Forum

Gawędy o jedzeniu

a gdyby tak umożliwić sortowanie potraw...

• Autor: kasiaserek Data: 2006-02-11 15:35:36

na te bez zdjęć i ze zdjęciami?

• Autor: dada Data: 2006-02-11 16:40:14

a po co?:) Tak z ciekawości pytam?:)

• Autor: mtomy Data: 2006-02-15 19:53:13

hallo,
    jestem za !!!!!

pozdrowinia
    m tomy

• Autor: jasia Data: 2006-02-16 01:12:26

A ja powtórzę pytanie.
    Po co?

• Autor: mtomy Data: 2006-02-16 11:05:17

hallo,
    bo jak sie tak na ladne zdjecia napatrze to mi odrazu slinka leci, a pozatym to nie wszystko mozna sobie z przepisu wyobrazic (przynajmniej ja )

wiec jestem za

m tomy

• Autor: jasia Data: 2006-02-16 11:29:13

No tak.... ale tylko wtedy, gdy zdjecie jest ładne....
    czasami  hmm.. efekt jest odwrotny
    jasia

• Autor: kasiaserek Data: 2006-02-16 19:45:02

ja na przykład zawsze wolę wątki ze zdjęciami ;) i najpierw tam zaglądam. nie chodzi o to aby tworzyć nowy dział tylko o to aby można było różnie te przepisy posortować (alfabetycznie lub właśnie ze zdjęciami i bez).

• Autor: ekkore Data: 2006-02-20 08:07:32

A wiecie, że nie każdy ma aparat, aby robić zdjęcia. Nie każdy odczuwa potrzebę. Ludzie odruchowo wybierają przepisy te ze zdjęciami. A wtedy ile perełek moze przepaść. poza tym jak się wchodzi w przepisy, przy każdym ze zdjęciem jest malutki aparacik fotograficzny. I to chyba wystarczy
    ale ten temat już był wałkowany.

• Autor: nulka5 Data: 2006-03-26 10:52:35

Jest maly aparacik, jesli szukasz potraw konkretnego autora. A jesli wpisujesz w wyszukiwarke nazwe przepisu, to wcale nie wiadomo, czy jest zdjecie czy nie.

Ja tez jestem za tym, zeby istniala opcja szukania przepisow ze zdjeciami!:)

• Autor: Pampas Data: 2006-03-26 11:30:59

Jeżeli macie ochotę pooglądać zdjęcia to polecam http://onephoto.pl, u nas najważniejsze są przepisy, a wybieranie przepisów na podstawie zdjęć, to moim zdaniem jest jakieś nieporozumienie.

• Autor: nulka5 Data: 2006-03-26 13:16:33

Nieporozumienie? Dlaczego...? Jesli chce wiedziec, jak dana potrawa wyglada, bo nie umiem sobie wyobrazic efektu z samych skladnikow...? a nie chce marnowac pieniedzy i czasu na cos, co pozniej mi nie bedzie smakowalo...

ps. onephoto sobie poogladam.

• Autor: Pampas Data: 2006-03-26 14:47:31

Ze zdjęcia nie dowiesz się czy ci będzie smakowało. Dla odczuwania smaku najważnieszy jest zapach.
    Pozostaje jeszcze kwestia jakości zdjęć. Niestety zdecydowana większość jest tak nędzna, ze gdyby nie były zamieszczone przy przepisie, to ciężko byłoby się zorientować co przedstawiają.
    Natiomiast zdjęcia wykonane profesjonlnie, przedstawiające bardzo "zmakowite" potrawy, tak na prawde przedstawiają coś co jest niezjadliwe ale tak przygotowane aby było ładne. Wyjątkiem są tylko ciasta i niektóre napoje.

• Autor: nulka5 Data: 2006-03-26 16:33:41

Widze, ze ta "rozmowa" schodzi juz na inne tory... w takim badz razie mozesz napisac czemu nie moze byc takiego podzialu? Czy to w ogole niepotrzebne, czy za duzo pracy do zrobienia? Mysle, ze nic by to nie zmienilo dla tcyh co nie chca zdjec, bo jak ktos sobie chce szukac samego przepisu, to sobie nadal bedzie tak szukac, a gdy ktos chce zobaczyc zdjecie, to mu to bardzo ulatwi sprawe.
    Czy zrobienie tej opcji jest za bardzo pracochlonne, trudne albo niewyoknalne? Albo o co innego chodzi?
    Pozdrawiam

• Autor: jasia Data: 2006-03-26 17:26:52

Nulka, pobądź trochę z nami, pogadaj - nie zaczynaj od rewolucji.
    Przecież sama piszesz, że póki co , to nie gotujesz.
    Z pozdrowieniami  jasia.

• Autor: Pampas Data: 2006-03-26 18:38:55

Chodzi o to, że uważam tą opcję z zupełnie bezcelową, a jest mnóstwo innych rzeczy do zrobienia, znacznie ważniejszych niż takie wodotryski. Jedną z nich jest przebudowa forum, żeby chodziło szybciej i było nieco bardzie funkcjonalne.

• Autor: nulka5 Data: 2006-03-26 19:04:10

Rozumiem, ze sa inne, na pewno wazniejsze rzeczy do zrobienia na stronce. Ale ta opcja bylaby pomocna dla wielu z nas... a jesli to jest taki wodotrysk (?), to moze jednak warto, coooo? Prooosze (jestem zodiakalnym upartym baranem )

Do Jasi: ja staram sie gotowac nawet tutaj w tej Korei badziewnej, gdzie w sklepach nawet cukru waniliowego ani sody nie znajdziesz:( Nie mam jak piec
    A musze sobie zrobic porzadna "ksiazke przepisow ulubionych", zeby po powrocie od razu zabrac sie do pracy i wypiekow! juz sie nie moge doczekac!

• Autor: bahus Data: 2006-03-27 01:34:07

Nulka wpłać 1000 zł na konto, które Ci podam a będziesz miała co chcesz, nawet mój autograf
    Bahus

• Autor: klio Data: 2006-03-29 11:01:06

Ehh wycieło mi wątek....
    Dobra to co ja tam chciałam... Acha!
    Po pierwsze widocznie Pampas sie krępuje mówić o pieniążkach ale widać, że ich brakuje bo inaczej byś tego nie poruszał nawet w żartach.
    Po drugie zawsze można zrobić 'dotacje' tak jak jest na sronkach z filmami ;)
    Piszesz ile na dany miesiąc trzeba ile jest wpłacone i kto chce ten wpłaca. Bez zobowiązań. Sama bym nieraz coś przesłała. A co mi tam i tak na pączki już nie wydaje ;P
    Zawsze coś się uzbiera i może na nowy serwerek będzie.

Tyle w skrócie.

klio
    ~(*_*)~

<<Lenistwo matką wynalazku!>>

Przejdź do pełnej wersji serwisu