Kto nie ma wrogów nie zasługuje na przyjaciół ,powiedzial tak chyba Napoleon.Myślę sobie,ze tych drugich mam więcej a po tak miłych życzeniach pogodnego dnia na pewno będzie to dobry dzień czego wszystkim życzę.
Użytkownik jasia napisał w wiadomości: > Żyć i oddychać....to wspaniały skarb, ale nie zawsze człowiek ma czym sie > radować.jasia - to moje mottto
Jasiu, jeśli ktoś Cię zawiódł, to przemyśl sobie czy wart jest tego, aby teraz odbierać Ci radość o poranku. Ja też czasami bywam smutna, ale potem niespodziewanie przypływa do mnie myśl: "... jestem zdrowa, moja rodzina też, może latem gdzieś wyjadę i zobaczę, coś ładnego, może spotkam jakiś sympatycznych ludzi, idą święta wielkanocne, które "przyprowadzą za rękę" Wiosnę, może spełni się jakieś marzenie, a może pojawi się nowe, może ktoś mnie będzie potrzebował a potem ucieszy się, że przy nim byłam..." I tak falują sobie te myśli i pomagają mi odzyskać uśmiech. Była też w moim życiu taka magiczna chwila. Podczas przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia, rozdając zaproszenia na Wigilię dla bezdomnych usłyszałam od pewnego bezdomnego i starego mężczyzny takie słowa: " Czy wiesz co w życiu jest najcenniejsze?" Tutaj przez chwilę się zastanowiłam... a potem odpowiedziałam, że pewnie zdrowie, pokój na świecie i rodzina ( kolejność przypadkowa ). Wtedy odpowiedział mi: "Najcenniejsze jest CIEPŁO - to, które daje nam ogień, potem to, które daje nam natura i to, które płynie z serca drugiego człowieka. Jeśli to wszystko masz, to nie zapominaj, że jesteś szczęśliwym człowiekiem". Popłynęły mi wtedy łzy i pomyślałam sobie, że miałam dużo szczęścia spotykając na swojej drodze tego "MĘDRCA", jego słowa były jak praktyczny prezent pod choinkę. Obyśmy nauczyli się dostrzegać szczęście - tego nam Wszystkim życzę. Miłego dnia Jasiu. Pozdrawiam.
Fantastyczny list Smakosiu - jest tym co chciałam wyrazić swoimi mniej składnymi słowami - tak, chyba to CIEPŁO jest dla nas najważniejsze, a jak cudownie grzeje to, które otrzymujemy od ludzi dla ktorych udało nam się coś maleńkiego dobrego zrobić - super. Pozdrawiam.
grunt - to optymizm, zdrowie, zyczliwi ludzie wokol, kochajaca rodzina, swiecace slonko, spiewajace ptaszki, ladna muzyczka, usmiech, troche kasy, i wiele wiele innych drobiazgow, ktore sprawiaja, ze ZYCIE JEST PIEKNE (choc czasem bolesnie kopie w d...)
hallo, marinik, ale na to wszysstko " zyczliwi ludzie wokol, kochajaca rodzina, swiecace slonko, spiewajace ptaszki, ladna muzyczka, usmiech, troche kasy, i wiele wiele innych drobiazgow" trzeba sobie zapracowac :))) nic nie spada z nieba i kazdy z nas powinien o tym pamietac i codziennie cos w tym kierunku robic
mnie dzisiaj rano obudził telefon, bardzo miły telefon. I mam nadzieję że mój dobry humor którym zaczął się ten dzień i takim samym samopoczuciem sięskończy:))
POwinniśmy się cieszyć każdą drobną przyjemnością. Pomyśl jakie masz szczęście, że kolejny raz obudziłaś się rano, nawet nie wiesz ilu ludzi nie miało tego szczęscia.
sztuka życia-to cieszyć się małym szczęściem - nie wiem kto to jest takie moje motto. Trzeba sie cieszyć każdym małm szczęściem, mała radością. tym żę ktoś się do ciebie uśmiechnął w autobusie, każdym dobrym słowem. Że rano obudziło cię słoneczko, że cały dzień z nikim się nie pokłuciłaś, że dostałaś miły telefon, możę długo oczekiwany list. MOgłabym tak jeszce długo wymieniać, ale podejrzewam, że każdy ma swoje takie małe radości.
pod tym mottem bede jutro sie budzic :)))
pozdrowienia
m tomy
Żyć i oddychać....to wspaniały skarb, ale nie zawsze człowiek ma czym sie radować.
jasia - to moje mottto
ale nawet jak nie mam czym to trzeba jednak z tego coś "wyłuskać "i chociaż iskierkę radości wskrzesić.......miłego poranka i dnia zyczę...
Ten jest dobrym przyjacielem,
kto mówi dobrze o nas za naszymi plecami.
przysł.angielskie
Życzę miłego i pogodnego dnia.
