Forum

Kuchenne porady

Sparzona kapusta

  • Autor: Masza Data: 2006-02-08 14:30:55

    Czy ktoś ma pomysł co zrobić z kapustą, która została mi po robieniu gołąbków?

  • Autor: olusia1 Data: 2006-02-08 14:34:10

    hm może jakąs zupke .....kapuśniaczek

  • Autor: maria Data: 2006-02-08 14:53:33

    można pokroić i udusić z pomidorkami na gęsto, dodając np ; mięsko lub kiełbaskę

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-02-08 15:03:18

    ja dodaję wodę z duszenia gołąbków sztakuję kapustkę, dodaje pieczarki, pomidorki z puszki, zeszkloną cebulkę podprawiam śmietaną i mam wyśmienity sosoik do gołąbków.

  • Autor: maria Data: 2006-02-08 16:21:18

    można ją jeszcze wykorzystać do łazanek

  • Autor: Masza Data: 2006-02-08 16:28:18

    dziękuję za wszystkie pomysły. Jak zawsze można na Was liczyć. Już postanowiłam! Zrobię łazanki. Znalazłam fajny przepis Wkn.

  • Autor: renataz36 Data: 2006-02-08 17:34:53

    pewnie to musztarda po obiedzie ale moja mama tak zawsze robi i mnie również nauczyła, że resztką podgotowanej kapustki z której juz nie wykroimy listków szatkujemy drobiutko i dodajemy do farszu ryżowo-mięsnego. Tym sposobem mamy nieco więcej gołąbkowego farszu a smak jest cudowny, pozdrawiam

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-02-08 18:41:48

    oj to musi być ciekawe a ja na niedziel chce gołąbki robic..........

  • Autor: Masza Data: 2006-02-08 18:49:41

    dobry pomysł, ale faktycznie troche późno... gołąbki dochodzą... Ale skorzystam z Twojego pomysłu następnym razem. Bardzo praktyczny.

  • Autor: Kika2 Data: 2006-02-08 20:06:04

    Ja natomiast robiąc gołąbki zawsze kapustę która zostaje po zdjęciu lści szatkuję i wsypuję na dno garnka i na niej układam gołąbki.
    Po 1 nigdy się nie przypalą, a po 2 mam danie w postaci kapusty na następny obiad a jaka smaczna jak przejdzie aromatem i zapachem gołąbków.Pozdrawiam

  • Autor: zwierz Data: 2006-02-08 21:09:48

    ja taką kapustę szybko zjadam, mniam

  • Autor: jasia Data: 2006-02-08 22:31:03

    Tak jak mój mąż.
    Dokładnie.
    jasia

  • Autor: dada Data: 2006-02-09 08:47:33

    też tak robię, dokładam do garnka w którym podsmażam gołąbki, zawsze ją zjem zanim gołąbki "dojdą", a czasem i mój mąż też na tym skorzysta, uwielbia taka kapustę.Zresztą my bardzo lubimy dużo kapusty na gołąbkach.Pozdrawiam :)

  • Autor: viola68 Data: 2006-02-09 09:03:21

    JA KAPUSTE DROBNO SZATKUJE DODAJE DO FARSZU
    PRZYPRAWIAM  POLEWAM SOSEM POMIDOROWYM
    DANIE GOTOWE PYCHA

Przejdź do pełnej wersji serwisu