PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS NA TYDZIEŃ - przepisano z tygodnika "NAJ"
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie _____________ II Śniadanie___ Obiad _____________ Podwieczorek Kolacja
Muesli z owocami, szklanka Chudego mleka, jabłko_______ Banan lub grejpfrut__________ Ryba z rusztu, ryż, sałata z sosem winegret, truskawki___ Sucharek, sok pomarańczowy__ Pieczone ziemniaki w folii, 2-3 łyżki chudego twarogu, Herbata z cytryną, Sałatka z owoców.
WTOREK
Śniadanie _____________ II Śniadanie___ Obiad _____________ Podwieczorek Kolacja
Naleśnik z mąki gryczanej, Łyżeczka miodu, herbata_____ Chudy jogurt owocowy_______ Ryba z wody, ryz, warzywa Gotowane na parze(marchew, brokuły, fasolka szparagowa___ Kilka plastrów arbuza_________ Tofu, surówka z marchwi I jabłka
ŚRODA
Śniadanie _____________ II Śniadanie___ Obiad _____________ Podwieczorek__ Kolacja
Grzanki z pieczywa gruboziarnistego,chudy twaróg, Kawa zbożowa, pomidor, jabłko Kilka plastrów melona________ Zupa krem z brokułów nabulionie warzywnym, spaghetti z sosem pomidorowym, grejpfrut_ Surówka z marchewki i jabłka__ Grzanki z pieczywa gruboziarn. Pasta rybna, owoce sezonowe
CZWARTEK
Śniadanie II Śniadanie _____________ Obiad _____________ Podwieczorek__ Kolacja
Kasza manna na chudym mleku_ Grzanka z pieczywa gruboziar. Sok pomidorowy____________ Ryba z sosem warzywnym, Kuskus, gruszka_____________ Chudy jogurt owocowy_______ Sałatka z ryżu i warzyw (ogórek, kiszony, pomidor, papryka, soczewica.
PIĄTEK
Śniadanie _____________ II Śniadanie___ Obiad _____________ Podwieczorek___ Kolacja
Grzanki, ser żółty chudy, kawa zbożowa i jabłko_____________ Kilka plastrów ananasa________ Ryba z rusztu, warzywa goto-wane z sosem pomidorowym___ Szklanka soku jabłkowego_____ Ziemniaki pieczone ze szpinakiem, herbata z cytryna
SOBOTA
Śniadanie ______________ II Śniadanie____ Obiad_________ Podwieczorek___ Kolacja
Muesli, chudy jogurt, brzoskwinia lub morela_______ Koktajl z maślanki i truskawek_ Spaghetti z warzywami, śliwki Kilka plastrów arbuza_________ Sałatka z warzyw (kukurydza, Sałata, pomidor, papryka), wędzona ryba.
NIEDZIELA
Śniadanie ______________ II Śniadanie____ Obiad ______________ Podwieczorek___ Kolacja
Grzanka, dżem niskokaloryczny, Kawa zbożowa, jabłko._______ Chudy jogurt, gruszka________ Ryba pieczona w folii, warzywagotowane, kieliszek czerwonego wina, kilka plastrów ananasa___ Jajko na twardo, sok pomarańcz. Sałatka z warzyw i serka feta, Grzanka i herbata z cytryną
Anginku trudno mi na Twoje pytanie odpowiedzieć, bo nigdy nie musiałam trzymać się żadnej diety. Mogę Ci tylko powiedzieć, że mam do tej gazety płytę z ćwiczeniami. Jeżeli byś była zainteresowana to chętnie Ci ją wyślę. Przepisałam tę dietę dla tych, którzy chcą raczej utrzymać zgrabną sylwetkę po tak ciężkich torturach odchudzania.
PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS NA TYDZIEŃ - przepisano z tygodnika "NAJ"
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
Muesli z owocami, szklanka
WTOREK
Śniadanie
Naleśnik z mąki gryczanej,
ŚRODA
Śniadanie
Grzanki z pieczywa gruboziarnistego,chudy twaróg,
CZWARTEK
Śniadanie
Kasza manna na chudym mleku_
PIĄTEK
Śniadanie
Grzanki, ser żółty chudy, kawa
SOBOTA
Śniadanie
Muesli, chudy jogurt, brzoskwinia lub morela_______
NIEDZIELA
Śniadanie
Grzanka, dżem niskokaloryczny,
Podwieczorek
Kolacja
Chudego mleka, jabłko_______
Banan lub grejpfrut__________
Ryba z rusztu, ryż, sałata
z sosem winegret, truskawki___
Sucharek, sok pomarańczowy__
Pieczone ziemniaki w folii,
2-3 łyżki chudego twarogu,
Herbata z cytryną,
Sałatka z owoców.
Podwieczorek
Kolacja
Łyżeczka miodu, herbata_____
Chudy jogurt owocowy_______
Ryba z wody, ryz, warzywa
Gotowane na parze(marchew, brokuły, fasolka szparagowa___
Kilka plastrów arbuza_________
Tofu, surówka z marchwi
I jabłka
Podwieczorek__
Kolacja
Kawa zbożowa, pomidor, jabłko
Kilka plastrów melona________
Zupa krem z brokułów na bulionie warzywnym, spaghetti z sosem pomidorowym, grejpfrut_
Surówka z marchewki i jabłka__
Grzanki z pieczywa gruboziarn.
Pasta rybna, owoce sezonowe
II Śniadanie
Kolacja
Grzanka z pieczywa gruboziar.
Sok pomidorowy____________
Ryba z sosem warzywnym,
Kuskus, gruszka_____________
Chudy jogurt owocowy_______
Sałatka z ryżu i warzyw
(ogórek, kiszony, pomidor,
papryka, soczewica.
Podwieczorek___
Kolacja
zbożowa i jabłko_____________
Kilka plastrów ananasa________
Ryba z rusztu, warzywa goto-wane z sosem pomidorowym___
Szklanka soku jabłkowego_____
Ziemniaki pieczone ze szpinakiem, herbata z cytryna
Kolacja
Koktajl z maślanki i truskawek_
Spaghetti z warzywami, śliwki
Kilka plastrów arbuza_________
Sałatka z warzyw (kukurydza,
Sałata, pomidor, papryka), wędzona ryba.
Podwieczorek___
Kolacja
Kawa zbożowa, jabłko._______
Chudy jogurt, gruszka________
Ryba pieczona w folii, warzywa gotowane, kieliszek czerwonego wina, kilka plastrów ananasa___
Jajko na twardo, sok pomarańcz.
Sałatka z warzyw i serka feta,
Grzanka i herbata z cytryną
UWAGA - Pij 2 litry wody dziennie
Anginku trudno mi na Twoje pytanie odpowiedzieć, bo nigdy nie musiałam trzymać się żadnej diety. Mogę Ci tylko powiedzieć, że mam do tej gazety płytę z ćwiczeniami. Jeżeli byś była zainteresowana to chętnie Ci ją wyślę. Przepisałam tę dietę dla tych, którzy chcą raczej utrzymać zgrabną sylwetkę po tak ciężkich torturach odchudzania.
O ile wiem, to brzuszki najczęściej rosną z zupełnie innych powodów...
p.
Szczególnie u kobiet