Forum

Rozmowy wolne i frywolne

co zrobić zeby włosy szybciej rosły???????

• Autor: aniagizmo Data: 2006-03-07 16:49:32

Hej wszystkim!!!

jestem nowo zarejestrowana,ale to ni problem.
    Moj problem polega na tym iz niedawno byłam u fryzjera, po to aby podciac koncowki.Wytlumaczylam panu ze najkrocej do ramion i troszeczke wycieniowac.pan uznal ze wszystko rozumie wiec zabrac sie do roboty.Skonczyl po 2 i pol godzinie a to co zostalo mi na glowie to napewno nie bylo podciecie.Pan po prostu mial swoja wizje i obcial mnie bardzo krociutko...Chcialabym zeby po prostu szybciej mi odrosly i nie wiem co mam robic.
    Jesli ktos zna jakiś sposob to bardzo prosze o pomoc.
    Z góry dziekuje .

• Autor: ABA Data: 2006-03-07 17:08:25

Witaj Aniu. Bardzo Ci współczuję. Sama tez to przechodziłam .Byłam wprost wściekła na fryzjerkę. Też poprosiłam o podcięcie. Trzy razy powtarzałam, że nie chcę na żadnego chłopca. Niestety zupełnie nie liczono się z moim zdaniem. Niestety nadal czekam na odrośnięcie włosów. Zastanawiałam sie czy nie zgłosić takiego faktu do CECHU. W ostateczności dałam sobie spokój i wszystkim odradzam ten zakład fryzjerski.
    Na dzisiaj tylko jedna jest rada. Czekać...........czekać........

• Autor: AKuKu Data: 2006-03-07 17:53:02

Kiedys moj brat chciał zapuscic szybko włosy więc postanowiłam sie dowiedzieć czy są jekies sposoby. Nistety z domowych lub tanich nic nie ma...
    Mozna kupic jakis szampon lub ampułki na porost włosów w aptece ale to kosztuje...

• Autor: ABA Data: 2006-03-07 17:54:58

Nie wierz w jakieś mikstury i cuda. To tylko wyciąganie pieniędzy z kieszeni.

• Autor: AKuKu Data: 2006-03-07 18:01:33

Farmaceuta tłumaczył mi że te specyfiki poprawiuaja zdrowie włosów, wzamcniaja je. Wiadomo że nie ma cudów i ze w tydzien odrosna włosy ale takie specyfiki nieco pobudza cebulki do pracy... Sama nie próbowałam i nie wiem czy to działa..

• Autor: Janek Data: 2006-03-07 19:24:50

Nie stosujcie czasem....to trzeba poprzedzić badaniami!!! mimo opisu sposobu uzycia....!!!!!

• Autor: ekkore Data: 2006-03-07 17:56:24

obawiam się, zę musisz poczekać, albo poddać się zabiegowi doklejania włosów. A jak jest tak mocno tragicznie to ..peruka.

Ale może za 2-3 dni przyzwyczaisz się do nowego wizerunku i nie będziesz wcale żałowała..

A tak w ogóle to witaj wśród nas

• Autor: messua27 Data: 2006-03-07 18:43:34

Wiesz co ja muszę chodzić do fryzjera regularnie co 4 tygodnie aby podciąć włosy około 1 - 1,5 cm, włosy rosna mi bardzo szybko ale nie same z siebie tylko wtedy jak farbuję Paletą, kiedy farbowałam włosy innymi farbami to tak jakby stanęły w miejscu po palecie co 4 tygodnie farbowanie odrostów i podcinanie włosków spróbuj może na twoje włosy też tak podziała, jeśli nie chcesz zmieniać koloru to poprostu wybierz najbardziej zblizony do twoich a nuż się uda. Pozdrawiam

PS A TWOJEMU FRYZJEROWI NAPISZ NA DZRZWIACH : "ZAKŁAD PARTACZY"

• Autor: Janek Data: 2006-03-07 19:23:07

Tak Ci sie przygladam, przygladam, przygladam.....spoko...sztuka jak sie patrzy, aten fryz...kuna...tylko głowkę całować....
    Cos sie uczepiła włosów? Ja to mam krótkie ...2,5 cm. TO SĄ KRÓTKIE!!
    Znam sposób na wąsy...chyba nie o to chodzi?

