RAK 21 VI - 22 VII Ma silnie rozwinięte poczucie własności, ale nie wynika ona z materializmu. Dla niego przedmioty są cenne przede wszystkim dlatego, że jest do nich przywiązany. Wydaje pieniądze na antyki, porcelanę, książkowe białe kruki. Nie żałuje pieniędzy na nowy fotel, w którym zasiądzie przed telewizorem. Pokusą są dla niego rozmaite smakołyki no i podróże - im nie umie się oprzeć! Jego sytuacja finansowa jest dość stabilna. Potrafi znaleźć niezłą płatną pracę, albo otworzyc własną firmę. Umie planować wydatki i oszczędzać.
LEW 23VII - 22 VIII Nie bardzo lubi pracować, ale za to kocha wydawać. Sięgasjąc do portfela ma iście królewski gest. Praca to konieczność życiowa, no chyba, że uda mu się zajść naprawdę wysoko. Ma dobry gust "nos" do rzeczy wartościowych. Gdy ogląda garnitury, zawsze sięga po najdroższy. Pragnie odpowiedniej oprawy i domu, którym można się pochwalić. Wprawdzie potrafi obejść się bez luksusu, ale nie na długo. Wcześniej czy później zacznie mu doskwierać szara rzeczywistość. Jest hojny na przyjaciół lecz... oczekuje wzajemności.
PANNA 23 VIII - 22 IX Nie marzy o fortunie i błyskotliwej karierze wiążącej się z ryzykiem. Ludzie, którzy wydają oszczędności całego życia, by założyć własną firmę, czy zagrać na giełdzie, to dla niego szalńcy. Skrzętnie notuje wszystkie wydatki. Zawsze wie ile ma przy sobie pieniędzy. Nawet, gdy niewiele zarabia, umie odłożyć coś na czarną godzinę. Jest tak oszczędny, że niekiedy graniczy to ze skąpstwem. Nie lubi wydawac na prezenty. Trudno go wyciągnąć do restauracji.
WAGA 23 IX - 22X Wysoko ceni sobie pieniądze, ale nie jest ciułaczem. Forsa jest mu potrzebna przede wszystkim, po to, by inwestować we własny wyglą i dbać o zdrowie. Nie odmawia sobie wydatków na rozrywki kulturalne. Pragnie bywać na premierach, wernisażach i koncertach gwiazd. Marzą mu się wakacje w modnych kurortach, bo odwiedzają je znani ludzie. stara się zawsze mieć jakąś finansową rezerwę, a pożyczek boi się jak ognia. Potrafi ciężko pracować, aby dorobić się majątku.
SKORPION 23X - 21XI
Skorpiony mają różny stosunek do wydawania pieniędzy, jedne szaleją inni, jakby jutro miał się skończyć świat. Są i tacy, którzy oglądają każdą złotówkę, aż wreszcie rezygnują z zakupów. Ale wszystkie sa bardzo pracowite. Chyba nikt nie umie tak rzucić się w wir zajęć, jak skorpion! To prawdziwy tytan pracy, więc jego sytuacja finansowa nie bywa zła. Jest wzorem uczciwości, nie da sie przekupić i nikomu nie wręczy łapówki. Jest bardzo podejrzliwy, nie ufa nawet bankom.
STRZELEC 22XI - 21 XII W młodości często tkwi po uszy w długach. Z wiekiem nabiera troche rozsądku. Brakuje mu cierpliwości do domowych rachunków i długofalowych planów typu "oszczędzam na emeryturę". Gubi się w zawiłościach finansowych. Zapomina o tym, że właśnie minął termin spłaty kredytu. Ma jednak szczęście do pieniędzy i przeważnie spada jak kot na cztery łapy. Może łatwo pomnożyc swój kapitał grając na giełdzie, albo wybierając sie do kasyna, o ile oczywiście nie postawi wszystko na jedną kartę!
KOZIOROŻEC 22 XII - 19 I Chyba już jako dziecko przeliczał kieszonkowe. Notował na co wydał i ile udało mu się oszczędzić. Ten znak rodzi się z poważnym stosunkiem do finansów i nigdy nie wydaje pieniędzy na głupstwa. Jego rachunki są opłacone przed terminem, nie bierze kredytów, bo nienawidzi długów. A jeśli sytuacja wymusi na nim zaciągnięcia pożyczki , stanie na głowie, by zwrócić ja jak najszybciej. Nie znosi życia ponad stan. Unika ryzyka i hazardu. Swoje oszczędności lokuje zawsze bezpiecznie.
No to teraz szukajmy odpowiednich znaków, jeżeli mamy wątpliwości finansowe. Kogo się poradzić.
