Proszę o radę w sprawie smażenia filetów rybnych mrożonych.Do dzisjaj nie miałam okazji smażyć mrożonego dorsza(zawsze miałam rybę świeżą) zapytałam panią w sklepie czy ją odmrażać powiedziała że nie.Tak też zrobiłam-szok tak to przy smażeniu pryskało(mimo przykrycia patelni siatką).Proszę powiedzcie jak smażycie może ktoś ma wypróbowany sposób- podzielcie się swoim doświadczeniem.Pozdrawiam
nie spotkałam się nigdy żeby filety rybne smażyć bez rozmrażania z wyjątkiem tych gotowych rozmaitosci np.paluszki ryne. Ja zawsze rozmrażm filety i dobrze odciskam nadmiar wody najlepiej ręcznikiem papierowym.Wtedy jest pyszna i kawałki się nie rozciapują podczas smażenia i nic nie pryska ;)
Zgadzam się że najpierw trzeba rybkę rozmrozić. Ja jeszcze zamrożoną obficie skrapiam sokiem cytrynowym i odstawiam do rozmrożenia. Potem panieruję i smażę.
Proszę o radę w sprawie smażenia filetów rybnych mrożonych.Do dzisjaj nie miałam okazji smażyć mrożonego dorsza(zawsze miałam rybę świeżą) zapytałam panią w sklepie czy ją odmrażać powiedziała że nie.Tak też zrobiłam-szok tak to przy smażeniu pryskało(mimo przykrycia patelni siatką).Proszę powiedzcie jak smażycie może ktoś ma wypróbowany sposób- podzielcie się swoim doświadczeniem.Pozdrawiam
nie spotkałam się nigdy żeby filety rybne smażyć bez rozmrażania z wyjątkiem tych gotowych rozmaitosci np.paluszki ryne. Ja zawsze rozmrażm filety i dobrze odciskam nadmiar wody najlepiej ręcznikiem papierowym.Wtedy jest pyszna i kawałki się nie rozciapują podczas smażenia i nic nie pryska ;)
ja rozmrażam ale chwilkę a później panieruję i smaże
Zgadzam się że najpierw trzeba rybkę rozmrozić. Ja jeszcze zamrożoną obficie skrapiam sokiem cytrynowym i odstawiam do rozmrożenia. Potem panieruję i smażę.
u nas dokładnie tak samo. Jejku, ale ci ta rybka musiałą skakać na patelni jak ją taka zamrożoną smażyłaś.