Forum

Kuchenne porady

farsz do pierogów z mięsem bez smaku

  • Autor: ella Data: 2006-02-03 19:24:24

    Moje pierogi z mięsem są jakieś bez wyrazu - coś jest chyba z przyprawieniem Może jakieś podpowiedzi?

  • Autor: HCICK Data: 2006-02-03 19:33:18

    to zalezy od mięska ale ja dla poprawienia smaku zawsze dodaje jak mielemięsko troszkę czegoś wędzonego i wszystkim smakuje :)

  • Autor: Sweetya Data: 2006-02-03 21:07:05

    A czy były zamrażane po zrobieniu?Bo często tak bywa po zamrożeniu-że tracą trochę na ostrości smaku....

  • Autor: EWA007 Data: 2006-02-03 21:09:18

    Pierogi z farszem z samego mięsa zwykle są bez wyrazu. Moim zdaniem o smaku stanowią dodatki. No i zależy jeszcze jakie mięso. Najbardziej bez wyrazu jest gotowany kurczak. Ja najbardziej lubię gotowana wołowinę(z rosołu)+ namoczne wcześniej i ugotowane suszone grzybki=trochę kiszonej kapusty gotowanej w grzybkowej wodzie z listkiem laurowym i przyprawami+zeszklona cebula. Wszystko zmielić, dodać jajko i lepić mnóstwo pierogów, które sa pyszne i na świeżo( z boczuszkiem) i odsmażane.

  • Autor: Ana2005 Data: 2006-02-04 04:10:58

    Dodaje zawsze podsmazona cebule i przekrecam ja przez maszynke razem z miesem, dodaje tez pieprz i majeranek

  • Autor: jasia Data: 2006-02-04 15:11:21

    A może mięso z kapustą?
    http://wielkiezarcie.com/przepis13335.html
    jasia

  • Autor: basia19 Data: 2006-02-14 12:19:27

    Witam! ja jak coś nie ma smaku zawsze dodaję jarzynki lub wegety spróbuj, na pewno nie pożałujesz?

  • Autor: Jagoda Data: 2006-10-20 09:15:37

    Do farszu miesnego dodaje  posiekany czosnek,dośc duzo majeranku .i jak ktos lubi natke pietruszki.Na patelni  przysmazam lekko dośc duzo posiekanej drobno cebuli ,na to wrzucam farsz  leciutko przysmazając.

Przejdź do pełnej wersji serwisu