Na surowo? U nas bardzo rzadko sprzedawane są surowe. Jeśli krewetki mają różowy kolor, to są już ugotowane. Wystarczy rozmrozić i podgrzać w jakimś sosie, np: http://wielkiezarcie.com/przepis9512.html. Każdy sos zawierający czosnek, świeżą bazylię lub świeżą kolendrę, chili, pomidory, kurkumę będzie dobry. I na słodko-kwaśno i na słono itd.
Szczerze mówiąc nie trafiłam na surowe krewetki (chyba, że może mrożone?). Ja dodaje krewetki do sałatek (typu co się nawinie pod rękę), do paelli z innymi owocami morza lub jem je obierając tylko ze skorupek, maczane w majonezie jako przystawka. Można je też tylko obrać i polać ulubionym sosem np czosnkowym. Acha, dzisiaj np. jadłam omlet z krwewtkami i porami- też dobre..
POMOCY !!! Poszukuje przepisów na kreweki. Przecież surowych nie zjem!!!
Shripm scampi - mozesz podac z ryzem lub makaronem, pycha
Na surowo? U nas bardzo rzadko sprzedawane są surowe. Jeśli krewetki mają różowy kolor, to są już ugotowane. Wystarczy rozmrozić i podgrzać w jakimś sosie, np: http://wielkiezarcie.com/przepis9512.html. Każdy sos zawierający czosnek, świeżą bazylię lub świeżą kolendrę, chili, pomidory, kurkumę będzie dobry. I na słodko-kwaśno i na słono itd.
Szczerze mówiąc nie trafiłam na surowe krewetki (chyba, że może mrożone?). Ja dodaje krewetki do sałatek (typu co się nawinie pod rękę), do paelli z innymi owocami morza lub jem je obierając tylko ze skorupek, maczane w majonezie jako przystawka. Można je też tylko obrać i polać ulubionym sosem np czosnkowym. Acha, dzisiaj np. jadłam omlet z krwewtkami i porami- też dobre..