Ja robię tak-cały słoiczek koncentratu(najlepiej Pudliszki)wrzucam do miseczki-do tego dodaję-1/2 łyzeczki pieprzu(płasko,bez czubka),1 łyżeczkę oregano,1 łyzeczkę bazylii, 1/2 łyzeczki majeranku,1/2 łyzeczki czosnku w proszku.Mieszam-odstawiam do lodówki na 1 h. To wszystko;)))
Świeży czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszany zoregano i bazylią oraz pieprzem
pomidory z puszki(nie koncentrat) zmiksować i połączyć z prrzyprawami
można dodać np.paprykę słodką lub ostrą
jeżeli lubimy i mają to być pizze pięsne można też dodać przesmażone mielone mięso wtedy w/w przyprawy dodajemy do mięska z odrobiną koncentratu i po ostudzeniu mieszamy ze zmiksowanymi pomidorami!
choć to dawno po czasie, ale moze innym się przydać.
Ja wykorzystuję ketchup domowy - pycha http://wielkiezarcie.com/przepis8260.html. Głównie po to robię te słoiki Jak się boję, że mi może porcji nie starczyć (a dwa słoiki będą za dużo wtedy dodaję trochę ketchupu kupowanego i/albo koncentratu pomidorowego
WITAM JAK ZROBIĆ DOBRY SOS DO PIZZY??
Ja robię tak-cały słoiczek koncentratu(najlepiej Pudliszki)wrzucam do miseczki-do tego dodaję-1/2 łyzeczki pieprzu(płasko,bez czubka),1 łyżeczkę oregano,1 łyzeczkę bazylii,
1/2 łyzeczki majeranku,1/2 łyzeczki czosnku w proszku.Mieszam-odstawiam do lodówki na 1 h.
To wszystko;)))
dzięki:):)
a ja zazwyczaj mieszam koncentrat z keczupem (ok. 3:1) i dodaję czosnek i oregano, czasem też bazylię.
- jeżeli lubimy i mają to być pizze pięsne można też dodać przesmażone mielone mięso wtedy w/w przyprawy dodajemy do mięska z odrobiną koncentratu i po ostudzeniu mieszamy ze zmiksowanymi pomidorami!
UŻYWAMY PO OSTUDZENIU!!!!!!!ja tesh tak! pomidory z puszki, do tego czosnek i suszone ziolka... mniam. wczoraj robilam pycha !
choć to dawno po czasie, ale moze innym się przydać.
Ja wykorzystuję ketchup domowy - pycha http://wielkiezarcie.com/przepis8260.html. Głównie po to robię te słoiki
Jak się boję, że mi może porcji nie starczyć (a dwa słoiki będą za dużo wtedy dodaję trochę ketchupu kupowanego i/albo koncentratu pomidorowego