Wiem że to nie forum o szyciu ale odwiedza go mnóstwo ludzi, może ktoś pomoże mi . Chcę kupić overlock ale nie wiem na co mam zwracać uwagę . Miałam już jeden chiński , ale niestety popsuł się . Czy znacie może jakieś dobre ale nie za drogie (do 1000 zł)overloki ? Proszę doradzcie mi , bo muszę niedługo szyć sukienki komunijne . Dzięki z góry za pomoc grusia
Nie wiem czy dostaniesz dobry overlock w tej cenie. Ja mam Brothera, szyje na nim dużo od 7 lat i uważam, ze jest super. Przede wszystkim łatwa zmiana nici, prosty w obsludze, zreszta marka mowi za siebie. Dwa miesiace temu kupilam drugi - Bernina (stary wciąż szyje!!!), tez jestem zadowolona, ale Brother wydaje mi sie łatwiejszy w obsludze. Nowe modele mają łatwe przejście na mereżkę - jedno przesunięcie dźwigienki :o) A propos chinczyka - to po prostu koszmar, kup droższy, jeśli szyjesz dużo szybko się zwróci. Miałam go dwa miesiące i na szczęście szybko udało mi się go sprzedać.W razie czego pisz na @ Danka
Dzięki za pomoc . Jutro idę na sklepy , może coś znajdę . Ja miałam chyba wyjątkowo dobrego overloka chińskiego bo szył mi 8 lat i tylko pasek klinowy się popsuł i raz złamała igła . Ale bardzo brakowało mi innych funkcji takich jak światło, inne ściegi np.do obrzucania delikatnych tkanin tak aby nie trzeba było ich już podwijać (dzianiny ). Teraz chcę coś lepszego i może jednak coś droższego .
Jeszcze jedno - nie daj się namówić na Arkę Radom, nawet na częściach Singera... To droższa wersja chińczyka. A te stare chińczyki to inna bajka, koleżanka szyje na takim juz wiele lat ale faktycznie służy jej do zwykłego obrzucania. W tych nowych typu Brother można dokupić specjalne stopki do wszywania gumy, ściegu ślepego itp.
Wiem że to nie forum o szyciu ale odwiedza go mnóstwo ludzi, może ktoś pomoże mi .
Chcę kupić overlock ale nie wiem na co mam zwracać uwagę . Miałam już jeden chiński , ale niestety popsuł się .
Czy znacie może jakieś dobre ale nie za drogie (do 1000 zł)overloki ?
Proszę doradzcie mi , bo muszę niedługo szyć sukienki komunijne .
Dzięki z góry za pomoc
grusia
Nie wiem czy dostaniesz dobry overlock w tej cenie. Ja mam Brothera, szyje na nim dużo od 7 lat i uważam, ze jest super. Przede wszystkim łatwa zmiana nici, prosty w obsludze, zreszta marka mowi za siebie. Dwa miesiace temu kupilam drugi - Bernina (stary wciąż szyje!!!), tez jestem zadowolona, ale Brother wydaje mi sie łatwiejszy w obsludze. Nowe modele mają łatwe przejście na mereżkę - jedno przesunięcie dźwigienki :o)
A propos chinczyka - to po prostu koszmar, kup droższy, jeśli szyjesz dużo szybko się zwróci. Miałam go dwa miesiące i na szczęście szybko udało mi się go sprzedać.W razie czego pisz na @
Danka
Dzięki za pomoc . Jutro idę na sklepy , może coś znajdę . Ja miałam chyba wyjątkowo dobrego overloka chińskiego bo szył mi 8 lat i tylko pasek klinowy się popsuł i raz złamała igła . Ale bardzo brakowało mi innych funkcji takich jak światło, inne ściegi np.do obrzucania delikatnych tkanin tak aby nie trzeba było ich już podwijać (dzianiny ). Teraz chcę coś lepszego i może jednak coś droższego .
Jeszcze jedno - nie daj się namówić na Arkę Radom, nawet na częściach Singera... To droższa wersja chińczyka. A te stare chińczyki to inna bajka, koleżanka szyje na takim juz wiele lat ale faktycznie służy jej do zwykłego obrzucania. W tych nowych typu Brother można dokupić specjalne stopki do wszywania gumy, ściegu ślepego itp.
Bardzo Ci dziękuję . Czy jeszcze ktoś może coś powiedzieć ?