Forum

Rozmowy wolne i frywolne

zupełnie nie o żarciu:-)

• Autor: aleczka Data: 2006-01-30 20:26:50

Witam,czy któraś z szacownych Pań z WŻ miała doczynienia z kosmetykami oriflame?Proszę o jakieś rady i opinie...mnie osobiście niestety wysuszają skórę:-(pozdr.

• Autor: Aleex Data: 2006-01-30 21:12:34

Przyłączam się Caritko do Twojej opinii. Wprawdzie odkryłam tę firmę dla siebie niedawno, ale jestem bardzo zadowolona. Oprócz kosmetyków ważna jest dobra konsultantka, która doradzi odpowiedni do twego rodzaju skóry kosmetyk. Do tej pory używałam kosmetyków avonu i także mi odpowiadały (oczywiście nie wszystkie). Istotne jest, aby dany produkt był odpowiedni DLA TWOJEJ CERY. Wtedy będziesz zadowolona i wszyscy zobaczą korzystne działanie kosmetyku dla ciebie.

• Autor: kinga2 Data: 2006-01-30 21:34:26

A ja potwierdzam wszystko co powiedziały moje przedmówczynie. Jestem bardzo zadowolona z kosmetyków Oriflame. Trzeba je oczywiście wypróbować i dobrać sobie coś dla swoich potrzeb. Niestety lepiej działają te droższe serie....Ja polecam serie Swedish Care (różne rodzaje dla różnych rodzajów cery- oznaczone colorami)np. żel do mycia twarzy jest super, kremy również. Oczywiście zdarzyły się kosmetyki Oriflame z których nie byłam zadowolona, ale ogólnie POLECAM.Pozdrawiam.

• Autor: Wróbelek Data: 2006-01-30 22:00:05

a mnie nie pozostaje nic innego jak tylko siępod tym podpisać:)) Zgadzm sie z tymi opiniami. Są dobre, ale trzeba dobrać odpowiednie dla siebie.

• Autor: skolopendra Data: 2006-01-30 22:19:54

Co prawda sama nie używam tych kosmetyków, ale jako że jestem kosmetyczką, miewam klientki, które ich używają i są zadowolone. Mogę też stwierdzić, że ich skóra jest odpowiednio nawilżona. Oczywiście spotkałam się też z przypadkami nietolerancji - alergii, tak samo, jak w przypadku wszystkich innych możliwych kosmetyków, niezależnie od marki i ceny. Przy doborze kosmetyków należy wziąć pod uwagę - poza rodzajem cery (i ceny), również osobiste upodobania co do wchłanialności kremu, jak również zapachu i konsystencji. Ma to znaczenie dla końcowego efektu zadowolenia z kosmetyku. Dlatego nie radzę kupować "w ciemno", tylko najpierw poprosić konsultantkę o próbkę, lub udostępnienie produktu do wypróbowania. Wiem, że ile pań - tyle upodobań.
    A co do przesuszenia skóry, to trzeba wziąć pod uwagę, że zimą skóra potrzebuje więcej substancji ochronnych, nawet,gdy przebywamy cały czas w pomieszczeniach, ponieważ ogrzewanie, a zwłaszcza klimatyzacja bardzo odwadnia naskórek.
    Jeżeli macie jakieś pytania - służę radą ;)

• Autor: woila Data: 2006-01-30 23:36:05

No to ja, przy okazji, chętnie poproszę Cię o poradę. Najczęściej używam kremu wichy-miokine ale raz na jakiś czas zmieniam na inny, bo podobno tak trzeba... dwa miesiące temu kupiłam krem z serii oenobiol-hydrant omega3 i okazał się niezbyt przyjaznym dla mojej cery tj jakiś taki za tłusty i "świecący", tarez zdecydowałam się na l`oreal revitalift-dwuskładnikowy i jest fajny. O wszystkich tych kremach wiem tyle co z reklam przeczytanych w "babskich" gazetach ale może Ty mogłabyś powiedzieć mi coś więcej na ich temat, jeśli miałabyś wybrać najlepszy z tych trzech, to który- mam na myśli skład i skuteczność dziłania, jaką zapewniają producenci. Jestem też ciekawa innych propozycji kremów do twarzy(do cery wrażliwej-mieszanej z tendencją do przesuszania). I jeszcze pytanko: jaki krem ochronny na mrozy? Z góry dziękuję i pozdrawiam!

• Autor: skolopendra Data: 2006-01-31 00:18:22

Z tych trzech polecam Vichy. Nie trzeba zmieniać kremów częściej niż raz w roku. Niektóre kremy ujawniają całe spektrum działania dopiero po dłuższym czasie regularnego stosowania - szczególnie kremy z aktywatorem kolagenu, lub z zawartością kwasów AHA, BHA lub innych. Jeżeli nie próbowałaś jeszcze kosmetyków Avene lub La Roche, to polecam, np.La Roche Hydraphase XL, Avene: Tolerance extremy( kojąco nawilżający), Hydrance Optimale, Antirougeurs( do cery norm-miesz.) Z naszej rodzimej produkcji: Iwostin Krem intensywnie nawilżający. Na mróz zaś najbardziej polecam kremy dla dzieci (z przeznaczeniem na mróz),ew. Bielenda Cold Stop City lub Farmona Ochronny na dzień 20 Protect. Można też kupić w aptece Lipobase, ew. posmarować wazeliną, która się absolutnie nie wchłonie, za to świetnie chroni (i się świeci;)).

