Forum

Kuchenne porady

cappucino

  • Autor: ekkore Data: 2006-03-08 17:38:25

    Mam pytanie odnośnie ciasta o tej nazwie. Pytałam się jamaiki, ale mi nie odpowiedziała.
    przepisy każa dać proszek cappucino - a ja go nie trawię. Czy można go zastąpić normalna kawą. A jeżeli tak to w jakich proporcjach?

  • Autor: Aleex Data: 2006-03-08 18:34:49

    W moim przepisie na cappuccino - ten rodzaj kawy służy do nasączenia biszkoptów. Sądzę więc, że możesz zastosować kawę rozpuszczalną. Smak będzie tylko wyrazistszy, bo cappuccino jest delikatne. Pozdrawiam :))

  • Autor: Aleex Data: 2006-03-08 18:36:00

    Zobacz przepis
    http://wielkiezarcie.com/przepis5478.html

  • Autor: sunny Data: 2006-03-08 20:06:35

    Chyba można, należy tylko dać tego mniej, bo jak wiadomo w cappucino jest jeszcze śmietanka i cukier.

  • Autor: klarax Data: 2006-03-08 21:32:12

    w capuccino nie ma żadnej śmietanki, tylko zwykłe, spienione mleko; a cukier, jak kto lubi!

  • Autor: gena Data: 2006-03-08 21:51:23

    Nie wiem jakie ciasto masz na myśli ja w swoim przepisie kawę cappucino daję do ugotowanego gorącego budyniu myślę że z powodzeniem można zastąpić kawą rozpuszczalną nie więcej jak dwie łyżeczki smak będzie pewnie troszkę inny.

  • Autor: ekkore Data: 2006-03-09 07:48:25

    Bardziej chodzi mi o piankę i krem kawowy. Jak w przepisie jest 5 dag proszku to jak w to miejsce dam tyle samo kawy to  będzie niemiłosiernie gorzkie. Ale coś sama wymyślę - jak sie uda to wpiszę - to będzie ciasto dla tych, którzy nie trawią kawy cappucino w wersji proszkowej.

  • Autor: madzina Data: 2006-03-09 08:18:15

    Ja nie daje do cappucino ,cappucino .Nic w zamian i jest placek o wiele ciekawszy w smaku inny .Spróbuj !!!pozdrawiam madzina!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu