Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Budzac sie rano,

• Autor: mtomy Data: 2006-01-31 23:39:57

Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować.
    autor:
    Marek Aureliusz

pod tym mottem bede jutro sie budzic :)))

pozdrowienia

m tomy

• Autor: jasia Data: 2006-02-01 00:46:06

Żyć i oddychać....to wspaniały skarb, ale nie zawsze człowiek ma czym sie radować.
    jasia   - to moje mottto 

• Autor: Basienkaa0 Data: 2006-02-01 07:09:10

ale nawet jak nie mam czym to trzeba jednak z tego coś "wyłuskać "i chociaż iskierkę radości wskrzesić.......miłego poranka i dnia zyczę...

• Autor: lajan Data: 2006-02-01 07:19:53

Ten jest dobrym przyjacielem,
    kto mówi dobrze o nas za naszymi plecami.

przysł.angielskie

Życzę miłego i pogodnego dnia.

• Autor: misiomumy Data: 2006-02-01 07:35:39

Kto nie ma wrogów nie zasługuje na przyjaciół ,powiedzial tak chyba Napoleon.Myślę sobie,ze tych drugich mam więcej a po tak miłych życzeniach pogodnego dnia na pewno będzie  to dobry dzień czego wszystkim życzę.

• Autor: smakosia Data: 2006-02-01 08:24:56

Użytkownik jasia napisał w wiadomości:
    > Żyć i oddychać....to wspaniały skarb, ale nie zawsze człowiek ma czym sie
    > radować.jasia   - to moje mottto 

Jasiu, jeśli ktoś Cię zawiódł, to przemyśl sobie czy wart jest tego, aby teraz odbierać Ci radość o poranku. Ja też czasami bywam smutna, ale potem niespodziewanie przypływa do mnie myśl: "... jestem zdrowa, moja rodzina też, może latem gdzieś wyjadę i zobaczę, coś ładnego, może spotkam jakiś sympatycznych ludzi, idą święta wielkanocne, które "przyprowadzą za rękę" Wiosnę, może spełni się jakieś marzenie, a może pojawi się nowe, może ktoś mnie będzie potrzebował a potem ucieszy się, że przy nim byłam..." I tak falują sobie te myśli i pomagają mi odzyskać uśmiech.
    Była też w moim życiu taka magiczna chwila. Podczas przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia, rozdając zaproszenia na Wigilię dla bezdomnych usłyszałam od pewnego bezdomnego i starego mężczyzny takie słowa: " Czy wiesz co w życiu jest najcenniejsze?" Tutaj przez chwilę się zastanowiłam... a potem odpowiedziałam, że pewnie zdrowie, pokój na świecie i rodzina ( kolejność przypadkowa ). Wtedy odpowiedział mi: "Najcenniejsze jest CIEPŁO - to, które daje nam ogień, potem to, które daje nam natura i to, które płynie z serca drugiego człowieka. Jeśli to wszystko masz, to nie zapominaj, że jesteś szczęśliwym człowiekiem". Popłynęły mi wtedy łzy i pomyślałam sobie, że miałam dużo szczęścia spotykając na swojej drodze tego "MĘDRCA", jego słowa były jak praktyczny prezent pod choinkę. 
    Obyśmy nauczyli się dostrzegać szczęście - tego nam Wszystkim życzę. Miłego dnia Jasiu. Pozdrawiam.

• Autor: jasia Data: 2006-02-01 12:35:22

Smakosiu, bardzo dziękuję za słowa otuchy.
    Na ciebie zawsze można liczyć.
    Przemyślę sobie , to co napisałaś. Mój mąż mówił mi to samo, ale...
    (myślę)

A jednak, pojadę dziś do pracy z uśmiechem na twarzy.
    jasia

• Autor: smakosia Data: 2006-02-01 12:46:24

• Autor: Frigg Data: 2006-02-01 19:07:58

Fantastyczny list Smakosiu - jest tym co chciałam wyrazić swoimi mniej składnymi słowami - tak, chyba to CIEPŁO jest dla nas najważniejsze, a jak cudownie grzeje to, które otrzymujemy od ludzi dla ktorych udało nam się coś maleńkiego dobrego zrobić - super. Pozdrawiam.

• Autor: marinik Data: 2006-02-01 08:01:11

grunt - to optymizm, zdrowie, zyczliwi ludzie wokol, kochajaca rodzina, swiecace slonko, spiewajace ptaszki, ladna muzyczka, usmiech, troche kasy, i wiele wiele innych drobiazgow, ktore sprawiaja, ze ZYCIE JEST PIEKNE (choc czasem bolesnie kopie w d...)

• Autor: mtomy Data: 2006-02-01 10:43:59

hallo, marinik,
    ale na to wszysstko "
    zyczliwi ludzie wokol, kochajaca rodzina, swiecace slonko, spiewajace ptaszki, ladna muzyczka, usmiech, troche kasy, i wiele wiele innych drobiazgow"
    trzeba sobie zapracowac :))) nic nie spada z nieba i kazdy z nas powinien o tym pamietac i codziennie cos w tym kierunku robic

pozdrowienia

m tomy

• Autor: Wróbelek Data: 2006-02-01 12:58:51

mnie dzisiaj rano obudził telefon, bardzo miły telefon. I mam nadzieję że mój dobry humor którym zaczął się ten dzień i takim samym samopoczuciem sięskończy:))

POwinniśmy się cieszyć każdą drobną przyjemnością. Pomyśl jakie masz szczęście, że kolejny raz obudziłaś się rano, nawet nie wiesz ilu ludzi nie miało tego szczęscia.

sztuka życia-to cieszyć się małym szczęściem - nie wiem kto to jest takie moje motto. Trzeba sie cieszyć każdym małm szczęściem, mała radością. tym żę ktoś się do ciebie uśmiechnął w autobusie, każdym dobrym słowem. Że rano obudziło cię słoneczko, że cały dzień z nikim się nie pokłuciłaś, że dostałaś miły telefon, możę długo oczekiwany list. MOgłabym tak jeszce długo wymieniać, ale podejrzewam, że każdy ma swoje takie małe radości.

POzdrawiam wszystkich z uśmiechem na twarzy:))

ANia

• Autor: kasia74 Data: 2006-02-01 15:19:26

"..Zawsze pozostaje sposobność, bu rozpocząć od nowa"

• Autor: inka Data: 2006-02-01 15:37:31

mtomy - racja - a tak często o tym zapominamy , a przecież życie jest cudowne

• Autor: jadkin Data: 2006-02-01 20:54:25

Zycze CI z calego serca.moj maz juz 7 lat

Przejdź do pełnej wersji serwisu