Dzień Kobiet Korzystam z chwili jaką mi tu dali, Złożę paniom życzenia, byśmy się kochali. Więc jak historia dawno to ogłosiła, Kiedyś każda pani, bez prawa była. Tak skutecznie jednak działały, W końcu z panami równouprawnienie dostały. Międzynarodowy Dzień Kobiet 8 marca mają, Dlatego też w tym dniu, wszyscy je zabawiają. Wielka zabawa w kinie się szykuje. Czterech panów przeciw występom się buntuje. Panie szalony ubaw z występu by miały, Gdyby tych panów na scenie widziały. Dzień Kobiet, panie dziś rację mają, Wszystkich panów do zabawy zapraszają. Nasz kolega Tadziu tak się denerwuje, Za występ solowy w imprezie dziękuje. Pan Burmistrz kłopotów tyle ma, Występować na scenie? Już się nie da. Zastępca wystąpić ochotę by miał, Lecz nikt do zabawy go nie zapraszał? Stasiu również udział by brał, niestety, dziś inne zajęcie będzie miał. Proszę więc panie, brawami to sprawicie, Że o tych panów bardzo się martwicie. Impreza czwarta, pewnie się zanosi, Wtedy tych panów na występ się zaprosi. Dzisiaj w Krzyżu, mężczyźni się postawili, Na uroczystość Święta Kobiet, panie zaprosili. Żeby panie radość ze spotkania miały, Będą występy znanych panów oglądały. Kto by to pomyślał, że impreza egzamin zdała, Bo przecież już dwa razy trwała. Więc znowu , po raz trzeci się spotykamy, W piosence i wierszyku swą miłość wyznamy. Kiedyś inaczej to święto się odbywało. Kwiatka, pończoszki i buziaka się dawało. Panie się bardzo w święto napracować musiały, Panów zadowolić, i uśmiechać się miały. Każdy pan, goździkiem się obywał, Cmoknął panią i tym kwiatkiem ją zbywał. Jednak z rozrzewnieniem święto wspominamy, Te kwiatki, te cmoki, bo panie kochamy. Widzę tu nasze panie, pięknie przystrojone, Jakie wesołe, jakie podniecone. Ciekawość je trawi, choć głośno żartują, Ależ są ciekawe, co panowie szykują. Słychać głośne piski, widać uśmiechy, Ależ się panowie peszą, szukają pociechy. Oklaski, okrzyki już się wzbijają, Na rozpoczęcie występów panie czekają. Ruch wśród panów, panowie się czają, Każdy ma tremę, występ solowy mają. Konferansjer swobodny, nie stremowany, Zagaja rozmową i bawi już damy. Na sali pisk i gromkie brawa, Rozpoczyna się występ i już trwa zabawa.
Lajanie jak zwykle o nas nie zapomniałeś. Bardzo ładny wierszyk nam napisałeś My czytając ten wiersz trzymamy się za boki A gdzie na koniec słodziutkie od Ciebie są cmoki? Czy ten deser na jutro chcesz zostawić? i wszystkie panie od rana w dobry humor wprawić.! Ja Ci dzisiaj bardzo slicznie dziekuję i pięknych wierszy zawsze gratuluję. ABA
Basia kochana, jak z Lajanem przystaje, sami zobaczcie jakie piekne rymy daje. Próbkę wierszyka z akademi dałem, kiedy na scenie przed paniami stałem. Jutro będą prawdziwe życzeń uroki, będą kwiatki, życzenia i cmoki. Basia dziś by już dostać je chciała, przed jutrzejszym dniem by potrenowała. Spokojnie, poczekaj kochanie, przyjdzie jutro, każda pani cmoka dostanie.
Chcialabym sie dolączyć pod to rymowanie ale talentu Bozia nie dala jednak mam nadzieje ,że poranne z Toba gadanie w koncu zaowocuje lepszym rymowaniem.
