Forum

Kuchenne porady

kiedy mrozić ciasto drożdżowe?

  • Autor: awonli Data: 2006-01-21 15:00:08

    Mam pytanko,planuje za tydzien na urodzinki synka(pierwsze:) ) zrobic kapusniaczki drożdzowe. Wielu Was zapewne wie jak to przy dziecku bywa,ja tez wiem ,dlatego chciałąbym zrobić kapusniachy zawczasu i zamrozić. A potem przed samymi urodzinkami tylko upiec w piekarniku. I tu moje pytanka:kiedy mam zamrozić gotowe kapuśniaczki? Gdy ciasto drozdzowe wyrosnie?Czy przed wyrosnieciem?Czy tez może już upieczone? I czy bezposrednio przed pieczeniem rozmrażać je czy wsadzić nierozmrożone? Z góry dzieki za odpowiedz:)

  • Autor: zosia-k Data: 2006-01-21 15:31:49

    Moim zdaniem już upieczone.

  • Autor: jasia Data: 2006-01-21 15:52:19

    gdy robiłam paszteciki drożdżowe, to je upiekłam , wystudziłam i do zamrażarki.
    Potem nierozmrożone dawałam do piekarnika i były pyszne jakby dopiero pieczone.
    jasia

  • Autor: dankarz Data: 2006-01-21 16:57:33

    Tylko upieczone zaraz po ostygnięciu pozdrawiam dankarz

  • Autor: alman Data: 2006-01-21 18:01:20

    upieczone, ostudzone, zapakowane w folię

  • Autor: messua27 Data: 2006-01-21 18:31:58

    teżź tak robię każde drożdżowe piekę studzę i do woreczka a potem do zamrażarki, wczoraj rozmroziłam makowca w drożdżowym cieście którego miałam za dużo na święta Bożego Narodzenia wsadziłam go do mikrofalówki za rozmrażanie i po kilkunastu minutach był pycha

  • Autor: awonli Data: 2006-01-22 09:07:20

    Dzięki:)))wiedziałam że na Was mozna liczyć:))nie wiem co bym zrobiła bez tej stronki i Was:)Pozdrawiam.Czyli mam tydzien na zrobienie a potem do zamrażarki;)i niech czekaja:)

  • Autor: inka21 Data: 2006-01-22 18:02:54

    upieczone,ostudzone paszteciki zamrażam,gdy są potrzebne wyciagam ,przetrzymuję w temperaturze pokojowej 10 minut i ocieplam w mikroweli przez 2,5 minuty, są pyszne.
    Co do ciasta droźdzowego i wątpliwości z nim związanych zerknij tu: http://wielkiezarcie.com/artykul.php?id=8

  • Autor: Onika Data: 2006-01-26 09:12:04

    Ja robię drożdżowe pierożki z kapusta i grzybami i wkładam surowe do zamrażarki, tylko na tacce i lekko wyrośnięte. Potem trochę rozmrażam je w temp. 30 st. i pieke. Są super i nic im nie ma

Przejdź do pełnej wersji serwisu