Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Jeszcze jakiś czas ....

• Autor: Aga*26 Data: 2006-01-26 09:52:27

Dawno nic nie pisałam, no i nawet nie wiem jak zacząć.
    Otóż chodzi o wiadomość, którą podzieliłam się jakiś czas temu, a mianowicie gdy się dowiedziałam, że będę mamą. W tej chwili to już widać.
    Brzuszek rośnie, maluszek też, ale nadal nie znamy płci, zostanie niespodzianka tymbardziej że to nasz pierwszy dzidziuś.
    Mąż i ja nie potrafimy się juz doczekać, ale jak do tej pory to nawet szybko przeleciało.
    Termin nam się przesunął z 18 na 25 kwietnia a kiedy bąbelkowi zechce sie przyjść na świat to sie okaze.

• Autor: inka21 Data: 2006-01-26 09:54:43

trzymam kciuki,powodzenia mamusiu i doczekania szczęśliwego rozwiązania ci życze -inka21

• Autor: dankarz Data: 2006-01-26 09:56:02

Moje gratulacje Ago, wszystko bedzie dobrze, to wspaniałe oczekiwać na maluszka i wielkie szczęście życzę powodzenia dankarz

• Autor: Aga*26 Data: 2006-01-26 09:59:43

Wszystkim Wam dziękuję, najbardziej boję się porodu i troszkę obawiam pierwszych godzin i dni po urodzeniu, czy podołam.
    Ale ponoć to przychodzi samo i człowiek wie jak sie zająć swoim bąbelkiem... 

• Autor: iza2 Data: 2006-01-26 10:29:22

Gratuluję i jeśli mogę Ci coś doradzić to nie Słuchaj żadnych "opowiadań" na temat porodu.Nie obawiaj się tego i staraj się nie myśleć o tym. Sześć lat temu byłam w podobnej "sytuacji", to było moje 1-sze dziecko i właśnie mój znajomy, który jest ginekologiem powiedział mi, że każdy poród jest inny jak każda przyszła mama. Leżałam trochę w szpitalu będąc w ciąży i czego tam się nie nasłuchałam!!! Ale podeszłam do tego z dystansem i opłaciło się! Trzeba być dobrej myśli.I kiedy nadszedł mój 9 miesiąc i było już ciężko funkcjonować w upalne lato(jeśli to tak można nazwać) myślałam już , żeby urodzić...A po porodzie z pewnością Dasz sobie radę! Ja zostałam sama ( rodzina daleko,mąż 24h na dobę w pracy) i powoli nauczyłam się sama wszystkiego.Nie miałm nikogo oprócz gazet,książek o dzieciaczkach, które przerobiłam już w ciąży. Tak więc póki co Dbaj o siebie i maleństwo a miłość ,którą Otoczysz to Dzieciątko da Ci siłę aby sprostać wszystkim nowym obowiązkom.Pozdrawiam Cię!!!

• Autor: smakosia Data: 2006-01-26 10:04:38

Oj, jak fajnie, że się odezwałaś. Ja np. bardzo chętnie bym sobie poczytała Twoje odczucia, obawy i radości - jako przyszłej mamy. Dziel się z nami myślami ( jeśli możesz ) częściej. To wielka radośc oczekiwać takiej cudownej niespodzianki. Ja ciągle nie tracę nadziei, że kiedyś też będę się głaskała po brzuszku i myślała o nim, jak o najwspanialszej przechowalni dla nowego cudu życia :-) Pozdrawiam i zasyłam dobre fluidy :-))

• Autor: Aga*26 Data: 2006-01-26 10:29:09

Oj zyczę Ci tego z całego serca. Uczucie jest niesamowite, szczególnie jak zacznie czuć się ruchy. Ja je poczułam w 19-tym tygodniu. Na początku to zastanawiałam się czy to jest na pewno to, tak jakbym jakieś bąbelki w brzuszku miała, jakby ptak trzepotał swoimi skrzydłami, okazało się że to jest to. A teraz?? Teraz to maluszek mamusi już kopniaczki serwuje, brzuch czasem faluje jak meksykańska fala, a jak się wypina to na brzuszku pojawia się taka fajna górka raz z jednej raz z drugiej strony, no i pytanie którą częśćią ciała maluszek się do nas wypiął :D Apetyt teraz to mi dopisuje, jem za dwóch, żeby nie powiedzieć że za trzech :)

• Autor: Basienkaa0 Data: 2006-01-26 11:15:18

Aga może trojaczki będa?????///

• Autor: Aga*26 Data: 2006-01-26 15:58:27

No nawet nie zartuj :)

• Autor: mtomy Data: 2006-01-26 11:38:34

hallo aga,
    ciesze sie razem z toba i tak sie strasznie rozmarzylam i zaczelam plywac w przeszlosci ze az mi sie lezka zakrecila .

ten okres ciazy jak sie czuje ruchy jest najpiekniejszym w calej ciazy (jezeli jest wszystko ok) ja potrafilam godzinami obserwowac i glaskac moj brzuch. takiego czegos juz nigdy wiecej nie przezylam. (mam tylko jedno dziecko ale przypuszczam ze jak bym miala wiecej to juz tego tak intensywnie i swaidomie bym nie przezyla. wiec ciesz sie na dzidzusia my cieszymy sie z toba.
    zycze cie wszystkeigo najlepszego i pozdrowiam

m tomy

• Autor: Basienkaa0 Data: 2006-01-26 10:15:06

poród to tylko chwila o ktorej sie szybko zapomina a później wszystko przychodzi juz samo, byle tylko zdrowie było.............

