Został mi ryż z obiadu (ugotowany w wodzie). Słyszałam, że można podgrzać go w mleku, aby uzyskać coś w stylu ryżu ugotowanego w mleku. Niestety nie wiem zupełnie jak się mam za to zabrać, tzn. ile muszę użyć mleka (mam około 200 gram ugotowanego ryżu) i czy to mleko mam podgrzać czy użyć zimnego Proszę o radę.
Ja osobiscie przegotowuje mleko .ryz wsypuje do miseczki a do ryzu dolewam tyle mleka ile potrzebuje tzn.jakie to danko ma byc geste czy rzadkie.ale narobilas mi smaka chyba zaraz ugotuje bedzie kolacyjkazycze smacznego
ja bym zagotowała mleko i zalała nim porcje ryżu na talerzu w ilosci takiej jak się lubi (będzie temp akurat do jedzenia). Ewentualnie podgrzewała porcje w mikrofalówce.
Całe dzieciństo mama wsypywała ryż do mleka i tak gotowała. Ryż ugotowany na mleku na nieco inny smak. Jak zrobisz np na gesto taki ryż (ciapkowaty). Można potem ciepły polać smietaną posypać cukrem i cynamonem .Pyyyychaaa!!!!!
Został mi ryż z obiadu (ugotowany w wodzie). Słyszałam, że można podgrzać go w mleku, aby uzyskać coś w stylu ryżu ugotowanego w mleku. Niestety nie wiem zupełnie jak się mam za to zabrać, tzn. ile muszę użyć mleka (mam około 200 gram ugotowanego ryżu) i czy to mleko mam podgrzać czy użyć zimnego Proszę o radę.
Ja osobiscie przegotowuje mleko .
ryz wsypuje do miseczki a do ryzu dolewam tyle mleka ile potrzebuje tzn.jakie to danko ma byc geste czy rzadkie.ale narobilas mi smaka chyba zaraz ugotuje
bedzie kolacyjka
zycze smacznego
ja bym zagotowała mleko i zalała nim porcje ryżu na talerzu w ilosci takiej jak się lubi (będzie temp akurat do jedzenia). Ewentualnie podgrzewała porcje w mikrofalówce.
Całe dzieciństo mama wsypywała ryż do mleka i tak gotowała. Ryż ugotowany na mleku na nieco inny smak.
Jak zrobisz np na gesto taki ryż (ciapkowaty). Można potem ciepły polać smietaną posypać cukrem i cynamonem .Pyyyychaaa!!!!!
Moja mama też taki gotowała - specjalnie na mleku. Też z cukrem i cynamonem ...Teraz bym nie zjadła, bo nie lubię cynamonu