Forum

Rozmowy wolne i frywolne

jeszcze nie czas

• Autor: kamaxyz Data: 2006-01-26 11:46:40

"SPOTKANIE"

To było kilkanaście tygodni temu,
    może miesiąc,a może dwa
    Spotkałam przy drzwiach
    młodzieńca
    Boże!!! ucieszyłam się
    kogoś przypominał mi
    z lat młodzieńczych
    Twarz miał smutną, zatroskaną
    oczy zapatrzone nieruchomo w dal
    Zapytałam
    Do mnie mój chłopcze?
    wyciągnął rękę - skrzydło
    usiłował musnąć nim o moje drzwi
    zadrżałam
    zastanowił się
    odszedł w milczeniu
    Zawołałam za nim
    echo odpowiedziało
    JESZCZE NIE CZAS
    zrozumiałam
    to był anioł śmierci
    Pokornię proszę
    oszczędź nas, oszczędź bliskich
    a echo brzmiało
    JESZCZE NIE CZAS!!!
    żyjcie tak
    jakby każdy dzień życia
    miałyby być ostatni
    Aniele
    odejdź, a jeżeli już
    to
    proszę
    oszczędź
    łez
    i broń od nagłej niespodziewanej śmierci
    kama

• Autor: smakosia Data: 2006-01-26 12:00:12

Przeszły mnie dreszcze - te wzruszenia dreszcze...

• Autor: skolopendra Data: 2006-01-26 12:11:40

To jest piękneee....

• Autor: marinik Data: 2006-01-26 12:30:23

a ode mnie ZOLTA KARTKA !!!!!!
    wywal takie nastroje !!!!!!!!
    SIUP- za pomyslnosc

• Autor: smakosia Data: 2006-01-26 12:48:47

Użytkownik marinik napisał w wiadomości:
    > a ode mnie ZOLTA KARTKA !!!!!!wywal takie nastroje !!!!!!!!SIUP- za pomyslnosc

Mariniku miły, to raczej kwestia interpretacji. Jak dla mnie tekst jest nie tyle smutny, co refleksyjny. Ale za pomyślość zawsze z Tobą wypiję ( naszą i waszą )  :-)))  No to SIUP.

• Autor: till Data: 2006-01-26 12:44:39

Kamusiu , pomilczę nad tym wierszem , bo nie potrafie ubrać wzruszenia w słowa. Pozdrawiam

• Autor: ABA Data: 2006-01-26 12:59:00

Kamusiu ta Twoja liryka refleksyjna jest piękna. Bardzo dobrze Ciebie rozumiem. Też podobne mam w swojej szufladzie. Masz racje, że to jeszcze nie czas. Przed Tobą dużo wspaniałych lat. Ja w to wierzę.
    ślę uściski i całuski Jeżeli tak dużo ludzi trzyma kciuki to musi być dobrze.

• Autor: inka Data: 2006-01-26 14:35:01

wzruszyłam sie - Kamuś jeszcze nie czas - mamy jeszcze dużo czasu - ściskam Cię i życzę ,żeby anioł wrócił i powiedział - żyjcie długo i szczęśliwie - irenka

• Autor: alman Data: 2006-01-26 14:41:54

Kama, przeczytałam i dostałam dreszczy. Owszem, zmusza to do refleksji, ale po co one? no po co? Nie wiem wprawdzie o co chodzi, domyślam się jedynie, że masz jakieś kłopoty ze sobą? z kimś z rodziny? ale myśl pozytywnie, na Boga! W takich chwilach przychodzi mi do głowy myśl wypowiedziana przez Aidę - kogo wyglądasz, tego w drzwiach domu spotkasz. Więc oczekuj na coś pozytywnego, dobrego, a takim refleksjom powiedz precz z moich myśli. Trzymam kciuki a Twoją sprawę, choć do końca nie wiem  co, powierzyłam tym co są wyżej. Gorąco pozdrawiam, trzymaj się mocno i pamiętaj, że za Tobą stoi cały sztab żarłoków.

• Autor: Sylwik Data: 2006-01-26 15:17:36

Tak, tak cały sztab żarłoków stoi przy Tobie i jak trzeba to będzie trzymał kciuki najmocniej jak potrafi. Kiedyś słyszałam takie słowa: jak Bóg zamyka drzwi to otwiera okno. Głowa do góry. Powodzenia

• Autor: inka21 Data: 2006-01-26 16:24:06

Podobno Pan Bóg stworzyl Anioły i rozkazał im ,aby opiekowały sie ludźmi.Modlisz sie "Aniele Boży Stróżu mój, ty zawsze przy mnie stój"-wiec osłania nas ten anioł na życiowych zakrętach i ma do pomocy całe zastępy aniołów i archaniołów.Niezwykle utalentowanym w wypraszaniu  łaski jest
    król archaniołów:
     Matatron - zwany "kanclerzem nieba",ktory ponoc był kiedyś człowiekiem ,a jego misją jest popierać życie,to on pozwala poznawać prawdę i zachować harmonię w życiu.
    Archanioł Gabriel - ma za zadanie głosić braterstwo,milość i wolność,ma pomagać ludziom szczerze wyznawać prawdę ,wspomaga ich intuicję,jest patronem małych dzieci,równiez jednak opiekuje sie dorosłymi,niesie Słowo Boże,współczucie i dobra radę.
    Archanioł   Uriel -pełen światła,milości i wiedzy,pomaga nam wsłuchac sie w głos wewnętrzny wskazując właściwą drogę,jest archaniolem ratunku,gdy zabraknie ci odwagi,wtedy wzywaj go na pomoc.
    Archanioł Rafał -Archanioł wiedzy i opatrzności,jego moc potrafi uzdrowić dusze,umysł i ciało,niesie ulgę cierpiącym,pomaga zwalczyć choroby,naucza jak być szczęsliwym, jeśli nawiązesz z Nim dobry kontakt poprowadzi cię do właściwiego celu.
    Archaniol Michał - ma pod sobą władanie prawem i sprawiedliwością,pomaga znaleźć ci wewnętrzne światło,będącym w potrzebie daje cierpliwości by dotarli do wyznaczonego celu,wspiera osamotnionych,jest również patronem podróżujących.

KAMUSIU kOCHANA !
    Takpięknie napisałaś,że aż w piersi zatyka i łza się kręci w oku ,przeczytaj moj tekst i wybierz swojego archanioła - on zawsze jest wokól ciebie,wsłuchaj sie tylko a usłyszysz jego dobre rady,pełne mądrości.Trzymam kciuki i nie tylko ,pamiętaj o tym -inka21

• Autor: kamaxyz Data: 2006-01-27 08:10:32

Inuś śliczne dzięki wybieram Rafała archanioła
    całuję mocno i spadam
    kama

Przejdź do pełnej wersji serwisu