Powiedzcie proszę, ile czasu i w jakiej temperaturze zapiekać gołąbki. Nigdy przed tem takich nie robiłam, a i te będą dopiero drugie w moim dotychczasowym życiu ;) Jestem nowicjuszkom i malutko wiem :(
dziękuję za odpowiedzi. teraz wlasnie gotuje kapustkę :)
Pieke golabki od 1 do 1,5 godziny przykryte, w tradycyjnym piekarniku i odrazu dodaje przecier pomidorowy. Takie sa duzo smaczniejsze niz gotowane. Sprawdzaj kapuste, jak miekka, to gotowe, smacznego!
jezeli masz prodziż to polecam w prodiżu, tyle że ja sosik robię później, wykorzystuję wodę z pieczonych gołąbów, dodaję przypraw, posiekaną kapustkę pozostałą z gołąbów, pieczarki, podsmażaną cebulkę, pomidorki z puszki, i ew koncentrat pomidoroway, podprawiam smietanką i mąką..też dobre
ja kiedyś zapiekałam gołąbki w piekarniku, ale od niedawna podsmażam je tylko w garnku od mięsa, nie patrzyłam nigdy na zegar jak długo, chyba do momentu aż kapusta lekko się zrumieni, takie lubimy najbardziej. Sos przygotowuję w osobnym garnku: przecier pomodorowy , przyprawy, trochę go podgotuję , ale krótko , potem przekładam tam gołąbki razem z sosem , który wytworzył się przy posmażaniu gołąbków. Najlepsze są na drugi dzień, kiedy wszystko "przegryzie się " razem.Pozdrawiam
Jeśli zapiekasz pierwszy raz to mała uwaga. Pamiętaj by ułożyć kilka liści na dnie i na samej górze (kołderka ;) ) W ten sposób nie przypieczesz zbytnio gołąbków. Niektórzy kładą plastry boczku na spód.
Witam !!
Powiedzcie proszę, ile czasu i w jakiej temperaturze zapiekać gołąbki. Nigdy przed tem takich nie robiłam, a i te będą dopiero drugie w moim dotychczasowym życiu ;) Jestem nowicjuszkom i malutko wiem :(
dziękuję za odpowiedzi.
teraz wlasnie gotuje kapustkę :)
Pieke golabki od 1 do 1,5 godziny przykryte, w tradycyjnym piekarniku i odrazu dodaje przecier pomidorowy. Takie sa duzo smaczniejsze niz gotowane. Sprawdzaj kapuste, jak miekka, to gotowe, smacznego!
a w jakiej temperaturze ??
A to pytanie, 350F, to okolo 200C
i czy wlewasz jakiś rosołek do naczynia ??
Nie, mieszam sos pomidorowy z woda i przyprawami-sol. pieprz, majeranek, rosol tez moze byc, tylko wtedy ostroznie z sola'
Bardzo dziękuję !!
jezeli masz prodziż to polecam w prodiżu, tyle że ja sosik robię później, wykorzystuję wodę z pieczonych gołąbów, dodaję przypraw, posiekaną kapustkę pozostałą z gołąbów, pieczarki, podsmażaną cebulkę, pomidorki z puszki, i ew koncentrat pomidoroway, podprawiam smietanką i mąką..też dobre
ja kiedyś zapiekałam gołąbki w piekarniku, ale od niedawna podsmażam je tylko w garnku od mięsa, nie patrzyłam nigdy na zegar jak długo, chyba do momentu aż kapusta lekko się zrumieni, takie lubimy najbardziej. Sos przygotowuję w osobnym garnku: przecier pomodorowy , przyprawy, trochę go podgotuję , ale krótko , potem przekładam tam gołąbki razem z sosem , który wytworzył się przy posmażaniu gołąbków. Najlepsze są na drugi dzień, kiedy wszystko "przegryzie się " razem.Pozdrawiam
Jeśli zapiekasz pierwszy raz to mała uwaga. Pamiętaj by ułożyć kilka liści na dnie i na samej górze (kołderka ;) ) W ten sposób nie przypieczesz zbytnio gołąbków. Niektórzy kładą plastry boczku na spód.