Bardzo proszę o pomoc! Chciałabym zrobić toffie rum ( z przepisu - buldocka), ale mam tylko rum 80%. Czy mogę go rozrzedzić? Czy nie straci swoich walorów smakowych? I czy w ogóle wyjdzie? A może ktoś z Was przyrządzał juz takie alkoholowe pyszności? Może coś doradzicie? Proszę o sugestie i pomoc. Pozdrawiam
Witam, Oczywyscie ze mozna rozcienczyc rum woda ale polecem do tego wode minerlana niegazowana lub dobrze (naljepiej 2 razy) przegotowana woda kranowa. polecam dodac na 1l rumu 80% ok 0,7l - 1l wody w zaleznosci jak mocny trunek lubimy. Rum pomimo rozcienczenia zachowa swoj aromat moze juz nie taki mocny ale na pewno trunek wyjdzie smaczny. Pozdrawiam i smacznego.
Bardzo proszę o pomoc! Chciałabym zrobić toffie rum ( z przepisu - buldocka), ale mam tylko rum 80%. Czy mogę go rozrzedzić? Czy nie straci swoich walorów smakowych? I czy w ogóle wyjdzie? A może ktoś z Was przyrządzał juz takie alkoholowe pyszności? Może coś doradzicie?
Proszę o sugestie i pomoc.
Pozdrawiam
Witam,
Oczywyscie ze mozna rozcienczyc rum woda ale polecem do tego wode minerlana niegazowana lub dobrze (naljepiej 2 razy) przegotowana woda kranowa.
polecam dodac na 1l rumu 80% ok 0,7l - 1l wody w zaleznosci jak mocny trunek lubimy. Rum pomimo rozcienczenia zachowa swoj aromat moze juz nie taki mocny ale na pewno trunek wyjdzie smaczny.
Pozdrawiam i smacznego.