Pierogi z farszem z samego mięsa zwykle są bez wyrazu. Moim zdaniem o smaku stanowią dodatki. No i zależy jeszcze jakie mięso. Najbardziej bez wyrazu jest gotowany kurczak. Ja najbardziej lubię gotowana wołowinę(z rosołu)+ namoczne wcześniej i ugotowane suszone grzybki=trochę kiszonej kapusty gotowanej w grzybkowej wodzie z listkiem laurowym i przyprawami+zeszklona cebula. Wszystko zmielić, dodać jajko i lepić mnóstwo pierogów, które sa pyszne i na świeżo( z boczuszkiem) i odsmażane.
Moje pierogi z mięsem są jakieś bez wyrazu - coś jest chyba z przyprawieniem Może jakieś podpowiedzi?
to zalezy od mięska ale ja dla poprawienia smaku zawsze dodaje jak mielemięsko troszkę czegoś wędzonego i wszystkim smakuje :)
A czy były zamrażane po zrobieniu?Bo często tak bywa po zamrożeniu-że tracą trochę na ostrości smaku....
Pierogi z farszem z samego mięsa zwykle są bez wyrazu. Moim zdaniem o smaku stanowią dodatki. No i zależy jeszcze jakie mięso. Najbardziej bez wyrazu jest gotowany kurczak. Ja najbardziej lubię gotowana wołowinę(z rosołu)+ namoczne wcześniej i ugotowane suszone grzybki=trochę kiszonej kapusty gotowanej w grzybkowej wodzie z listkiem laurowym i przyprawami+zeszklona cebula. Wszystko zmielić, dodać jajko i lepić mnóstwo pierogów, które sa pyszne i na świeżo( z boczuszkiem) i odsmażane.
Dodaje zawsze podsmazona cebule i przekrecam ja przez maszynke razem z miesem, dodaje tez pieprz i majeranek
A może mięso z kapustą?
http://wielkiezarcie.com/przepis13335.html
jasia
Witam! ja jak coś nie ma smaku zawsze dodaję jarzynki lub wegety spróbuj, na pewno nie pożałujesz?
Do farszu miesnego dodaje posiekany czosnek,dośc duzo majeranku .i jak ktos lubi natke pietruszki.Na patelni przysmazam lekko dośc duzo posiekanej drobno cebuli ,na to wrzucam farsz leciutko przysmazając.