moi drodzy właśnie usłyszałam w telewizji jak podano ,że w Centrum Miedzynarodowych Targów podczas pokazu gołebi pocztowych zawalil się dach .Jest wiele ofiar rannych ,mówi się również o ofiarach śmiertelnych. Slychac ciąglej eżdżące na sygnale katerki ( mieszkam blisko szpitala), strasznie jestem zmartwiona ta wiadomościa,ponieważ w moim srodowisku jest wielu hodowców gołębi pocztowych , także są to osoby ,które znam osobiście- oj marze o tym ,aby nikt z nich nie stał się ofiarą tej tragedii. Więcej na stronce : http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=178086inka21
siostra dzwoniła ze szpitala (jest pielęgniarką) powiedziała,że to tragedia ,a relacje tych ludzi przyprawiaja o dreszcze .. tak to juz 12 ofiar śmiertelnych niestety :(((
Tragedia to wielka, ale miło słyszeć, że pominenci też tym się przejęli. Te pieniadze dla rodzim ofiar, wprawdzie nie przyniosa otuchy, ale gest sie liczy. Wszystkim ludziom, których ta katastrofa dotknęła bardzo wspołczuję jasia
niestety-ta liczba się zwiększy...Psy ratownicze nie znajdują już żywych osób:mróz jest bezlitosny...Pobeczałam się od rana i boję się że ten tragiczny bilans się zwiększy
Jak pomyślę , że co roku jeździmy tam na targi turystyczne i to do tej ogromnej hali to aż mi dechu brakuje to musiało być straszne...... i smutno mi i chce mi sie płakać
Straszna tragedia, tylu ludzi straciło życie - przez najprawdopodobniej oszczędnosci przy budowie. To efekt tego, że w przetargach jedynym kryterium jest cena. Oszczędza sie na jakosci materiałów, normy wytrzymałościowe są spełniane bez żadnego zapasu - byle tylko najtaniej. W normalnych warunkach wszystko jest ok, ale gdy przychodzą sytuacje kryzysowe.... zawsze jest szansa, że zawali się przy kolejnej ekipie. To tyle mojej oceny.
Współczuję wszystkim, których rodziny ucierpiały w tych tragicznych wydarzeniach...
Nie osądzajmy tych którzy to projektowali lub budowali, miałam do czynienia wiele lat z konstruktorami i projektantami, budowlańcami i wiem że nikt nie podejmie decyzji, która mogłaby zagrozić ludzkim życiu, więc poczekajmy na śledztwo które wykaże co było przyczyną tej tragedii pozdrawiam dankarz
Tu nie chodzi o projektujących czy wykonujących - oni mają wytyczne. mój maż pracował kiedyś przy projektowaniu stacji transformatorowych. Owszem w ofercie obliczali także obciążenie śniegiem. Tyle, że to miało więcej kosztować. Od zamawiajaćego usłyszeli - a co kogo to obchodzi, w Polsce nie ma strasznych śniegów, ma być tanio.
moi drodzy właśnie usłyszałam w telewizji jak podano ,że w Centrum Miedzynarodowych Targów podczas pokazu gołebi pocztowych zawalil się dach .Jest wiele ofiar rannych ,mówi się również o ofiarach śmiertelnych. Slychac ciąglej eżdżące na sygnale katerki ( mieszkam blisko szpitala), strasznie jestem zmartwiona ta wiadomościa,ponieważ w moim srodowisku jest wielu hodowców gołębi pocztowych , także są to osoby ,które znam osobiście- oj marze o tym ,aby nikt z nich nie stał się ofiarą tej tragedii. Więcej na stronce : http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=178086inka21
kurcze już 4 ofiary smiertelne :(( [*]
[*] [*] [*] [*] ..............
no też słyszałam .....mnie az ciarki przeszły , w moim miescie też mam znajomych hodujących gołębie....mam nadzieje, ze im sie nic nie stanie ....:(
Podobno już 12 ofiar śmiertelnych!
