Mam pytanie odnośnie ciasta o tej nazwie. Pytałam się jamaiki, ale mi nie odpowiedziała. przepisy każa dać proszek cappucino - a ja go nie trawię. Czy można go zastąpić normalna kawą. A jeżeli tak to w jakich proporcjach?
W moim przepisie na cappuccino - ten rodzaj kawy służy do nasączenia biszkoptów. Sądzę więc, że możesz zastosować kawę rozpuszczalną. Smak będzie tylko wyrazistszy, bo cappuccino jest delikatne. Pozdrawiam :))
Nie wiem jakie ciasto masz na myśli ja w swoim przepisie kawę cappucino daję do ugotowanego gorącego budyniu myślę że z powodzeniem można zastąpić kawą rozpuszczalną nie więcej jak dwie łyżeczki smak będzie pewnie troszkę inny.
Bardziej chodzi mi o piankę i krem kawowy. Jak w przepisie jest 5 dag proszku to jak w to miejsce dam tyle samo kawy to będzie niemiłosiernie gorzkie. Ale coś sama wymyślę - jak sie uda to wpiszę - to będzie ciasto dla tych, którzy nie trawią kawy cappucino w wersji proszkowej.
Mam pytanie odnośnie ciasta o tej nazwie. Pytałam się jamaiki, ale mi nie odpowiedziała.
przepisy każa dać proszek cappucino - a ja go nie trawię. Czy można go zastąpić normalna kawą. A jeżeli tak to w jakich proporcjach?
W moim przepisie na cappuccino - ten rodzaj kawy służy do nasączenia biszkoptów. Sądzę więc, że możesz zastosować kawę rozpuszczalną. Smak będzie tylko wyrazistszy, bo cappuccino jest delikatne. Pozdrawiam :))
Zobacz przepis
http://wielkiezarcie.com/przepis5478.html
Chyba można, należy tylko dać tego mniej, bo jak wiadomo w cappucino jest jeszcze śmietanka i cukier.
w capuccino nie ma żadnej śmietanki, tylko zwykłe, spienione mleko; a cukier, jak kto lubi!
Nie wiem jakie ciasto masz na myśli ja w swoim przepisie kawę cappucino daję do ugotowanego gorącego budyniu myślę że z powodzeniem można zastąpić kawą rozpuszczalną nie więcej jak dwie łyżeczki smak będzie pewnie troszkę inny.
Bardziej chodzi mi o piankę i krem kawowy. Jak w przepisie jest 5 dag proszku to jak w to miejsce dam tyle samo kawy to będzie niemiłosiernie gorzkie. Ale coś sama wymyślę - jak sie uda to wpiszę - to będzie ciasto dla tych, którzy nie trawią kawy cappucino w wersji proszkowej.
Ja nie daje do cappucino ,cappucino .Nic w zamian i jest placek o wiele ciekawszy w smaku inny .Spróbuj !!!pozdrawiam madzina!!