Minęła noc, świta, już poranek. Do składania życzeń budzi się Lajanek. Całą noc mu Panie się śniły, że czekają, że o cmoki rano marudziły. Wstałem szybko,bardzo wystraszony, czy to prawda? Nie ! Zaczynam od żony. Teraz już szybko, zbędnie nie gadam, każdej Pani w jej śwęto życzenia składam. Samych uśmiechów, kwiatów bez liku, miłego dnia, bez żadnego krzyku. By każda Pani kwiatka dostała, żeby się dzisiaj nie zamartwiała. Aby panowie na kolana padali, Paniom miłosne hołdy składali. Żeby życzenia w sobie to miały, żeby się spełniły i radość dawały.
no dobra - dzis i ja - wszystkim Paniom - usmiechu i radosci, humoru i wiecznej wiosny w duszy, pociechy z Waszych facetow i wszystkiego - NAJ.... Siup - za Panie
No i jak tu się nie cieszyć z takiego świeta? :-))) Wiersze, kwiaty, życzenia i tyle w tym wszystkim radości. Ja ślę buziaki w podziekowaniu i powiem szczerze - dzieki Wam mężczyznom wiele kobiet czuje się pieknymi i wyjątkowymi. Dziekuję. A to dla naszych "panów" : CMOK, CMOK...
Lajanie miły zobacz wszystkie uwagi Pań na Tobie się skupiły Nastawiamy buzie do cmokania i dziękujemy za wierszy moc rymowania kamusia wdzięcznie prosi o jeszcze jeden wierszyk dla Zosi ......
dzięku lakanie za życzenia dla nas pozdrawiam kama
Coś mam zrobić, po mieszkaniu mnie nosi. Ach prawda, zapomniałem, Zosia o wierszyk prosi. Teraz jednak nie wiem, czy ona duża czy mała, Ktoś będzie jej czytał? Czy sama by chciała? Czy to blondynka, jasne włosy ma? Może brunetka, a może ruda ? Cha! Cha! Chyba nie łysa? Bo co wszyscy powiecie, jak trudno by było żyć łysej na świecie. Już wiem, to taki śliczny grubasek! Eeeeee chyba nie, raczej śmigły ptaszek. Sam już nie wiem co pisać jej mam, skoro tylko imię z wierszyka znam. Już wiem, wiem, to jest kobieta taka mała, dziś święto swoje będzie miała. Więc Zosiu, przedstawicielko wszystkich Pań, przyjmij życzenia, na wysokości zadania stań. Wypijmy wszyscy wspólnie szampana, radujmy się ze święta już od rana. Cmokasy rozdawajcie Panie w koło, same zobaczycie jak będzie wesoło.
Z racji święta dostałam ogromną torbę winogron (ciekawe czy dam radę zjeść nim się zepsują), serwetkę własnoręcznie wycinaną przez syna i do serwetki różyczki w doniczce.
Z okazji Waszego święta,życzę Wam miłe panie dużo słońca i radości i aby wszystko co sobie wymarzycie się spełniło i żeby szczęście zawsze z Wami było.
jak miło tu z rana - bardzo dziękuję Wam mili panowie, bez Was nie byłoby tego święta (a tak wogóle - co byłoby bez Was?) dziękuję Lajanie za piękny wiersz i wszystkim naszym panom za życzenia - irenka
Dzień Kobiet
Korzystam z chwili jaką mi tu dali,
Złożę paniom życzenia, byśmy się kochali.
Więc jak historia dawno to ogłosiła,
Kiedyś każda pani, bez prawa była.
Tak skutecznie jednak działały,
W końcu z panami równouprawnienie dostały.
Międzynarodowy Dzień Kobiet 8 marca mają,
Dlatego też w tym dniu, wszyscy je zabawiają.
Wielka zabawa w kinie się szykuje.
Czterech panów przeciw występom się buntuje.
Panie szalony ubaw z występu by miały,
Gdyby tych panów na scenie widziały.
