Poszukuje przepisu Roberta Makłowicza na cebuliki! Widziałam ten odcinek dość dawno i zdążyłam zapamiętać składniki i wykonanie ale z proporcjami krucho , więc jeżeli ktoś z Was zna przepis bardzo prosze o padanie ( szukałam w internecie ale akurat tego przepisu Makłowicza nie ma) pozdrawiam dankarz
1 kg mąki 1 jajko mleko masło 1 kg wołowiny dużo cebuli soda sól pieprz
Plan:
Przesiać mąkę. Do mąki dodać sodę, mleko, jajko. Zagnieść Do mięsa dodać sól, pieprz i cebulę. Dobrze wymieszać. Kawałek ciasta uformować w wałek i pokroić, zrobić kulkę a potem rozwałkować (grubo). Napełnić mięsem. Ułożyć na blasze nasmarowanej masłem i piec w temperaturze 180C przez 40 minut
Poszukuje przepisu Roberta Makłowicza na cebuliki! Widziałam ten odcinek dość dawno i zdążyłam zapamiętać składniki i wykonanie ale z proporcjami krucho , więc jeżeli ktoś z Was zna przepis bardzo prosze o padanie ( szukałam w internecie ale akurat tego przepisu Makłowicza nie ma) pozdrawiam dankarz
www.kuchnia.mckornik.com mam nadzieję , ze tutaj znajdziesz to i owo. Pozdrawiam
Dzięki Till ale tam właśnie szukałam , może przeoczyłam jeszcze raz sprawdze pozdrawiam dankarz
http://kuchnia.mckornik.com/start.php
Dankarz , czy o takie cebulniaki ci chodziło?
Myślę, że źle wpisałaś tam są , ale cebulniaki
1 jajko
mleko
masło
1 kg wołowiny
dużo cebuli
soda
sól
pieprz
Do mięsa dodać sól, pieprz i cebulę. Dobrze wymieszać.
Kawałek ciasta uformować w wałek i pokroić, zrobić kulkę a potem rozwałkować (grubo). Napełnić mięsem. Ułożyć na blasze nasmarowanej masłem i piec w temperaturze 180C przez 40 minut
Tak kochana Sweetko, to ten przepis tylko tam było bez jajaka, ale myśle że to jest to serdeczne dzięki i pozdrawiam dankarz
Jasiu mam zapisane że to są cebuliki być może że źle zapisane serdeczne dzięki za pomoc pozdrawiam dankarz