Otrzymaliśmy dzisiaj mailem świetny przepis na kurczka. Może wypróbujecie?
>>> PRZEPIS NA KURCZAKA mmmm palce lizać! >>> >>> Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej >>> szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, a nastepnie skrapiamy cytryną. >>> Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanką wina białego, >>> jedną szklanka wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, >>> 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu. Potrawy nie musimy poddawaa obróbce >>> cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do dupy, ..., natomiast >>> sos.., sos? >>> sooosssik! Paluszki lizaa! >>> Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co sie da...
Chociaż jeszcze nie robiłam , pozwolę sobie skomentować .... wkładam do ulubionych . Tylko powiedzcie gdzie ja znajdę teraz szwędającego się luzem kurczaka , skoro wszystkie siedzą pod kluczem??? Czy ktoś próbował wersję z łabędziami , bo tych jest pod dostatkiem , zwłaszcza sprowadzanym z Niemiec ??? Myślę , że to danie jest naszą godną odpowiedzią na ptasią grypę . No to po sosiku!
Otrzymaliśmy dzisiaj mailem świetny przepis na kurczka. Może wypróbujecie?
>>> PRZEPIS NA KURCZAKA mmmm palce lizać!
>>>
>>> Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej
>>> szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, a nastepnie skrapiamy cytryną.
>>> Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanką wina białego,
>>> jedną szklanka wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku,
>>> 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu. Potrawy nie musimy poddawaa obróbce
>>> cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do dupy, ..., natomiast
>>> sos.., sos?
>>> sooosssik! Paluszki lizaa!
>>> Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co sie da...
Chociaż jeszcze nie robiłam , pozwolę sobie skomentować .... wkładam do ulubionych . Tylko powiedzcie gdzie ja znajdę teraz szwędającego się luzem kurczaka , skoro wszystkie siedzą pod kluczem???
Czy ktoś próbował wersję z łabędziami , bo tych jest pod dostatkiem , zwłaszcza sprowadzanym z Niemiec ???
Myślę , że to danie jest naszą godną odpowiedzią na ptasią grypę .
No to po sosiku!
a siębędziesz drobiem przejmować. Sosik napewno będzie pasował do wszystkiego:)) Nawet ja k zrobisz go bez dodatków od początku do końca:)))
no to siup,.... tego sosiku !!
jasia
hahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah
Fajnie, pijany kurczak hehehehehehehehe
Rewelacja! Przepis ODLOTOWY :-)))) Wykorzystan w sobotę na rodzinne spotkanie. Z pewnością nikt nie będzie miał krzywej miny po takiej konsumpcji :-)
:D suuuper hahahahaha...
Współczuję kurczakowi, ja bym po takim sosie zmarła za życia hahahaha nie mówiąc jaki mógłby być kac..... śWIETNY PRZEPIS
Kurczak pijany, my po spożyciu sosu również
ale jaka to by była przyjemna śmierć:))))))))))))0