Hej! Zwracam się zprośbą. Zapowiedzieli mi się na jutro goście , zupkę wiem, mięcho od szynki duszone z cebulką, ziemniaczki i surówka... na deser ciacho trzybit piki15, ale jaka surówka pojęcia nie mam jakaś dobra i z prostych składników bo dużo nie nawojuję w naszym jarzyniaku więc kto może to piszcie siedzę i szukam ale tego cała kupa i się pogubiłam:(
Jeśli lubisz surówki nie słodkie, to polecam: - kapusta pekińska( poszatkować) - ogórek kiszony (zetrzeć na grubej tarce) -por część biała i jasnozielona - w cienkie piórka) -oliwa, sól, pieprz -można dodać kukurydzę z puszki, szczypiorek, koperek, pietruszkę Proporcje ustal według gustu. Jest prosta, szybka tania i lekkostrawna.
Można zrobić surówkę z kapusty białej. Kapustę zetrzyj na tarce jarzynowej dodaj też starte jabłko, marchew i cebulkę niewielką. Posól i popieprz do smaku. Jak zmięknie dodaj ciut soku z cytryny i oleju. Przystrój posiekaną natką pietruszki.
Spróbuj mojej surówki z kiszonej kapusty, kapusta+2 ząbki czosnku+marchewka+cebulka-mała+odrobina kminku i majonez , zapewniam że ma niepowtarzalny smak
Moje skarbeńki cóż ja bym bez was zrobiła dziękuję bardzo. Zrobiłam dwie surówki, z ogórków kiszonych i z kapustki, wyszły pycholskie, jeszcze raz dziękuję za szybkie odpowiedzi,NA WAS ZAWSZE MOŻNA POLEGAĆ POZDRAWIAM!!! Messua27
Hej! Zwracam się zprośbą. Zapowiedzieli mi się na jutro goście , zupkę wiem, mięcho od szynki duszone z cebulką, ziemniaczki i surówka... na deser ciacho trzybit piki15, ale jaka surówka pojęcia nie mam jakaś dobra i z prostych składników bo dużo nie nawojuję w naszym jarzyniaku więc kto może to piszcie siedzę i szukam ale tego cała kupa i się pogubiłam:(
Kiszony ogórek, jabłko , cebulka utarte na tarce , doprawione śmietaną .Pozdrawiam
Jeśli lubisz surówki nie słodkie, to polecam:
- kapusta pekińska( poszatkować)
- ogórek kiszony (zetrzeć na grubej tarce)
-por część biała i jasnozielona - w cienkie piórka)
-oliwa, sól, pieprz
-można dodać kukurydzę z puszki, szczypiorek, koperek, pietruszkę
Proporcje ustal według gustu. Jest prosta, szybka tania i lekkostrawna.
Zamiast oliwy - łyżka śmietany i ząbek czosnku+pół puszki groszku.
Pychota.
Można zrobić surówkę z kapusty białej. Kapustę zetrzyj na tarce jarzynowej dodaj też starte jabłko, marchew i cebulkę niewielką. Posól i popieprz do smaku. Jak zmięknie dodaj ciut soku z cytryny i oleju. Przystrój posiekaną natką pietruszki.
ja do tego dodaję chrzanu startego a kapustę szatkuję na szatkowicy tez niezła..
Mizeria to jest to! Każdy ją lubi. Do ogórków można dodać pokrojoną drobno cebulkę i koperek (ja mrożę i dodaję taki z zamrażalnika, pychotka).
Spróbuj mojej surówki z kiszonej kapusty, kapusta+2 ząbki czosnku+marchewka+cebulka-mała+odrobina kminku i majonez , zapewniam że ma niepowtarzalny smak
kiszona kapusta +majonez????????tego jeszcze nie robiłam
a najlepiej jest pójść do spiżarni i wyjąć gotowy słoiczek z jesiennych przetworów
Moje skarbeńki cóż ja bym bez was zrobiła dziękuję bardzo. Zrobiłam dwie surówki, z ogórków kiszonych i z kapustki, wyszły pycholskie, jeszcze raz dziękuję za szybkie odpowiedzi,NA WAS ZAWSZE MOŻNA POLEGAĆ POZDRAWIAM!!! Messua27