ABA - wszystko pasuje do mnie znaczy panny , oprócz tego, że ja właśnie lubię kupować prezenty(jak mam za co) - tylko niech mi ktos powie dlaczego mój mąż sądzi inaczej - hahahahahahaah , musi to koniecznie przeczytać - oszczędna irenka
RAK 21 VI - 22 VII
Ma silnie rozwinięte poczucie własności, ale nie wynika ona z materializmu. Dla niego przedmioty są cenne przede wszystkim dlatego, że jest do nich przywiązany. Wydaje pieniądze na antyki, porcelanę, książkowe białe kruki. Nie żałuje pieniędzy na nowy fotel, w którym zasiądzie przed telewizorem. Pokusą są dla niego rozmaite smakołyki no i podróże - im nie umie się oprzeć! Jego sytuacja finansowa jest dość stabilna. Potrafi znaleźć niezłą płatną pracę, albo otworzyc własną firmę. Umie planować wydatki i oszczędzać.
LEW 23VII - 22 VIII
Nie bardzo lubi pracować, ale za to kocha wydawać. Sięgasjąc do portfela ma iście królewski gest. Praca to konieczność życiowa, no chyba, że uda mu się zajść naprawdę wysoko. Ma dobry gust "nos" do rzeczy wartościowych. Gdy ogląda garnitury, zawsze sięga po najdroższy. Pragnie odpowiedniej oprawy i domu, którym można się pochwalić. Wprawdzie potrafi obejść się bez luksusu, ale nie na długo. Wcześniej czy później zacznie mu doskwierać szara rzeczywistość. Jest hojny na przyjaciół lecz... oczekuje wzajemności.
PANNA 23 VIII - 22 IX
Nie marzy o fortunie i błyskotliwej karierze wiążącej się z ryzykiem. Ludzie, którzy wydają oszczędności całego życia, by założyć własną firmę, czy zagrać na giełdzie, to dla niego szalńcy. Skrzętnie notuje wszystkie wydatki. Zawsze wie ile ma przy sobie pieniędzy. Nawet, gdy niewiele zarabia, umie odłożyć coś na czarną godzinę. Jest tak oszczędny, że niekiedy graniczy to ze skąpstwem. Nie lubi wydawac na prezenty. Trudno go wyciągnąć do restauracji.
WAGA 23 IX - 22X
Wysoko ceni sobie pieniądze, ale nie jest ciułaczem. Forsa jest mu potrzebna przede wszystkim, po to, by inwestować we własny wyglą i dbać o zdrowie. Nie odmawia sobie wydatków na rozrywki kulturalne. Pragnie bywać na premierach, wernisażach i koncertach gwiazd. Marzą mu się wakacje w modnych kurortach, bo odwiedzają je znani ludzie. stara się zawsze mieć jakąś finansową rezerwę, a pożyczek boi się jak ognia. Potrafi ciężko pracować, aby dorobić się majątku.
SKORPION 23X - 21XI
Skorpiony mają różny stosunek do wydawania pieniędzy, jedne szaleją inni, jakby jutro miał się skończyć świat. Są i tacy, którzy oglądają każdą złotówkę, aż wreszcie rezygnują z zakupów. Ale wszystkie sa bardzo pracowite. Chyba nikt nie umie tak rzucić się w wir zajęć, jak skorpion! To prawdziwy tytan pracy, więc jego sytuacja finansowa nie bywa zła. Jest wzorem uczciwości, nie da sie przekupić i nikomu nie wręczy łapówki. Jest bardzo podejrzliwy, nie ufa nawet bankom.
STRZELEC 22XI - 21 XII
W młodości często tkwi po uszy w długach. Z wiekiem nabiera troche rozsądku. Brakuje mu cierpliwości do domowych rachunków i długofalowych planów typu "oszczędzam na emeryturę". Gubi się w zawiłościach finansowych. Zapomina o tym, że właśnie minął termin spłaty kredytu. Ma jednak szczęście do pieniędzy i przeważnie spada jak kot na cztery łapy. Może łatwo pomnożyc swój kapitał grając na giełdzie, albo wybierając sie do kasyna, o ile oczywiście nie postawi wszystko na jedną kartę!
KOZIOROŻEC 22 XII - 19 I
Chyba już jako dziecko przeliczał kieszonkowe. Notował na co wydał i ile udało mu się oszczędzić. Ten znak rodzi się z poważnym stosunkiem do finansów i nigdy nie wydaje pieniędzy na głupstwa. Jego rachunki są opłacone przed terminem, nie bierze kredytów, bo nienawidzi długów. A jeśli sytuacja wymusi na nim zaciągnięcia pożyczki , stanie na głowie, by zwrócić ja jak najszybciej. Nie znosi życia ponad stan. Unika ryzyka i hazardu. Swoje oszczędności lokuje zawsze bezpiecznie.
No to teraz szukajmy odpowiednich znaków, jeżeli mamy wątpliwości finansowe. Kogo się poradzić.
A bliźniaka nie widzę...
A rybek tu nie ma?
Dlaczego jest tylko drugie polrocze?
A baranki gdzie? To takii miły znak a nie ma
Moje Drogie, Wodnik, Ryby, Baran, Byk i Bliźnięta są na bodajże trzeciej stonie forum w wątku CIUŁACZ CZY ROZRZUTNIK. Pozdrawiam!
ABA-pasuje do mnie -do panny-mogę nie zaglądać do portfela i zawsze wiem ile tam jest bo zawsze jest mało.Pozdrawiam.
hihihi