Kto nie ma wrogów nie zasługuje na przyjaciół ,powiedzial tak chyba Napoleon.Myślę sobie,ze tych drugich mam więcej a po tak miłych życzeniach pogodnego dnia na pewno będzie to dobry dzień czego wszystkim życzę.
Użytkownik jasia napisał w wiadomości:
> Żyć i oddychać....to wspaniały skarb, ale nie zawsze człowiek ma czym sie
> radować.jasia - to moje mottto
Jasiu, jeśli ktoś Cię zawiódł, to przemyśl sobie czy wart jest tego, aby teraz odbierać Ci radość o poranku. Ja też czasami bywam smutna, ale potem niespodziewanie przypływa do mnie myśl: "... jestem zdrowa, moja rodzina też, może latem gdzieś wyjadę i zobaczę, coś ładnego, może spotkam jakiś sympatycznych ludzi, idą święta wielkanocne, które "przyprowadzą za rękę" Wiosnę, może spełni się jakieś marzenie, a może pojawi się nowe, może ktoś mnie będzie potrzebował a potem ucieszy się, że przy nim byłam..." I tak falują sobie te myśli i pomagają mi odzyskać uśmiech.
Była też w moim życiu taka magiczna chwila. Podczas przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia, rozdając zaproszenia na Wigilię dla bezdomnych usłyszałam od pewnego bezdomnego i starego mężczyzny takie słowa: " Czy wiesz co w życiu jest najcenniejsze?" Tutaj przez chwilę się zastanowiłam... a potem odpowiedziałam, że pewnie zdrowie, pokój na świecie i rodzina ( kolejność przypadkowa ). Wtedy odpowiedział mi: "Najcenniejsze jest CIEPŁO - to, które daje nam ogień, potem to, które daje nam natura i to, które płynie z serca drugiego człowieka. Jeśli to wszystko masz, to nie zapominaj, że jesteś szczęśliwym człowiekiem". Popłynęły mi wtedy łzy i pomyślałam sobie, że miałam dużo szczęścia spotykając na swojej drodze tego "MĘDRCA", jego słowa były jak praktyczny prezent pod choinkę.
Obyśmy nauczyli się dostrzegać szczęście - tego nam Wszystkim życzę. Miłego dnia Jasiu. Pozdrawiam.
Smakosiu, bardzo dziękuję za słowa otuchy.
Na ciebie zawsze można liczyć.
Przemyślę sobie , to co napisałaś. Mój mąż mówił mi to samo, ale...
(myślę)
A jednak, pojadę dziś do pracy z uśmiechem na twarzy.
jasia
Fantastyczny list Smakosiu - jest tym co chciałam wyrazić swoimi mniej składnymi słowami - tak, chyba to CIEPŁO jest dla nas najważniejsze, a jak cudownie grzeje to, które otrzymujemy od ludzi dla ktorych udało nam się coś maleńkiego dobrego zrobić - super. Pozdrawiam.
grunt - to optymizm, zdrowie, zyczliwi ludzie wokol, kochajaca rodzina, swiecace slonko, spiewajace ptaszki, ladna muzyczka, usmiech, troche kasy, i wiele wiele innych drobiazgow, ktore sprawiaja, ze ZYCIE JEST PIEKNE (choc czasem bolesnie kopie w d...)
hallo, marinik,
ale na to wszysstko "
zyczliwi ludzie wokol, kochajaca rodzina, swiecace slonko, spiewajace ptaszki, ladna muzyczka, usmiech, troche kasy, i wiele wiele innych drobiazgow"
trzeba sobie zapracowac :))) nic nie spada z nieba i kazdy z nas powinien o tym pamietac i codziennie cos w tym kierunku robic
pozdrowienia
m tomy
mnie dzisiaj rano obudził telefon, bardzo miły telefon. I mam nadzieję że mój dobry humor którym zaczął się ten dzień i takim samym samopoczuciem sięskończy:))
POwinniśmy się cieszyć każdą drobną przyjemnością. Pomyśl jakie masz szczęście, że kolejny raz obudziłaś się rano, nawet nie wiesz ilu ludzi nie miało tego szczęscia.
sztuka życia-to cieszyć się małym szczęściem - nie wiem kto to jest takie moje motto. Trzeba sie cieszyć każdym małm szczęściem, mała radością. tym żę ktoś się do ciebie uśmiechnął w autobusie, każdym dobrym słowem. Że rano obudziło cię słoneczko, że cały dzień z nikim się nie pokłuciłaś, że dostałaś miły telefon, możę długo oczekiwany list. MOgłabym tak jeszce długo wymieniać, ale podejrzewam, że każdy ma swoje takie małe radości.
POzdrawiam wszystkich z uśmiechem na twarzy:))
ANia
"..Zawsze pozostaje sposobność, bu rozpocząć od nowa"
mtomy - racja - a tak często o tym zapominamy , a przecież życie jest cudowne
Zycze CI z calego serca.moj maz juz 7 lat