Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Lot z niemowlęciem...

• Autor: MartaEm Data: 2006-03-09 07:34:40

Kochani, niebawem wybieram się z 8-miesięcznym synkiem do męża, który przebywa w Anglii.
    Czy ktoś z was latał z tak malutkim dzieckiem?
    Proszę o rady i opinie, pozdrawiam
    Marta

• Autor: Cewa2 Data: 2006-03-09 09:02:09

Moja koleżanka leciała w zeszłym roku w maju ze swoim synkiem (wówczas 8-miesięcznym) do Hiszpanii. Jeśli chcesz, zapytam jej o doświadczenia. Mam z nią codziennie kontakt, więc nie będzie problemu.

• Autor: angela Data: 2006-03-09 09:12:06

Z niemowlęciem można lecieć samolotem, tylko pamiętaj aby w czasie startu i lądowania podawać mu coś do picia lub smoczek do ssania. Chodzi o zmieniające się ciśnienie. Tak małe dziecko nie wie, że trzeba przełknąć ślinę by odetkały się uszy. Z tego powodu wiele dzieci płacze w czasie lotu. Wtedy podróż nie jest przyjemna.Na szęście lot do Londynu nie trwa długo. Starszym dzieciom i dorosłym pomaga żucie gumy. Aby być całkowicie spokojną o maluszka porozmawiaj z pediatrą.

• Autor: MartaEm Data: 2006-03-09 17:40:32

A czy dziecku potrzebny jest paszport?

• Autor: ekkore Data: 2006-03-09 19:39:22

oczywiscie to podstawa- Ty wyjedziesz na dowód, dziecko musi mieć paszport

• Autor: matinka03 Data: 2006-03-09 16:09:47

Gdy dziecko leci gratis jako infant, nie ma swojego miejsca w samolocie.Dobrze jest poprosic o miejsce przy oknie, jeśli to nie pora spania, lub blisko środka, jeśli trzeba przewinąc malucha w toalecie. Pasażerowie różnie reagują, jeśli dziecko kaprysi lub płacze. Powodzenia

• Autor: Kasia cz Data: 2006-03-09 16:25:28

Kiedy pierwszy raz lecialam do stanow, coreczka miala 10 m.cy,przy starcie i ladowaniu podawalam jej butelke z piciem albo smoczek przytrztmywalam jej zeby ssala,zbyt wysokie cisnienie zatyka uszy.Takie male dzieci nie maja jeszcze swojego miejsca ale czasami sie zdarza ze akurat jest jakies wolne miejsce i Cie przesadza.Lot jakos nam minal, nie bylo zle.Teraz jade na wakacje do polski z dwojka i tez zastanawiam sie jak sobie poradze:-) mam nadzieje ze bedzie ok.Jesli masz jeszcze jakies pytania to prosze.Pozdrawiam

• Autor: angela Data: 2006-03-09 18:37:15

W zeszłym roku lecieliśmy do Tunezji i leciały z nami kilkumiesięczne maluchy. Najlepiej lecieć nocą bo wtedy dzieci śpią. Z początku trochę przeszkadzała im głośno chodząca klimatyzacja ale widziałam, Ze potem slodko spały. Do Tunezji lot trwa ok.4 godzin. Jedzonko w samolocie podają ale raczej nie dla niemowlaków. Radzę Ci zabrać coś dla dziecka. Jeśli poprosisz stewardessę to pdgrzeje jedzonko w mikrofalówce. Nie wiem skąd będziesz lecieć. My lecieliśmy z Wrocławia i przy odprawie rodziny z małymi dziećmi były odprawiane w pierwszej kolejności . W samolocie niektóre maluchy siedziały w nosidełkach, inne u mamy na kolanach. O miejsce w samolocie zapytaj w biurze turystycznym lub zadzwoń na lotnisko, tam Ci wszystko powiedzą. Napisz dokąd lecicie w Tunezji. Jeśli chcesz więcej informacji o Tunezji zapraszam na gg.

Przejdź do pełnej wersji serwisu