Jak napisałam na sąsiednim forum chce zrobić na kolację sałatke makaronową na ciepło z moich przepisów, jest pyszną odmianą a jednak zupełnie co innego niż spagetti a moi kochani chłopcy przepadają za nią. Ciasta nieeee, za dużo mi zostaje "w boczkach". Juz wystarczą kalorie z szampana z truskawkami, Pozdrówka i uroczej kolacji walentynkowej... i nie tylko kolacji hahaha
Ale możesz zrobić naleśniki nadziewane albo mięskiem albo warzywami.Ciasto nalesnikowe zawsze wyrabiam na mleku i troszke wody mineralnej gazowanej. Ale zamiast tego możesz dodac piwa.Mój Walenty zasmakował w nalesnikach nadziewanych kurczakiem z warzywami.Piers kurczaka kroisz w paseczki, podsmażasz, dodajesz przypraw jakiś sosik, warzywka i do nalesników.Najwazniejsza wyobraźnia i danie gotowe.
Ewuniu, bo ten watek ma juz, dzieki Bogu, 2 lata i Sweetya polecala w nim pewnie jedno z wlasnych dan. A poniewaz nie ma Sweetyii to nie ma i przepisu :(
ja sie chyba nie naucze zaczynac czytanie tych wyciaganych z dna kazamtów wątków od sprawdzenia - DAT, to juz kolejny raz jak jestem zrobiona w konia :(((( Ciemna baba....
Hej. Podajcie jakieś ciekawe rozwiązania na dzisiejszą romantyczną kolację. Jakieś danie i ciasto
Jak napisałam na sąsiednim forum chce zrobić na kolację sałatke makaronową na ciepło z moich przepisów, jest pyszną odmianą a jednak zupełnie co innego niż spagetti a moi kochani chłopcy przepadają za nią. Ciasta nieeee, za dużo mi zostaje "w boczkach". Juz wystarczą kalorie z szampana z truskawkami, Pozdrówka i uroczej kolacji walentynkowej... i nie tylko kolacji hahaha
A może łosoś duszony na lubczyku?Proste, szybkie a wykwintne.No i ten lubczyk.
mój walenty ani makaronu ani ryb nie lubi . Uwielbia naleśniki więc chce je zrobić szukam jakiegoś przepisu z morelami ale trudno znaleść.
a ciastozmorelami może być? czy szukaszfarszu z morelami do naleśników?
Ale możesz zrobić naleśniki nadziewane albo mięskiem albo warzywami.Ciasto nalesnikowe zawsze wyrabiam na mleku i troszke wody mineralnej gazowanej. Ale zamiast tego możesz dodac piwa.Mój Walenty zasmakował w nalesnikach nadziewanych kurczakiem z warzywami.Piers kurczaka kroisz w paseczki, podsmażasz, dodajesz przypraw jakiś sosik, warzywka i do nalesników.Najwazniejsza wyobraźnia i danie gotowe.
Tylko czy Lubczyk się zgodzi aby coś na nim dusić?
Bahus
Myslę, że przy odrobinie dobrej woli nie bedzie miał nic przeciw temu. W końcu czego nie robi sie dla WZ!!
morele do naleśników a cistka już kupiłam w kształcie serduszek
http://wielkiezarcie.com/przepis11826.html
moze się na coś przyda jeszcze...
wznawiam i proponuję walentynkową pizzę oraz taką walentynkową sałatkę owocową , o miłość trzeba dbać , bo wyschnie jak orzeszek...
Sweetyo, ale pod tym linkiem jest napisane "brak przepisu " :(
Ewuniu, bo ten watek ma juz, dzieki Bogu, 2 lata i Sweetya polecala w nim pewnie jedno z wlasnych dan. A poniewaz nie ma Sweetyii to nie ma i przepisu :(
ja sie chyba nie naucze zaczynac czytanie tych wyciaganych z dna kazamtów wątków od sprawdzenia - DAT, to juz kolejny raz jak jestem zrobiona w konia :(((( Ciemna baba....
hehehe Ave nie martw sie, ja tez dalam sie zrobic w wala:-).
Ciastka juz masz, więc do nalesników (skoro lubi najbardziej) możesz dac owoce i bita smietanę
no i nalesniczki powinny byc w kształcie serduszek :)