Dzień Kobiet, panie dziś rację mają,
Wszystkich panów do zabawy zapraszają.
Nasz kolega Tadziu tak się denerwuje,
Za występ solowy w imprezie dziękuje.
Pan Burmistrz kłopotów tyle ma,
Występować na scenie? Już się nie da.
Zastępca wystąpić ochotę by miał,
Lecz nikt do zabawy go nie zapraszał?
Stasiu również udział by brał,
niestety, dziś inne zajęcie będzie miał.
Proszę więc panie, brawami to sprawicie,
Że o tych panów bardzo się martwicie.
Impreza czwarta, pewnie się zanosi,
Wtedy tych panów na występ się zaprosi.
Dzisiaj w Krzyżu, mężczyźni się postawili,
Na uroczystość Święta Kobiet, panie zaprosili.
Żeby panie radość ze spotkania miały,
Będą występy znanych panów oglądały.
Kto by to pomyślał, że impreza egzamin zdała,
Bo przecież już dwa razy trwała.
Więc znowu , po raz trzeci się spotykamy,
W piosence i wierszyku swą miłość wyznamy.
Kiedyś inaczej to święto się odbywało.
Kwiatka, pończoszki i buziaka się dawało.
Panie się bardzo w święto napracować musiały,
Panów zadowolić, i uśmiechać się miały.
Każdy pan, goździkiem się obywał,
Cmoknął panią i tym kwiatkiem ją zbywał.
Jednak z rozrzewnieniem święto wspominamy,
Te kwiatki, te cmoki, bo panie kochamy.
Widzę tu nasze panie, pięknie przystrojone,
Jakie wesołe, jakie podniecone.
Ciekawość je trawi, choć głośno żartują,
Ależ są ciekawe, co panowie szykują.
Słychać głośne piski, widać uśmiechy,
Ależ się panowie peszą, szukają pociechy.
Oklaski, okrzyki już się wzbijają,
Na rozpoczęcie występów panie czekają.
Ruch wśród panów, panowie się czają,
Każdy ma tremę, występ solowy mają.
Konferansjer swobodny, nie stremowany,
Zagaja rozmową i bawi już damy.
Na sali pisk i gromkie brawa,
Rozpoczyna się występ i już trwa zabawa.
Lajanie jak zwykle o nas nie zapomniałeś.
ABA
Bardzo ładny wierszyk nam napisałeś
My czytając ten wiersz trzymamy się za boki
A gdzie na koniec słodziutkie od Ciebie są cmoki?
Czy ten deser na jutro chcesz zostawić?
i wszystkie panie od rana w dobry humor wprawić.!
Ja Ci dzisiaj bardzo slicznie dziekuję
i pięknych wierszy zawsze gratuluję.
Basia kochana, jak z Lajanem przystaje,
sami zobaczcie jakie piekne rymy daje.
Próbkę wierszyka z akademi dałem,
kiedy na scenie przed paniami stałem.
Jutro będą prawdziwe życzeń uroki,
będą kwiatki, życzenia i cmoki.
Basia dziś by już dostać je chciała,
przed jutrzejszym dniem by potrenowała.
Spokojnie, poczekaj kochanie,
przyjdzie jutro, każda pani cmoka dostanie.
Czekam i buzię do cmoków nastawiam.
Chcialabym sie dolączyć pod to rymowanie
ale talentu Bozia nie dala
jednak mam nadzieje ,że poranne
z Toba gadanie w koncu zaowocuje
lepszym rymowaniem.
Ciężka będzie ta noc do przetrwania,
bo nie mogę doczekać się tego cmokania
Noc nie przespana,tyle czekania
a rano nie było cmokania Lajana
Minęła noc, świta, już poranek.
Do składania życzeń budzi się Lajanek.
Całą noc mu Panie się śniły,
że czekają, że o cmoki rano marudziły.
Wstałem szybko,bardzo wystraszony,
czy to prawda? Nie ! Zaczynam od żony.