• Autor: misiomumy Data: 2006-03-08 07:41:13

I tu cie Janku popieram.Żadna kuracja nie zalatwi sprawy tak jak bys chciala czyli zaraz.Jedno jest pewne musisz polubić przynajmniej chwilowo swoją nową fryzurkę a wszystkie rady przydadzą sie do tego byś sie lepiej poczula ,bo generalnie rzecz biorąc nasz wygląd zewnętrzny zależy od tego jak sie traktujemy.Nic nas jednak tak nie upiększa jak troche wiecej radości i sloneczka od środka więc glowa do gory!Wlosy rzecz nabyta w końcu odrosną.

• Autor: erka Data: 2006-03-07 21:04:19

wiesz, ja zauwazylam ze odkad stosuje tabletki antykoncepcyjne, wlosy mi szybciej rosna, , a i Witaj kochanie wsrod nas.

• Autor: Kika2 Data: 2006-03-07 21:10:14

sposobu na szybki odrost włosów nikt nie da,to prawo fizyki takie było zadanie:Ile czasu potrzebuje włos ludzki na przyrost długości 1 cm?Zgodnie z wyliczeniem włos ludzki potrzebuje 23 dni na przyrost 1 cm.Także należy uzbroić się w cierpliwość a ten zakład fryzierski omijać dużym łukiem.Pozdrawiam

• Autor: Maddalena Data: 2006-03-07 22:09:04

Aniu, kilkumiesieczna kuracja drozdzowa. Drozdze w tabletkach (apteka) lub napoj z mleka, drozdzy i cukru (calosc podgrzac i pic raz dziennie jedna szklanke).Trzeba stosowac dlugotermiowo i systematycznie (podobnie jak z ziolami).

Takiemu fryzjerowi nie powinnas wogole zaplacic oraz sprobowac interweniowac, najpierw  sama, jezeli bezskutecznie, ze wsparciem organizacji konsumenckiej (nie znam dokladnej nazwy, ale znajdziesz w sieci)

Przy nastepnej wizycie u fryzjera mow twardo, ze ma obciac nie wiecej niz 2 cm, bo zapuszczas wlosy do slubu i tak za kazdym razem. W moim przypadku dziala i studzi zapal fryzjerow do nadprogramowego scinania wg.ich fantazji.
    Nosek do gory;)

• Autor: Janek Data: 2006-03-08 08:44:08

Bardzo dobrze,tylko nie zawsze to zdrowa kuracja (np. zaburzenia układu pokarmowego)....i niewiele pomaga.
    Wzrost włosów, tempo przyrostu, to cecha dziedziczna, leki przyspieszajace...bzdura.
    To tak jak z ziołami w doniczkach zimą kupowanymi w Tesco ...tylko chemia zapachu tyci, tyci, a wartości ...
    Aniulka......cudnie Ci z tymi włosami, stań przed lustrem i popatrz....pierwszy raz masz tak krótkie włosy...jeden kosmyk ściagnij lekko na czoło...o ...za duzo...lekko "nastrosz" góre...
    cymes...i na spacer. Facety nogi połamią jak będą się za Toba oglądać. ....i tak trzymaj. A temu fryzjerowi jeszcze podziekujesz...Zobaszysz. Dlaczego masz zawsze mieć oklepany fryz, zmieniaj, zaskakuj, baw się sama soba...włosy odrosna, ... to je skrócisz, zobaczysz....idzie WIOSNAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!

