Forum

Kuchenne porady

Karczek wieprzowy-jak zapeklować? I co dalej...

  • Autor: dorime Data: 2006-03-14 23:16:08

    Kochani wiem ,że mi pomożecie .Otóż chciałabym zapeklować kawałek karczku a następnie go upiec i nie wiem jak to zrobić jestem w tym poprostu "zielona".Chcialabym go zrobić na 25 marca i nie wiem długo się takie coś pekluje ,myśle żeby go później upiec w piekarniku ale jak zapeklowac i czym?Poradzcie proszę i wspomóżcie jakimś przepisem.Dodam jeszcze ,że ma to być danie na impreze rodzinną na około 20 osób ile tego karczku?

  • Autor: edek444 Data: 2006-03-15 07:03:26

    Proponuję Ci stronę www.wedlinydomowe.pl, chyba najlepsza strona - troszeczkę zbyt fachowa ale można wykorzystać do domowych celów

  • Autor: angela Data: 2006-03-15 11:55:51

    Gorąco polecam ten przepis: wielkiezarcie.com/przepis15750.html . Przepis pochodzi ze starej książki kucharskiej i jest sprawdzony.

  • Autor: dorime Data: 2006-03-15 13:59:28

    Chyba ten przepis mi spasuje mam jeszcze pytanie czy można podawać to mięso również na ciepło? Dziękuję  za pomoc.

  • Autor: angela Data: 2006-03-15 22:31:44

    Na ciepło nie podawałam, ale możesz spróbować.

Przejdź do pełnej wersji serwisu