stadko? Pozdrawiam!
a tak na marginesie, nigdy nie otwierajcie załacznikow w korespondencji od nieznajomych, ja tak robie, nigdy nie otwieram i od razu kasuje takie przesylki
Wybacz nie jestem fachowcem od wirusów takiego maila dostałam więc uznałam że moge kogoś ustrzec , bo akurat wierze w taką formę rozsyłanie wirusów a skoro jesteś fachowcem to dobrze że pilnujesz takich wątków tylko dlaczego mnie za to karcisz? Ja to zrobiłam w dobrej wierze pozdrowienia dankarz
Wiem, że chciałaś dobrze. I Tobie się nie dostało, tylko łańcuszkowi :)

Ten łańcuszek niesie pustą treść, bez żadnego potwierdzenia informacji... a w ogóle, to kiepsko jest napisany.
Między innymi to autor ma na celu: zamącić. Puszcza bzdety i ma radochę, że ludzie w to wierzą z marszu, rozsyłają dalej, bo mało kto sprawdza prawdziwość takich informacji.
Zasada prosta: nie znasz autora listu z czymś tam załączonym >> wywalasz (a jak otworzysz to na własną odpowiedzialność).
znasz autora: zastanawiasz się 3 razy zanim otworzysz... (nadawca wcale nie musi być nadawcą).
Dostaniesz łańcuszek z przyjemnym dopiskiem "żeby wysłać każdemu z listy kontaktowej...;" >> Nie rób tego! Wyślesz = spełnisz zamiar autora łańcuszka, patrz wyżej.
BTW. też nie jestem fachowcem.
pozdrawiam,
shiludek
/. .\
--o00- \ -00o--
shoffix
* * * * * * * *
W tej sytuacji prosze ten wątek skasować i będzie po bólu
Lepiej dmuchać na zimne. Dankarz, dobrze zrobiłaś wysyłąjąc ostrzeżenie. A przy okazji nasz "zajączek" oświecił nas i wszyscy są zadowoleni :-)
Dankarz nie dąsaj się, dobrze zrobiłaś. Przecież nie chciałaś źle.
J anigdy nie otwieram załączników w poczcie, jak nie wiem od kogo są.
Ale miałam bardzo niemiłe zdarzenie, gdy weszłam na stronkę w internecie i sam wgrał mi się program.
Jak się okazało był to program do ściągania trojanów.
Szkoda, tylko , że nie zapamiętałam jaka to była strona.
Dlatego uważam, że każda forma ostrzeżenia jest dobra, nawet ta chybiona
jasia
Jasiu tak się składa że dostałam maila od dobrych znajomych, którzy jak mniemam są w jakimś tam procencie fachowcami, a dąsać się nie mam zwyczaju pozdrawiam dankarz
Dankarz, a ja jeste duszą i sercem z Tobą, cieszę się , że poinformowałaś. Wolę dmuchać na zimne niż coś spaprać. Mam zasadę, że nie otwieram ŻADNEJ poczty o ile nie znam autora.Proszę więc nie wytykać nic Danusi ! Dobrze zrobiłaś!!!!
Lajan , do kogo ta mowa?
Czy ktoś komuś coś wytyka?
A może ty na innym forum coś wyczytałeś?
jasia
I TY Brutusie przeciwko mnie? Poparłem Dankarza, bo Shoffix napisał to co napisał. Jestem laikiem w sprawie komputerów i każde ostrzezenie przyjmuję jako wiarygodne , tym bardziej, że faktycznie można świństwa nałapać. A że to jest stare? Dla mnie nie jest ważne. Popieram Danusię.
Lajan , ty chyba niuważnie czytasz, przecież wszyscy poparli Danusię.
Nawet Shoffix napisał, żę te słowa nie tyczyły się jej tylko autorów tekstu.
Ale ty napisałeś : nie wytykać nic Danusi.
I nikt, ale to nikt jej nie atakuje !!! Wszyscy są za. Bo warto dmuchać na zimne.
Amen
jasia
Och Lajanie bardzo dziękuję za obronę to takie miłe ale ja nie mam do nikogo pretensji szczerze mówiąc uśmiałam się do łez czytając twoje i Jasi wypowiedzi jesteście kochani pozdrawiam dankarz
No i Cmokusek. Znaj dżentelmena.
Dziękuje Danusiu ;)))