• Autor: aleczka Data: 2006-01-31 09:13:58

//moim największym problemem jest wysychająca skóra wokół oczu,szczególnie na powiekach:-(Oprócz tego mam proplem z pojawiającymi się od czasu do czasu wypryskami(ale to chyba hormony)....Może któraś z Was ma w Warszawie dobry salon gdzie można pójść na czyszczenie twarzy?

• Autor: skolopendra Data: 2006-01-31 10:30:57

Hm... Zaprosiłabym Cię do siebie, ale trochę daleko...Pozdrawiam!

• Autor: aleczka Data: 2006-01-31 10:42:58

jak bardzo daleko,w lecie dużo podrużujemy...moze kiedyś bym zglądła:-))

• Autor: skolopendra Data: 2006-01-31 19:24:18

Wejherowo. Jeżeli jeżdzicie nad morze w okolice Dębek- to zapraszam po drodze

• Autor: monami9 Data: 2006-01-31 00:01:23

Dołączam się do pozytywnych opinii na temat kosmetyków Oriflame. Naprawdę jeśli odpowiednio dobierze się kosmetyk można odkryć tam rewelacyjne rzeczy. Polecam nie tylko kremy czy toniki, ale też kosmetyki kolorowe jak dla mnie nawet lepsze niż te tzw. z górnej półki. Mają rewelacyjne fluidy, które jak do tej pory jako jedyne idealnie pasowały do mojej skóry, bo mam bardzo wymagającą cerę. Pomadki z tego co wiem są konserwowane witaminami i mają piękne kolory. Także cienie do powiek są fajne, długo trzymają się na powiekach i nie wałkują się. Polecam też kosmetyki pielęgnacyjne z serii z miodem i mlekiem, są wspaniałe. A kuleczki brązujące... Ja mam swoje już dugi ok, codziennie się "smaruję" i nadal pięknie sie rozkładają. Mogę jeszcze pochwalić tusze do rzęs, naprawdę kiedy jest napisane że pogrubiają to pogrubiają, kiedy mają wydłużać to wydłużają i co najważniejsze nie kuszą się i nie sklejają. To chyba tyle. Nie myślcie że tak zachwalam bo może jestem konsultantką. Kosmetyki tej firmy są naprawdę bardzo dobre, choć przyznam szczerze że ostatnio przerzuciłam się na Olay i Max Factor ale to już nie jest to... Pozdrawiam serdecznie.

• Autor: ekkore Data: 2006-01-31 07:48:36

Ja miałam niezbyt przyjemne pierwszy kontakt - kilka lat temu z kosmetykami kolorowymi. Dlatego zdecydowanie wolę Avon - może dlatego, że był to pierwszy kosmetyk - tusz do rzęs, po którym nie chciałam wyjmować oczu. Powoli dobrałam sobie wszystkie kosmetyki, także te do pielęgacji codziennej - i o dziwo nie miałam uczulenia (wcześniej na podstawie dobierania empirycznego, korzystajac z prostych kremów lub markowych firm miałam rany na twarzy). Także nie będę zmieniać.

• Autor: Ala06 Data: 2006-01-31 12:00:53

Ja osobiście nie polecam tych kosmetyków! Zrazilam sie do nich ponieważ wiele moich koleżanek po wypróbowaniu np. kremów czy perfum dostało uczulenia wysypki itp.Ja preferuję AVON

• Autor: Cewa2 Data: 2006-01-31 15:10:50

A ja ostatnio zwróciłam się w stronę natury i sporo kosmetyków robię sobie sama.
    K.

• Autor: Kika2 Data: 2006-02-01 22:14:27

To bardzo proszę podaj przepisy jak robisz i na co stosujesz.Będę bardzo wdzieczna.Kika2

• Autor: woila Data: 2006-02-01 22:20:22

Ja też jestem ciekawa.... Chętnie poeksperymentuję

• Autor: Cewa2 Data: 2006-02-03 10:37:28

Teraz siedzę w pracy. Obiecuję, że jak tylko będę w domu, to zajrzę do mojego "zeszytu piękności', mam tam różne przepisy na kremy, toniki, maseczki czy płukanki do włosów domowej roboty. Mam nawet przepis na szampon z korzenia jakiegoś zielska . Napewno podzielę się paroma przepisami, z których sama korzystałam.

• Autor: Sylwik Data: 2006-01-31 16:36:45

podzielam pogląd Ali06, mnie też nie przypadły do gustu te kosmetyki - no może z wyjątkiem drobnego kosmetyku na bazie miodu w takiej różowej małej beczułce (pewnie wiecie o co chodzi.) Dobry na spierzchnięte wargi, ale również do skórek itp. Osobiście wolę AVON

Przejdź do pełnej wersji serwisu