Kiedyś kupowałam pierniki przekładane biała masą. Mój mąż na wspomnienie tej masy ma taakie maślane oczy i chciałabym mu zrobić przyjemność i też sama taką zrobić tylko nie wiem jak. Poradźcie, być może jest ona w przepisach, tylko ja nie wiem która.
Ja robiłam kiedyś taką masę z cukru: gotowałam bardzo gęsty syrop z cukru z dosłownie odrobiną wody i łyżeczką octu. A jak cukier się rozpuścił ucierałam masę tak długo aż zrobiła się biała- właśnie taka jak w piernikach ze sklepu:)
Kiedyś kupowałam pierniki przekładane biała masą. Mój mąż na wspomnienie tej masy ma taakie maślane oczy i chciałabym mu zrobić przyjemność i też sama taką zrobić tylko nie wiem jak. Poradźcie, być może jest ona w przepisach, tylko ja nie wiem która.
ja do piernika robie mase kefirową ( jest pod tanazwą wmoich przepisach), polecam, inka21
Dzięki Inko21 za błyskawiczną odpowiedź. Spróbuję tą masę, nawet udało mi się ją odnaleźć. Pozdrawiam :)) niutka
Ja robiłam kiedyś taką masę z cukru: gotowałam bardzo gęsty syrop z cukru z dosłownie odrobiną wody i łyżeczką octu. A jak cukier się rozpuścił ucierałam masę tak długo aż zrobiła się biała- właśnie taka jak w piernikach ze sklepu:)