Teraz już szybko, zbędnie nie gadam,
każdej Pani w jej śwęto życzenia składam.
Samych uśmiechów, kwiatów bez liku,
miłego dnia, bez żadnego krzyku.
By każda Pani kwiatka dostała,
żeby się dzisiaj nie zamartwiała.
Aby panowie na kolana padali,
Paniom miłosne hołdy składali.
Żeby życzenia w sobie to miały,
żeby się spełniły i radość dawały.
no to ja druga do nadstawiania policzka jestem i bardzo dziekuje drogi Lajanie za mile zyczenia
Bardzo miły i sympatyczny wiersz dzięki serdeczne i pozdrowienia dankarz
Dzięki za wspaniałe życzenia.
no i jak tu nie kochać mężczyzn-dziękuję Wam Panowie
no dobra - dzis i ja - wszystkim Paniom - usmiechu i radosci, humoru i wiecznej wiosny w duszy, pociechy z Waszych facetow i wszystkiego - NAJ....
Siup - za Panie
No i jak tu się nie cieszyć z takiego świeta? :-))) Wiersze, kwiaty, życzenia i tyle w tym wszystkim radości. Ja ślę buziaki w podziekowaniu i powiem szczerze - dzieki Wam mężczyznom wiele kobiet czuje się pieknymi i wyjątkowymi. Dziekuję. A to dla naszych "panów" : CMOK, CMOK...
Lajanie miły
zobacz wszystkie
uwagi Pań
na Tobie się skupiły
Nastawiamy buzie
do cmokania
i dziękujemy za
wierszy moc rymowania
kamusia wdzięcznie prosi
o jeszcze jeden wierszyk
dla Zosi ......
dzięku lakanie za życzenia dla nas
pozdrawiam
kama
Coś mam zrobić, po mieszkaniu mnie nosi.
Ach prawda, zapomniałem, Zosia o wierszyk prosi.
Teraz jednak nie wiem, czy ona duża czy mała,
Ktoś będzie jej czytał? Czy sama by chciała?
Czy to blondynka, jasne włosy ma?
Może brunetka, a może ruda ? Cha! Cha!
Chyba nie łysa? Bo co wszyscy powiecie,
jak trudno by było żyć łysej na świecie.
Już wiem, to taki śliczny grubasek!
Eeeeee chyba nie, raczej śmigły ptaszek.
Sam już nie wiem co pisać jej mam,
skoro tylko imię z wierszyka znam.
Już wiem, wiem, to jest kobieta taka mała,
dziś święto swoje będzie miała.
Więc Zosiu, przedstawicielko wszystkich Pań,
przyjmij życzenia, na wysokości zadania stań.
Wypijmy wszyscy wspólnie szampana,
radujmy się ze święta już od rana.
Cmokasy rozdawajcie Panie w koło,
same zobaczycie jak będzie wesoło.
Dzięki Lajanku! Zosia rada z tego pięknego wierszyka
pozdrawiam serdecznie
Z racji święta dostałam ogromną torbę winogron (ciekawe czy dam radę zjeść nim się zepsują), serwetkę własnoręcznie wycinaną przez syna i do serwetki różyczki w doniczce.
chłopaki dziękuję za zyczenia i pozdrawiam -inka21
Wielkie dzięki za miłe życzenia ....
Dla Janka
Z okazji Waszego święta,życzę Wam miłe panie dużo słońca i radości i aby wszystko co sobie wymarzycie się spełniło i żeby szczęście zawsze z Wami było.
Wielkie dzięki !!!Miły i słoneczny dzień ,taki jak pogoda naszych serc!!
Dziekuje bardzo z calego serduszka za pamiec i za zyczenia.
jak miło tu z rana - bardzo dziękuję Wam mili panowie, bez Was nie byłoby tego święta (a tak wogóle - co byłoby bez Was?)
dziękuję Lajanie za piękny wiersz i wszystkim naszym panom za życzenia - irenka