a kto mi powie dlaczego moje pączki na drugi dzień są jakby z tygodnia w dniu pieczenia są fajne pulchne i dobre ale następnego dnia tragedia.............
Trudno cokolwiek powiedzieć...hmmm-za mało wyrabiane,ciężka mąka,zbyt ciepłe mleko do zalania drożdży,sposób przechowywania...nie wiem.Ja przechowuję pod folią-żeby jak najmniej powietrza miało dostęp..Nie mam pojęcia...
@maniuś; hihi namaluj słoneczko i podwieś nad pączkami, nie gaś światła, zatrzymaj zegar, nie pozwól żeby pączki poznały, że noc zapadła hihi będą jak z zaraz
a pączki tak mają, że dobre jak świeże. Jeżeli mnie nie myli wiedza, to przyczyny szukaj w drożdżach.
Zrób Zającu pączki Nutelli-a przekonasz się ,że są pulchne i świeżutkie co najmniej trzy dni-dłużej nie wiem-bo nigdy dłużej u mnie w domu nie ,,ocalały''... Lepszych nie ma!
już nie długo "tłusty czwartek" i dlatego mam wielką prośbę o sprawdzony przepis na pyszne pączki...dziękuję
http://wielkiezarcie.com/przepis6192.html
-najlepsze jakie mogą być;)))długo świeże,mięciutkie...po prostu mhhmmmm....
Zgadzam się w 100 procentach. Przepis sprawdzony i zdecydowanie najlepszy.
dziękuję dziewczyny za szybką odpowiedź pozdrawiam
a kto mi powie dlaczego moje pączki na drugi dzień są jakby z tygodnia
w dniu pieczenia są fajne pulchne i dobre ale następnego dnia tragedia.............
Trudno cokolwiek powiedzieć...hmmm-za mało wyrabiane,ciężka mąka,zbyt ciepłe mleko do zalania drożdży,sposób przechowywania...nie wiem.Ja przechowuję pod folią-żeby jak najmniej powietrza miało dostęp..Nie mam pojęcia...
@maniuś; hihi namaluj słoneczko i podwieś nad pączkami, nie gaś światła, zatrzymaj zegar, nie pozwól żeby pączki poznały, że noc zapadła hihi będą jak z zaraz

a pączki tak mają, że dobre jak świeże. Jeżeli mnie nie myli wiedza, to przyczyny szukaj w drożdżach.
pozdrawiam,
shiludek
/. .\
--o00- \ -00o--
shoffix
* * * * * * * *
Zrób Zającu pączki Nutelli-a przekonasz się ,że są pulchne i świeżutkie co najmniej trzy dni-dłużej nie wiem-bo nigdy dłużej u mnie w domu nie ,,ocalały''...
Lepszych nie ma!
polecam szybko łatwo i smakowitehttp://wielkiezarcie.com/przepis7370.html
pozdrawiam
dzięki za porady pozdrawiam
a kiedy jest tlusty czwartek!??!!