Forum

Kuchenne porady

pychollska surówka pilnie potrzebna!!! pomóżcie

  • Autor: messua27 Data: 2006-01-25 20:01:14

    Hej! Zwracam się zprośbą. Zapowiedzieli mi się na jutro goście , zupkę wiem, mięcho od szynki duszone z cebulką, ziemniaczki i surówka... na deser ciacho trzybit piki15, ale jaka surówka pojęcia nie mam jakaś dobra i z prostych składników bo dużo nie nawojuję w naszym jarzyniaku więc kto może to piszcie siedzę i szukam ale tego cała kupa i się pogubiłam:(

  • Autor: till Data: 2006-01-25 20:11:34

    Kiszony ogórek, jabłko , cebulka utarte na tarce , doprawione śmietaną .Pozdrawiam

  • Autor: skolopendra Data: 2006-01-25 20:18:44

    Jeśli lubisz surówki nie słodkie, to polecam:
    - kapusta pekińska( poszatkować)
    - ogórek kiszony (zetrzeć na grubej tarce)
    -por część biała i jasnozielona - w cienkie piórka)
    -oliwa, sól, pieprz
    -można dodać kukurydzę z puszki, szczypiorek, koperek, pietruszkę
     Proporcje ustal według gustu. Jest prosta, szybka tania i lekkostrawna.

  • Autor: emiloos Data: 2006-01-27 12:45:51

    Zamiast oliwy - łyżka śmietany i ząbek czosnku+pół puszki groszku.
    Pychota.

  • Autor: ABA Data: 2006-01-25 20:29:09

    Można zrobić surówkę z kapusty białej. Kapustę zetrzyj na tarce jarzynowej dodaj też starte jabłko, marchew i cebulkę niewielką. Posól i popieprz do smaku. Jak zmięknie dodaj ciut soku z cytryny i oleju. Przystrój posiekaną natką pietruszki.

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-01-26 08:48:15

    ja do tego dodaję chrzanu startego a kapustę szatkuję na szatkowicy tez niezła..

  • Autor: Cewa2 Data: 2006-01-25 21:44:02

    Mizeria to jest to! Każdy ją lubi. Do ogórków można dodać pokrojoną drobno cebulkę i koperek (ja mrożę i dodaję taki z zamrażalnika, pychotka).

  • Autor: dankarz Data: 2006-01-25 21:58:59

    Spróbuj mojej surówki z kiszonej kapusty, kapusta+2 ząbki czosnku+marchewka+cebulka-mała+odrobina kminku i majonez , zapewniam że ma niepowtarzalny smak

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-01-26 08:47:08

    kiszona kapusta +majonez????????tego jeszcze nie robiłam

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-01-26 08:49:47

    a najlepiej jest pójść do spiżarni i wyjąć gotowy słoiczek z jesiennych przetworów

  • Autor: messua27 Data: 2006-01-27 09:49:23

    Moje skarbeńki cóż ja bym bez was zrobiła dziękuję bardzo. Zrobiłam dwie surówki, z ogórków kiszonych i z kapustki, wyszły pycholskie, jeszcze raz dziękuję za szybkie odpowiedzi,NA WAS ZAWSZE MOŻNA POLEGAĆ POZDRAWIAM!!! Messua27

Przejdź do pełnej wersji serwisu