Bardzo proszę: 2 gorzkie czekolady 2 łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 3 łyżki mąki 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 l. mleka 1/3 szkl.mleka 25 dkg. masła 2 małe żółtka 1 szkl. cukru Czekolady rozpuścić z 3 łyżkami wody. Kakao i mąki wymieszać w 1/3 szkl. mleka, resztę mleka zagotować z cukrem i wlać do czekolady - zagotować - wlać kakao z mąkami i wsypać kawę rozpuszczalną - ugotować budyń - ostudzić. Masło utrzeć z żółtkami, partiami dodawać zimny budyń. Wstawić na 1h. do lodówki. Wychadzi z tego dość dużo kremu swobodnie wystarczy na duży tort.
A jeżeli chcesz prostszy to proszę bardzo: Na tort (zależy jakiej wielkości, ale powiedzmy, że na większy) 2 k. masła 4 żółtka cukier puder ( musisz sama stwierdzić ile go dać trzeba kosztować) kakao (zaoarzone w rzątkiem, żeby się nie porobiły grudy) 1 mały kieliszek wódki lub rumu jak kto woli żółtka z cukrem utrzeć, kakao zaparzyć i ostudzić, masło utrzeć i stopniowo dodawać utarte żółtka na koniec dodać zimne kakao i wódkę, jeszcze przez chwilę ucierać, aż sie wszystko ładnie połączy i na tort.
przepis sweetya jest pyszny. tort niesamowity masę wykorzystuje do wszystkiego bo mój mąż jest uczulony na surowe żóltka i nigdy sobie nie moge pozwolic na takie masy . A ta jest najlepsza jaka jadłam.
Kochani, mam prośbę ....
Szukam przepisu na smaczną masę czekoladową do tortu !!!! Proszę o przepisy.
Bardzo proszę:
2 gorzkie czekolady
2 łyżki kakao
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
3 łyżki mąki
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 l. mleka
1/3 szkl.mleka
25 dkg. masła
2 małe żółtka
1 szkl. cukru
Czekolady rozpuścić z 3 łyżkami wody. Kakao i mąki wymieszać w 1/3 szkl. mleka, resztę mleka zagotować z cukrem i wlać do czekolady - zagotować - wlać kakao z mąkami i wsypać kawę rozpuszczalną - ugotować budyń - ostudzić. Masło utrzeć z żółtkami, partiami dodawać zimny budyń. Wstawić na 1h. do lodówki.
Wychadzi z tego dość dużo kremu swobodnie wystarczy na duży tort.
A jeżeli chcesz prostszy to proszę bardzo:
Na tort (zależy jakiej wielkości, ale powiedzmy, że na większy)
2 k. masła
4 żółtka
cukier puder ( musisz sama stwierdzić ile go dać trzeba kosztować)
kakao (zaoarzone w rzątkiem, żeby się nie porobiły grudy)
1 mały kieliszek wódki lub rumu jak kto woli
żółtka z cukrem utrzeć, kakao zaparzyć i ostudzić, masło utrzeć i stopniowo dodawać utarte żółtka na koniec dodać zimne kakao i wódkę, jeszcze przez chwilę ucierać, aż sie wszystko ładnie połączy i na tort.
http://wielkiezarcie.com/przepis6208.html ,inka21
http://wielkiezarcie.com/przepis13300.html
-pozdrawiam;)))
Sweetya a co to jest na tym talerzyku? Mniam,mniam......a te miodowe to co to? pozdrawiam
To karmel Dorotko;)))
Przepis na torcik-pod tym napisem z boku zdjęcia.
serdeczne buziaczki
Oj ślepa komenda ze mnie
.Dzięki Sweetya.
Bardzo proszę:
http://wielkiezarcie.com/przepis5574.html
http://wielkiezarcie.com/przepis8982.html
A ja polecam krem czekoladowy wg przepisu borgia. Wg mnie bezkonkurencyjny. Pozdrawiam.
przepis sweetya jest pyszny. tort niesamowity masę wykorzystuje do wszystkiego bo mój mąż jest uczulony na surowe żóltka i nigdy sobie nie moge pozwolic na takie masy . A ta jest najlepsza jaka jadłam.