Kochani chciałam się z wami podzielić pewnymi nowinkami. Wszyscy chyba przyzwyczaili się do istnienia sklepów internetowych i zakupów na allegro. Od jakiegoś czasu widzę, że dołączają też do tej metody sprzedaży hipermarkety. Znalazłam dwie ciekawe stronki http://www.hipernet24.pl/ i http://www.totu.com/ niestety majonezu kieleckiego nie mają ;). Można tam dostać wiele produktów spożywczych jak i bardziej ekskluzywnych. Koszty transportu to średnio parenaście złotych. Są to sklepy działające na terenie prawie całej polski. Po kodzie miejscowości można sie zorientować czy nas obsłużą. Czas dostawy - pare godzin :D No i nie trzeba dzwigać zakupów. Niegdy jeszcze nie korzystałam z tej formy więc nie wim jak się sprawdza i nie znam żadnych opini na ten temat. Myślę jednak, że warto wiedzieć o takich możliwościach zakupu. Nigdy nie wiadomo co się przyda. A może niektórym z nas ułatwi życie :D Ceny produktów są standarowe :) ( to nie jest artykół sponsorowany ;D )
Wiem, że nie opłaca się kupować jednej rzeczy w ten sposób, ale myśle tu o zakupach robionych przez osoby, które nie mogą akurat wyjść z domu. Mama sama z maluchem w domku albo ktoś zajmujący się osobą starszą wymagająca stałej opieki. Bywa, że przed większą imprezą poprostu nie ma czasu na kilkugodzinny wypad do marketu. A jak ktos nie może za dużo dźwigać to raz na miesiąc można zrobic zakupy cięższych towarów. A czasem mieszka się na peryferiach większego miasta i rzadko ma sie czas na jeżdzenie do marketu a sklepik obok nie wszystko ma. Różnie w życiu bywa.
No w porównaniu z tym co musisz wydać na autobus to faktycznie warto się zastanowić. Nie wiem czy są jakieś inne strony. Na razie nie znalazłam. Jeśli w mieście masz jakieś duże markety warto zajżeć na ich stronkę czy nie mają takich usług. Zawsze będziesz mogła przebierać w cenach i w asortymencie :) Takie kupowanie ma ten plus, że w moim przpadku nie wydałąbym kasy "na to co oczy zobaczą" bo zawsze coś mnie tam skusi ale minus jest taki, że może nie wszystko jest co potrzeba ;)
A ja przez internet tylko kupuję na allegro. Tam często można znaleźć przedmioty, których nie ma w każdym sklepie, np. zabawki, firanki itp. Za nic w świecie nie zrezygnowałabym z robienia zakupów, ponieważ uwielbiam to. Nieważne, czy kupuję ziemniaki, czy ciuchy:) pozdrawiam
Och! Z alegro korzystam na okrągło. Tyle, że od momentu zakupu do otrzymania towaru mija co najmniej pare dni do 2 tyg. czasem. A ja tu mówe o zakupach dostarczanych prawie 'od ręki' i o to tu chodzi :)
weszłam w leclerka (hipermarket24) - mogę mieć dostawę do domu za 18 zł. Przejrzałam ofertę - sporo rzeczy jest tańszych niż u nas. No i oferta na różne wynalazki też ciekawsza - u nas ich po prostu nie ma. Ale z drugiej strony - pozbawić się przyjemności robienia zakupów? Ale dla kogoś kto nie ma czasu to pomysł rewelacyjny.
