Forum

Zdrowie i uroda

Yasmin

• Autor: viola68 Data: 2006-02-23 10:09:13

WITAM WSZYSTKICH
    CZY KTOS MOŻE ZNA TABLETKI YASMIN
    PROSZE DAJCIE ZNAC BO LEKARZ MI JE PRZEPISAŁ  A SŁYSZAŁAM ROŻNE OPINIE NA ICH TEMAT
    VIOLA68

• Autor: AKuKu Data: 2006-02-23 11:50:16

Ja brałam z tych leków przez rok Stediril30 a teraz biore Regulon. Z tego co wiem opdwrotnieproporcjonalnie do ceny zmienia sie w tego typu tabletkach ilość efektów ubocznych.
    Czyli ze im droższe i nowsze tym bezpieczniejsze. O Yasmin słyszałam wiele pochlebnych opinii ale sama wdrozyłam sie w Regulon i narazie dobrze go znosze, nie bede sie przestawiać na inne bo nie ma sensu. A Yasmin podobno są godne polecenia z tym że każda kobieta reaguje nieco inaczej na rózne tabletki - to co mnie pomoże tobie może zaszkodzic. Więc podsumowując ogólnie Yasmin sa zachwalane ale czy i dla ciebie są dobre nie odpowiesz sobie zanim nie spróbujesz. Powodzenia.

• Autor: maxxzza Data: 2006-02-23 13:46:02

BIORĘ YASMIN OD 6 MIESIĘCY. OGÓLNIE CZUJĘ SIE PO NICH BARDZO DOBRZE. JEDYNY MINUS TO KILKA KILOGRAMÓW NA PLUSIE. ALE TO SĄ EFEKTY UBOCZNE PRAWIE WSZYSTKICH TAKICH ŚRODKÓW. TAKŻE JA JESTEM ZADOWOLONA I POLECAM YASMIN.

• Autor: turasol Data: 2006-02-23 22:37:31

Te tabletki dają świetne efekty terapeutyczne przy stosunkowo mało nasilonych objawach ubocznych. Według mnie godne polecenia.

• Autor: Duniasza Data: 2006-03-21 19:57:31

Tabletki w temacie Diety i Kącik Tadka Niejadka? Poproszę moderatora o przeniesienie w adekwatne miejsce.

A serio, to kilka kilogramów na minusie, nie puchnę, nie ma zatrzymywania wody w organizmie. Dla mnie same plusy. acha, jeden minus - cena.

• Autor: elka683 Data: 2008-10-26 18:03:17

moja córka brała yasmin na uregulowanie okresu i dobrze się czuła pani doktor endokrynolog powiedziała że po nich się nie tyje bo one nie podtrzymują wody w organiźmie więc nawet się chudnie ale jak widzę po wpisach jest to indywidualna sprawa

• Autor: elka683 Data: 2008-10-26 18:04:13

moja córka brała yasmin na uregulowanie okresu i dobrze się czuła pani doktor endokrynolog powiedziała że po nich się nie tyje bo one nie podtrzymują wody w organiźmie więc nawet się chudnie ale jak widzę po wpisach jest to indywidualna sprawa

• Autor: agness Data: 2008-10-26 21:01:38

Ja biore microgynon21 ,jestem bardzo zadowolona,sa to tabletki refundowane 7,20zł.Troche przytyłam ale jak mnie lekarz upewnił ze to napewno nie przez tabletki:)a tak to same plusy-cera mi sie poprawiła ,zawsze miałam sucha,znikły całkowicie wszelkiego rodzaju bole przedmiesiaczkowe itd.Kazdy organizm jest inny i reaguje inaczej,nie zawsze lekarz dobierze dobrze-tak sam mi powiedział moj..czasami trzeba pare wyprobowac zeby trafic dla siebie na odpowiednie.

• Autor: Julcia Data: 2008-10-27 21:13:29

Hmm ja również brałam Yasmin, ale dawno i krótko.Zrezygnowałam z nich, bo po Cilest czułam się lepiej i tak jest do tej pory. No i cena faktycznie, ale poza tym nie znam złych opinii na temat tych tabletek. A nawet - mój lekarz twierdził, że kobiety sobie je chwalą ze względu na częstsze orgazmy (ale ja jakoś tego nie zauważyłam)

• Autor: onlyred Data: 2009-02-06 11:04:11

Biorę yasmin od roku i jestem bardzo zadowolona. Ginekolog przepisał mi je ze względu na zbędne kilogramy po ciąży, stwierdził, że po nich nie przytyję i nie mylił się. Nie przytyłam ani kilograma, za to bez problemu stopniowo chudnę. Nie miałam żadnych niepożądanych efektów ubocznych. Jedyne, co mi w nich przeszkadza, to cena, ale jak mówi mój lekarz: "to, co dobre, musi być drogie"

• Autor: mysha2006 Data: 2009-02-15 11:27:41

Ja biorę Yasminelle od 2 lat (te są podobno nowsze niż Yasmin). Jestem zadowolona, nic się po nich nie dzieje. Widocznie trafiłam w końcu na odpowiednie. Ceny w aptekak są przeróżne nawet do 50 zł, ale ja znalazłam aptekę w której płacę 35zł.
    To, że niektóre dziewczyny tyją po jakichś tabletkach to poprostu wynik źle dobranych tabletek. To znak, że należy szukać innych.

• Autor: mama Emilki Data: 2009-02-15 11:50:09

Witam, też jestem zwolenniczką Yasminelle,  biorę je już 4 rok. Zaro efektów ubocznych, brak kłopotów z cerą i włosami, a różnicy w wadze nie zauważyłam. faktycznie cena jest bardzo zróżnicowana, ja płace za nie 39 zł, zaproponowano mi je po wcześniejszym  stosowaniu Cilest i Harmonet, te okazały się najlepsze:) ale to kwestia odpowiedniego i trafnego doboru.

• Autor: Limonka200 Data: 2010-10-02 10:18:50

Mi zadne tabletki nie odpoeiadaja, ale moje kolezanki biora Yasminy i są zadowolone, tabletki musza być dobrane do konkretnej osoby. A gdyby były jakięś dolegliwości mozna stosować ocgronną Asekurellę.

• Autor: becia-79 Data: 2010-10-20 12:10:34

Viola ja mam 31 lat dwoje dzieci i biore yasmin juz 5 lat. Bardzo sobie chwale, nie mam skokow wagi (jak przy nietorych tabletkach) ani zadnych innych zmian w organizmie.W seksie tez sie nic nie zmienilo:) pozdrawiam becia.

Przejdź do pełnej wersji serwisu