Witam. Poszukuję sprawdzonego przepisu na ciasto drożdżowe na dużą blachę... Jeśli ktoś dysponuje takim przepisem bardzo proszę o podzielenie się nim... Pozdrawiam
Polecam Ci gorąco mój przepis na ciasto drożdżowe: http://wielkiezarcie.com/przepis2174.html Można z niego robić dosłownie wszystko: ciasta, ciasta z owocami, makowce, baby drożdżowe, jagodzianki, itp. Pozdrawiam:))
Witaj! Jako kobieta pracująca nie mam wiele czasu na czekanie, ąz rozczyn urosnie. Sprawdzony przez pokolenia przepis troszkę zmodyfikowałam ale ciasto jest dobre, zawsze pulchne i wyrasta sporo( dlatego trzeba zawsze proszkę wiekszą blaszkę) 0,5 kg mąki, suche drozdze,1 jajko(!), szklanka letniego mleka,15 dkg cukru, 10 dkg margaryny, sól. Żółtko ucierasz. Makę, suche drożdze, utarte żółtko, sól mieszasz, dodajesz mleko. Na końcu dodajesz rozpuszczony tłuszcz.Możesz z tego ciasta zrobić wszystko.A jakie proste prawda?
Proste... A czy można zatąpić suche drożdże świeżymi a jeśli tak to w jakiej proporcji? Jakoś nie mam zaufania do drożdż w proszku... Dziękuję i pozdrawiam
Witam. Poszukuję sprawdzonego przepisu na ciasto drożdżowe na dużą blachę... Jeśli ktoś dysponuje takim przepisem bardzo proszę o podzielenie się nim... Pozdrawiam
Polecam Ci gorąco mój przepis na ciasto drożdżowe:
http://wielkiezarcie.com/przepis2174.html
Można z niego robić dosłownie wszystko: ciasta, ciasta z owocami, makowce, baby drożdżowe, jagodzianki, itp. Pozdrawiam:))
Witaj! Jako kobieta pracująca nie mam wiele czasu na czekanie, ąz rozczyn urosnie. Sprawdzony przez pokolenia przepis troszkę zmodyfikowałam ale ciasto jest dobre, zawsze pulchne i wyrasta sporo( dlatego trzeba zawsze proszkę wiekszą blaszkę)
0,5 kg mąki, suche drozdze,1 jajko(!), szklanka letniego mleka,15 dkg cukru, 10 dkg margaryny, sól. Żółtko ucierasz. Makę, suche drożdze, utarte żółtko, sól mieszasz, dodajesz mleko. Na końcu dodajesz rozpuszczony tłuszcz.Możesz z tego ciasta zrobić wszystko.A jakie proste prawda?
Proste... A czy można zatąpić suche drożdże świeżymi a jeśli tak to w jakiej proporcji? Jakoś nie mam zaufania do drożdż w proszku... Dziękuję i pozdrawiam