Bardzo smakują te ciasteczka moim dziewczynkom , ale nie wiem jak je upiec . Sprzedają je na sztuki i gorące . Zna może ktoś na nie przepis upiekłabym im je na urodziny .
Myślę że jest to na pewno ciasto francuskie , bo się listkuje . Ale nigdy nie robiłam takiego ciasta , a podobno nie zawsze się udaje . Nikt nie zna przepisu ? ??
Są to ciasteczka sprowadzane (z Włoch, lub Francji...tego nie wiem) w formie zamrożonej. Na miejscu pieczone, w różnych punktach ( w tym w marketach). Jest to wyrób przemysłowy, a więc z dużym dodatkiem różnych środków "wspomagających". Myślę, że w warunkach domowych takich samych nie da się upiec. Bahus
Bardzo smakują te ciasteczka moim dziewczynkom , ale nie wiem jak je upiec . Sprzedają je na sztuki i gorące .
Zna może ktoś na nie przepis upiekłabym im je na urodziny .
masz rację są pyszne , u nas kiedyś je te sprzedawano , niestety piekarnie zamkneli , też chętnie skorzystałabym z takiego przepisu:)
a to nie jest zwykle ciasto francuskie z wkladkami rozniastymi????????
Myślę że jest to na pewno ciasto francuskie , bo się listkuje . Ale nigdy nie robiłam takiego ciasta , a podobno nie zawsze się udaje . Nikt nie zna przepisu ? ??
Są to ciasteczka sprowadzane (z Włoch, lub Francji...tego nie wiem) w formie zamrożonej. Na miejscu pieczone, w różnych punktach ( w tym w marketach). Jest to wyrób przemysłowy, a więc z dużym dodatkiem różnych środków "wspomagających". Myślę, że w warunkach domowych takich samych nie da się upiec.
Bahus
A coś podobnego ? Macie może jakieś pomysły , nigdy nawet nie zabierałam sie za ciasto francuskie . Podobno trudno się je robi
kiedyś robiłam z różnym skutkiem a a teraz kupuję mrożone....
i to jewst rozwiazanie !!!! te kupowane sa naprawde OK.
Dzięki za pomoc .