Kochani chciałam się z wami podzielić pewnymi nowinkami. Wszyscy chyba przyzwyczaili się do istnienia sklepów internetowych i zakupów na allegro. Od jakiegoś czasu widzę, że dołączają też do tej metody sprzedaży hipermarkety. Znalazłam dwie ciekawe stronki http://www.hipernet24.pl/ i http://www.totu.com/ niestety majonezu kieleckiego nie mają ;). Można tam dostać wiele produktów spożywczych jak i bardziej ekskluzywnych. Koszty transportu to średnio parenaście złotych. Są to sklepy działające na terenie prawie całej polski. Po kodzie miejscowości można sie zorientować czy nas obsłużą. Czas dostawy - pare godzin :D No i nie trzeba dzwigać zakupów. Niegdy jeszcze nie korzystałam z tej formy więc nie wim jak się sprawdza i nie znam żadnych opini na ten temat. Myślę jednak, że warto wiedzieć o takich możliwościach zakupu. Nigdy nie wiadomo co się przyda. A może niektórym z nas ułatwi życie :D Ceny produktów są standarowe :)
( to nie jest artykół sponsorowany ;D )
klio
~(*_*)~
Najpierw te koszty wydawały mi się duże, ale ja tyle średnio wydaję na paliwo jadąc do supermarketu.
Wiem, że nie opłaca się kupować jednej rzeczy w ten sposób, ale myśle tu o zakupach robionych przez osoby, które nie mogą akurat wyjść z domu. Mama sama z maluchem w domku albo ktoś zajmujący się osobą starszą wymagająca stałej opieki. Bywa, że przed większą imprezą poprostu nie ma czasu na kilkugodzinny wypad do marketu. A jak ktos nie może za dużo dźwigać to raz na miesiąc można zrobic zakupy cięższych towarów. A czasem mieszka się na peryferiach większego miasta i rzadko ma sie czas na jeżdzenie do marketu a sklepik obok nie wszystko ma. Różnie w życiu bywa.
klio
~(*_*)~
No w porównaniu z tym co musisz wydać na autobus to faktycznie warto się zastanowić. Nie wiem czy są jakieś inne strony. Na razie nie znalazłam. Jeśli w mieście masz jakieś duże markety warto zajżeć na ich stronkę czy nie mają takich usług. Zawsze będziesz mogła przebierać w cenach i w asortymencie :)
Takie kupowanie ma ten plus, że w moim przpadku nie wydałąbym kasy "na to co oczy zobaczą" bo zawsze coś mnie tam skusi ale minus jest taki, że może nie wszystko jest co potrzeba ;)
klio
~(*_*)~
"Lenisto matką wynalazku..."
Jak już do tego dojdzie, to napisz jak poszło, czy jesteś zadowolona...?
A ja przez internet tylko kupuję na allegro. Tam często można znaleźć przedmioty, których nie ma w każdym sklepie, np. zabawki, firanki itp. Za nic w świecie nie zrezygnowałabym z robienia zakupów, ponieważ uwielbiam to. Nieważne, czy kupuję ziemniaki, czy ciuchy:) pozdrawiam
Och! Z alegro korzystam na okrągło. Tyle, że od momentu zakupu do otrzymania towaru mija co najmniej pare dni do 2 tyg. czasem. A ja tu mówe o zakupach dostarczanych prawie 'od ręki' i o to tu chodzi :)
klio
~(*_*)~
"Lenistwo matką wynzalazku..."
Znalazłam jeszcze cos takiego http://www.zabka.pl/index.html?w=8&n=5
i spożywka cała lista do przejrzenia http://www.sklepy24.pl/index.php?zakupy=pozostale_delikatesy&sklep=internetowy
Ale Żabka nie dostarcza towaru do domu, tylko do najbliższego sklepu.
tak, tak u mnie w odległości 2 min są 3 żabki ;)
weszłam w leclerka (hipermarket24) - mogę mieć dostawę do domu za 18 zł. Przejrzałam ofertę - sporo rzeczy jest tańszych niż u nas. No i oferta na różne wynalazki też ciekawsza - u nas ich po prostu nie ma.
Ale z drugiej strony - pozbawić się przyjemności robienia zakupów? Ale dla kogoś kto nie ma czasu to pomysł rewelacyjny.
He, he, he , to tak jak ja.....