Straszna tragedia!
Tak inko strzszna tragedia czekam na specjalne wydanie wiadomości, oby nie było więcej ofiar trzymajmy kciuki..
siostra dzwoniła ze szpitala (jest pielęgniarką) powiedziała,że to tragedia ,a relacje tych ludzi przyprawiaja o dreszcze .. tak to juz 12 ofiar śmiertelnych niestety :(((
Bądźmy dobrej myśli na pewno wielu jeszcze uratują mam taką nadzieję
Trzeba BARDZO BARDZO mocno wierzyć że bilans zabitych nie będzie większy.Musimy w to wierzyć i myśleć ciepło o tych któży tą tragedię przeżywają.
Tragedia to wielka, ale miło słyszeć, że pominenci też tym się przejęli.
Te pieniadze dla rodzim ofiar, wprawdzie nie przyniosa otuchy, ale gest sie liczy.
Wszystkim ludziom, których ta katastrofa dotknęła bardzo wspołczuję
jasia
20 osób śmiertelnych. To jest straszne. Bardzo współczuję rodzinom ofiar.
wielka tragedia 60ofiar smiertelnych 141 rannych-módlmy się za wszystkich
tak zgadza się - 60 ludzi nie zyje ,wiecej znajdziecie tu: http://wiadomosci.onet.pl/5050,temat.html ,
niestety-ta liczba się zwiększy...Psy ratownicze nie znajdują już żywych osób:mróz jest bezlitosny...Pobeczałam się od rana i boję się że ten tragiczny bilans się zwiększy
To straszne....Łączę się w bólu z rodzinami ofiar...a wszyscy którzy uczestniczą w akcji ratunkowej zasługują na słowa uznania...
straszna tragedia - może nie doszłoby do niej, gdyby nie bezmyślność może oszczędność ( ale czyja?) może wystarczyłoby usuwać śnieg z dachu - straszne
Pomódlmy się za ofiary tej strasznej katastrofy.Im więcej już nie potrzeba.
Katastrofa straszna , współczuję wszystkim ktorych ta tragedia dotyczy.
... ... ...
Jest mi strasznie smutno tyle osób zgineło
Jak pomyślę , że co roku jeździmy tam na targi turystyczne i to do tej ogromnej hali to aż mi dechu brakuje to musiało być straszne...... i smutno mi i chce mi sie płakać
Straszna tragedia, tylu ludzi straciło życie - przez najprawdopodobniej oszczędnosci przy budowie. To efekt tego, że w przetargach jedynym kryterium jest cena. Oszczędza sie na jakosci materiałów, normy wytrzymałościowe są spełniane bez żadnego zapasu - byle tylko najtaniej. W normalnych warunkach wszystko jest ok, ale gdy przychodzą sytuacje kryzysowe....
zawsze jest szansa, że zawali się przy kolejnej ekipie. To tyle mojej oceny.
Współczuję wszystkim, których rodziny ucierpiały w tych tragicznych wydarzeniach...
Nie osądzajmy tych którzy to projektowali lub budowali, miałam do czynienia wiele lat z konstruktorami i projektantami, budowlańcami i wiem że nikt nie podejmie decyzji, która mogłaby zagrozić ludzkim życiu, więc poczekajmy na śledztwo które wykaże co było przyczyną tej tragedii pozdrawiam dankarz
Przepraszam za błędy, miało być ludzkiemu to przez zdenerwowanie
Tu nie chodzi o projektujących czy wykonujących - oni mają wytyczne. mój maż pracował kiedyś przy projektowaniu stacji transformatorowych. Owszem w ofercie obliczali także obciążenie śniegiem. Tyle, że to miało więcej kosztować. Od zamawiajaćego usłyszeli - a co kogo to obchodzi, w Polsce nie ma strasznych śniegów, ma być tanio.