• Autor: kamilka Data: 2006-01-26 10:15:22

Ja rowniez gratuluje.

• Autor: maniuś Data: 2006-01-26 10:57:03

oj kobitki a cóż to takiego strasznego.......... poród pffffffffffffffff pozdrawiam

• Autor: smakosia Data: 2006-01-26 11:08:39

Oj, ten Maniuś... :-)))))))

• Autor: Basienkaa0 Data: 2006-01-26 11:14:15

znam to.łatwiej urodzić a ile się trzeba namęczyć coby zrobic /cytuje swojego męża?

• Autor: Aga*26 Data: 2006-01-26 16:00:38

Hihihihi co niektórym udało się strzelić złotą bramkę, jak to mawia mój mąż, który jest zagorzałym fanem piłki noznej

• Autor: inka Data: 2006-01-26 15:07:15

Użytkownik maniuś napisał w wiadomości:
    >  oj kobitki a cóż to takiego strasznego.......... poród pffffffffffffffff
    > pozdrawiam

oj manius  to wyobraź sobie , że to jest większy ból niż gdyby Cię ktos w jąderka kopnął - hahahahahahahaahah

• Autor: marinik Data: 2006-01-26 11:20:58

3maj sie Aga !!!!!!!

• Autor: atas Data: 2006-01-26 11:58:31

AGA,  nic się nie martw!! Wszystko będzie ok. Poród to  przecież fizjologia i da się to przeżyc. Sama mam trójkę dzieci  i  dla mnie ciąża była gorsza niż poród. Przede wszystkim,  nie słuchaj  opowieści  różnych  pań, co to lubią gadać bzdury.  Najgorzej to będzie  jak dzieci będą miały po kilkanaście lat - wtedy  poznasz uroki macierzyństwo.
    Będziesz przeżywać "hormonalne burze"  dorastających  dzieci.  Ale to jeszcze "hektar" czasu więc póki co, ciesz się  i nie bój się niczego
    pozdrowionka

• Autor: alman Data: 2006-01-26 14:29:35

Aga, trzymaj się! I nie bój się na zapas, poród to pikuś, jak mawia młodzież, bułka z masłem, a wiem co mówię, 3 razy rodziłam. Wszystkiego dobrego o odzywaj się czasem.

• Autor: inka Data: 2006-01-26 15:09:01

Aga - najpiękniejsza chwila w życiu - to jak  dotkniesz już swoje maleństwo - nie zapomnij o nas jak urodzisz - odezwij sie - irenka

• Autor: dorota40 Data: 2006-01-26 15:12:40

Aga ból jest "chwilę", a potem sama radość.Wiem coś o tym,bo przeżywałam to 3x.Pozdrawiam

• Autor: Aga*26 Data: 2006-01-26 16:02:57

no niestety mam dostęp do netu jedynie w pracy :( i dopiero po urlopie macierzyńskim będe mogła podzielić się tą radością z Wami, mam nadzieję ze mi wybaczycie :)
    Chyba że uda mi się dorwać gdzieś komputer z dostepem wcześniej :)

• Autor: goral11 Data: 2006-01-26 16:13:26

Dwa razy rodziłam i za każdym razem było cudownie, naprawdę ten ból jest niczym w porównanie kiedy kładą na tobie dziecko. Tam prawdę mówiąc dla mnie najtrudniejsze przy pierwszym dziecku były dni połogu strasznie się czułam i ciężko dochodziłam do siebie. Ale zależy to od osoby i czasu bo przy drugim dziecku tego samego dnia w którym wyszłam ze szpitala  już gotowałam dla mojej rodzinki. Życzę powodzenia i super szybkiego rodzenia.

• Autor: maniuś Data: 2006-01-26 17:52:45

inka to ciebie chyba nikt jeszcze w jąderka niekopnął

• Autor: marinik Data: 2006-01-26 18:13:01

he he- glupio by sie musiala inka czuc kopnieta w jaderka

• Autor: krista Data: 2006-01-26 19:17:04

Trzymaj sie!!!!!!!!!!!serdeczne pozdrowienia przesyla Joe z babcia
    - Joe za godzinke skonczy 1 tydzien, a na zdjeciu ma 1 dzien. Glowa do gory i powodzenia.

• Autor: Aga*26 Data: 2006-01-27 09:19:49

Ale słodki bąbelek, takiego maluszka to bym tak wycałowała od A do Z, kochany jest ten maluszek, no ja musze jeszcze troszkę poczekać.

Przejdź do pełnej wersji serwisu