Kochane żarłoczki, czy ktoś z Was piekł kiedyś takie malutkie pączuszki ,które w cukiernii sprzedają na wagę? Znalazłam tutaj tylko jeden przepis w/g użytkownika Sweetya.Proszę........... Pozdrawiam dorota40
Wg mnie chodzi Ci o tzw. pączki angielskie które piecze się z serka homogenizowanego i kładzie łyżką na tłuszcz. Zaraz poszperam w domku i jak tylko znajde wklepe do swoich przepisów. Pozdrawiam
Malutkie pączusie - hehhe. u mnie to odrzut...z produkcji obwarzanków (oponek). robisz z normalnego ciasta pączkowego. Szklanką wycinasz duże kółka, a w środku małe kółeczko kieliszkiem. Ewentualnie wycinasz same paczusie.
Dokładnie;))) Dorotko-możesz zrobić z takiego samego ciasta jak duże pączki-wycinać je po prostu tak jak radzi Ekkore... Pozdrawiam;))) Ale chętnie wypróbuję również pączuszki Renatki-zapowiadają się pycha....
Dziekuję za wszystkie podpowiedzi.Chodziło mi o takie właśnie z ciasta drożdżowego.Myślę,że pewnie robi się je z takiego samego ciasta jak na pączki,tylko zastanawiałam się nad tym czy formować je jak takie kulki,kulając w ręku czy placuszki, sama nie wiem....
Dorotko kochana-oczywiście ,że przyjdę.... po takim zaproszeniu-nie wypada mi inaczej-hehehehhe
A paczuszki -spróbuj wycinać kieliszkiem-wtedy napewno bedą równe-ja próbowałam kulać w reku,ale wtedy przyjmują mi ,,kosmiczne'' kształty...pękają ,mają jakieś różki...hihihi
dorotko sprawdzilam ten lukier co ja robilam :100 g cukru pudru + 2 lyzki soku z cytryny robilam juz godosc dawno ale jak pamietam byl dobry ale dzis w tv slyszalam jak taki piekarz "zawodowy " mowil ze lukier to tylko cukier, woda i troszke tluszczu ale proporcji niestety nie zdradzil ale powiedzial ze przez tluszcz robi sie ta glazure blyszczaca m tomy
Kochane żarłoczki, czy ktoś z Was piekł kiedyś takie malutkie pączuszki ,które w cukiernii sprzedają na wagę?
Znalazłam tutaj tylko jeden przepis w/g użytkownika Sweetya.Proszę........... Pozdrawiam dorota40
Wg mnie chodzi Ci o tzw. pączki angielskie które piecze się z serka homogenizowanego i kładzie łyżką na tłuszcz. Zaraz poszperam w domku i jak tylko znajde wklepe do swoich przepisów. Pozdrawiam
Już wklepałam...... pozdrówka
Malutkie pączusie - hehhe. u mnie to odrzut...z produkcji obwarzanków (oponek). robisz z normalnego ciasta pączkowego. Szklanką wycinasz duże kółka, a w środku małe kółeczko kieliszkiem. Ewentualnie wycinasz same paczusie.
http://wielkiezarcie.com/przepis14437.html
polecam Ci mini-pączki z moich przepisów, szybko się je robi a smakują wyśmienicie!
ale sklepowe pączusie są na cieście drożdżowym
Dokładnie;)))
Dorotko-możesz zrobić z takiego samego ciasta jak duże pączki-wycinać je po prostu tak jak radzi Ekkore...
Pozdrawiam;)))
Ale chętnie wypróbuję również pączuszki Renatki-zapowiadają się pycha....
Dziekuję za wszystkie podpowiedzi.Chodziło mi o takie właśnie z ciasta drożdżowego.Myślę,że pewnie robi się je z takiego samego ciasta jak na pączki,tylko zastanawiałam się nad tym czy formować je jak takie kulki,kulając w ręku czy placuszki, sama nie wiem....
Sonia ,a swoją drogą to mogłabyś w końcu przyjść na czat wieczorkiem -mampo jedna!!!!!!!!!!!!!!
Dorotko kochana-oczywiście ,że przyjdę....
po takim zaproszeniu-nie wypada mi inaczej-hehehehhe
A paczuszki -spróbuj wycinać kieliszkiem-wtedy napewno bedą równe-ja próbowałam kulać w reku,ale wtedy przyjmują mi ,,kosmiczne'' kształty...pękają ,mają jakieś różki...hihihi
No właśnie bardzo brakuje mi Ciebie
hallo dorotka,
no to co, te paczki juz gotowe czy jeszcze nie?????
m tomy
dorotko sprawdzilam ten lukier co ja robilam :100 g cukru pudru + 2 lyzki soku z cytryny
robilam juz godosc dawno ale jak pamietam byl dobry
ale dzis w tv slyszalam jak taki piekarz "zawodowy " mowil ze lukier to tylko cukier, woda i troszke tluszczu
ale proporcji niestety nie zdradzil ale powiedzial ze przez tluszcz robi sie ta glazure blyszczaca
m tomy
Dzięki marlenko.....Pozdrawiam dorota40