Jadłam kiedys tort z ciasta na amoniaku, był przepyszny! Nigdy jednak, nigdzie nie znalazłam przepisu na krem do takiego tortu. Czy ktos byłby w stanie mi pomóc? To z całą pewnoscia nie był krem typu budyniowy....Wyczuwałam w nim cukier puder...próbowałam sama zrobić, ale to nie było to. Moze ktoś zna taki przepis?Bardzo proszę...!
I.M-troszkę za mało szczegółów... Jakie to było ciasto?-kruche??? Jaki krem-tzn. jaki smak-czekoladowy,waniliowy czy inny?Napisałaś ,że z cukrem pudrem-myślę ,że to krem maślany....tylko jaki smak.....
alez...chyba nieuważnie czytałaś...cyt "Jadłam kiedyś tort z ciasta na amoniaku, był przepyszny!"......to był krem o smaku kwaskowym ale konsystencją przypominał trochę mąkę ziemniaczaną (nie gotowany kisiel ! )Nigdy nie udało mi sie takiego kremu zrobić a próbowałam z róznych przepisów. Dzieki za zainteresowanie
Zauważyłam dopisek o amoniaku-ale amoniak mozna dodać tak do ciasta kruchego jak i ucieranego ,a także piernikowego-stąd moje pytanie.... Wierzę,że ciasto musiało byc smaczne-mam nadzieję,że ktoś będzie mógł Ci pomóc w poszukiwaniach...trzymam kciuki
To chyba było ciasto kruche, podobne a właściwie takie samo jak ciastka amoniaczki. Zapewne pieczone jako krążki w tortownicy.Cały charakter i urok był w tym kremie....pozdrawiam
Jadłam kiedys tort z ciasta na amoniaku, był przepyszny! Nigdy jednak, nigdzie nie znalazłam przepisu na krem do takiego tortu. Czy ktos byłby w stanie mi pomóc? To z całą pewnoscia nie był krem typu budyniowy....Wyczuwałam w nim cukier puder...próbowałam sama zrobić, ale to nie było to. Moze ktoś zna taki przepis?Bardzo proszę...!
I.M-troszkę za mało szczegółów...
Jakie to było ciasto?-kruche???
Jaki krem-tzn. jaki smak-czekoladowy,waniliowy czy inny?Napisałaś ,że z cukrem pudrem-myślę ,że to krem maślany....tylko jaki smak.....
alez...chyba nieuważnie czytałaś...cyt "Jadłam kiedyś tort z ciasta na amoniaku, był przepyszny!"......to był krem o smaku kwaskowym ale konsystencją przypominał trochę mąkę ziemniaczaną (nie gotowany kisiel ! )Nigdy nie udało mi sie takiego kremu zrobić a próbowałam z róznych przepisów. Dzieki za zainteresowanie
Zauważyłam dopisek o amoniaku-ale amoniak mozna dodać tak do ciasta kruchego jak i ucieranego ,a także piernikowego-stąd moje pytanie....
Wierzę,że ciasto musiało byc smaczne-mam nadzieję,że ktoś będzie mógł Ci pomóc w poszukiwaniach...trzymam kciuki
To chyba było ciasto kruche, podobne a właściwie takie samo jak ciastka amoniaczki. Zapewne pieczone jako krążki w tortownicy.Cały charakter i urok był w tym kremie....pozdrawiam