Czesc! Kto rano wstaje, temu Pan Bog daje, ja juz od 6 na nogach. Jutro mam zaplanowane wielkie pieczenie paczkow i faworkow, w tlusty czwartek nie dam rady niestety. Po pieczeniu zostanie mi ok.20 bialek. I tutaj moja prosba do Was, kochane zarloczki:) 1.Poprosze o dobry, sprawdzony przepis na bezy, rowniez z dodatkami (nigdy nie robilam) 2.Poprosze o sprawdzony przepis na tort bezowy. 3.Czy mozna zrobic spody bezowe do tortow?Jak sie je wykonuje, zeby sie nie polamaly? 4.Ile czasu mozna przechowywac bezy, w jaki sposb? 5.Co mozna jeszcze zrobic z bialek???:))))))))))
A oto sprawdzony przepis na bezy http://wielkiezarcie.com/przepis13126.html A oto przepis na 3 spody bezowe: 8 białek 80 dkg. cukru 400 ml. wody Z cukru i wody ugotować syrop, białka ubić na sztywno i powoli wlewać (najpierw trochę) gorący syrop (syrop cały czas musi być na małym ogniu) i nadal ubijać. Takie gotowe bezy można przechowywać w lodówce kilka dni. Ja tego jeszcze nie robiłam, ale jest to przepis z "Domowej kawiarenki" , już kilka przepisów z tego programu wypróbowałam i jak na razie wszystko było ok. Takie spody bezowe należy piec w temp. ok. 130 st. przez 50 min. przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozdrawiam.
Czesc! Kto rano wstaje, temu Pan Bog daje, ja juz od 6 na nogach.
Jutro mam zaplanowane wielkie pieczenie paczkow i faworkow, w tlusty czwartek nie dam rady niestety.
Po pieczeniu zostanie mi ok.20 bialek.
I tutaj moja prosba do Was, kochane zarloczki:)
1.Poprosze o dobry, sprawdzony przepis na bezy, rowniez z dodatkami (nigdy nie robilam)
2.Poprosze o sprawdzony przepis na tort bezowy.
3.Czy mozna zrobic spody bezowe do tortow?Jak sie je wykonuje, zeby sie nie polamaly?
4.Ile czasu mozna przechowywac bezy, w jaki sposb?
5.Co mozna jeszcze zrobic z bialek???:))))))))))
Z gory pieknie dziekuje i zycze milego dzionka,M.
zobacz szklankowca - ostatnio został dodany.
A na temat bezów i spodów bezowych sama chętnie poczytam
6 białek mozesz przeznaczyć nz ptasie mleczko;))) http://wielkiezarcie.com/przepis14546.html
o kurcze, Sweetya, sadzac po komentarzach do przepisu, to jakis mega hicior jest!Dzieki!
A oto sprawdzony przepis na bezy http://wielkiezarcie.com/przepis13126.html
A oto przepis na 3 spody bezowe:
8 białek
80 dkg. cukru
400 ml. wody
Z cukru i wody ugotować syrop, białka ubić na sztywno i powoli wlewać (najpierw trochę) gorący syrop (syrop cały czas musi być na małym ogniu) i nadal ubijać. Takie gotowe bezy można przechowywać w lodówce kilka dni. Ja tego jeszcze nie robiłam, ale jest to przepis z "Domowej kawiarenki" , już kilka przepisów z tego programu wypróbowałam i jak na razie wszystko było ok. Takie spody bezowe należy piec w temp. ok. 130 st. przez 50 min. przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozdrawiam.
A to Lubczyk musi się wypowiedzieć - w końcu on to robił. Proszę o ocenę tego przepisu - ale taką realną a nie pod telewizję.
zobacz http://wielkiezarcie.com/przepis7193.html lub mój mazurek bez żółtek , pozdrawiam inka21
ja mogęze swej strony zaproponowaćdwa przepisy na bezy:
http://wielkiezarcie.com/przepis11899.html http://wielkiezarcie.com/przepis13126.html
a co do reszty pytań to sama chętnie poznam na nie odpowiedź:))
Pozdrawiam
ad 5 - KOKOSANKI !!!!!!!!!!!!