Forum

Gawędy o jedzeniu

Smażenie ryby

  • Autor: Kika2 Data: 2006-02-03 18:32:09

    Proszę o radę w sprawie smażenia filetów rybnych mrożonych.Do dzisjaj nie miałam okazji smażyć mrożonego dorsza(zawsze miałam rybę świeżą) zapytałam panią w sklepie czy ją odmrażać powiedziała że nie.Tak też zrobiłam-szok tak to przy smażeniu pryskało(mimo przykrycia patelni siatką).Proszę powiedzcie jak smażycie może ktoś ma wypróbowany sposób- podzielcie się swoim doświadczeniem.Pozdrawiam

  • Autor: HCICK Data: 2006-02-03 19:37:31

    nie spotkałam się nigdy żeby filety rybne smażyć bez rozmrażania z wyjątkiem tych gotowych rozmaitosci np.paluszki ryne. Ja zawsze rozmrażm filety i dobrze odciskam nadmiar wody najlepiej ręcznikiem papierowym.Wtedy jest pyszna i kawałki się nie rozciapują podczas smażenia i nic nie pryska ;)

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-02-03 19:44:32

    ja rozmrażam ale chwilkę a później panieruję i smaże

  • Autor: monami9 Data: 2006-02-03 20:07:18

    Zgadzam się że najpierw trzeba rybkę rozmrozić. Ja jeszcze zamrożoną obficie skrapiam sokiem cytrynowym i odstawiam do rozmrożenia. Potem panieruję i smażę.

  • Autor: Wróbelek Data: 2006-02-03 20:41:56

    u nas dokładnie tak samo. Jejku, ale ci ta rybka musiałą skakać na patelni jak ją taka zamrożoną smażyłaś.

Przejdź do pełnej wersji serwisu