• Autor: ekkore Data: 2006-03-08 09:13:42

Janku - masz rację włosy nie zęby - odrosną

• Autor: Maddalena Data: 2006-03-08 20:31:52

nie wiem Janek, co za specjalyyyysta z Ciebie, no na pewno od poprawiania nastroju, bo samej mi sie nastroj podniosl, chociaz post nie byl do mnie.
    Ale nie dementuj prosze mojej wypowiedzi, gdyz kuracje ta sama sprawdzilam na sobie, a wlosy mam ze hoho i jeszcze dluzsze, rosna w tempie przyspieszonym zdecydowanie. Zadnych problemow gastrycznych nie doswiadczam a do tego powiem jeszcze Ani, ze z olejkiem rycynowym tez niech probuje (dodatkowo maznij sobie jeszcze wieczorkiem rzesy kochana;), jak rowniez doskonaly do pielegnacji i wzmacniania wlosow jest olej migdalowy (przed myciem masaz glowy i wcieranie we wlosy, olej uprzednio podgrzac).
    Skorzystaj dodatkowo z porad Janka kochanego, bo oczywiscie grunt to siebie zaakceptowac i bedzie dobrze.:)

A co do bazyli z supermarketu, wole swieza (nawet jezeli z chemia)niz ta sproszkowana
    Pozdrawiam,M.

• Autor: aniagizmo Data: 2006-03-09 16:21:58

A mam takie pytanie ile tych drozdzy na ta szklanke mleka sie daje i ile cukru???
    Sprobuje wszystkiego oby mi pomoglo:)

• Autor: Maddalena Data: 2006-03-09 17:00:44

ja daje "na oko", ale mysle, ze 1/3 opakowania (mam na mysli te male) bedzie ok, do tego lyzeczka cukru.Ten napoj ma byc smaczny, z czasem bedziesz wiedziala co mam na mysli jak wyprobujesz proporcje, to ma Tobie smakowac! Trzymam kciuki, daj znac w sprawie efektow (ale to za pare miesiecy bedzie mozliwe;)

• Autor: ekkore Data: 2006-03-08 08:22:10

mojej córce pomogła decyzja z dwuletnim wyprzedzeniem o zapuszczaniu włosów do komuni...hehhe. Wcześniej rosły jej do końca szyi (+-) i dalej nic, tylko się strzępiły na końcach. Stwierdziłam, ze trzeba zacząć zapuszczać, bo...No i w tym roku ruszyły jak głupie - po niecałym roku ma już do połowy pleców, gęste, mocne i niestety placzące się niemiłosiernie...
    A tak poważnie to jak pisałam- cierpliwosć

• Autor: aniagizmo Data: 2006-03-08 18:08:48

Dziekuje Wam Wszystkim za tak miłe oceny:). Naprawde BARDZO mi pomogły.
    Moja własna mama płakała razem ze mna ze tak krotko, ale Wasze słowa otuchy podniosły mnie na duchu.
    Na drugi dzien poszłam z reklamacja,bo z jednej strony bylo krócej z drugiej dłuzej(jak pan stwierdzil tak wlasnie mialo byc,taka moda...),ale dało sie to tylko wyrownac...
    Fryzjera omijam teraz szerokim łukiem i uzbrajam sie w cierpliwosc i najprawdopobobniej spróbuje tej farby Palety(dziekuje messua27 ).
    Słyszałam tez cos ze ojejek rycynowy cos moze pomoc,ale czy to prawda...

• Autor: Janek Data: 2006-03-08 18:46:52

Użytkownik aniagizmo napisał w wiadomości:
    > .............................).Słyszałam tez cos ze ojejek rycynowy cos
    > moze pomoc,ale czy to prawda...

bzdura....mieszanka z dodatkami na wzmocnienie....

• Autor: Kika2 Data: 2006-03-10 15:55:32

Przypomniałam sobie metodę mojej mamy:Raz w miesiącu zamiast szamponu użyj do mycia włosów żółtka.

• Autor: aniagizmo Data: 2006-03-11 21:41:38

Ciekawa metoda.
    Napewno tez wyprobuje.

Przejdź do pełnej wersji serwisu