Kochani wiem ,że mi pomożecie .Otóż chciałabym zapeklować kawałek karczku a następnie go upiec i nie wiem jak to zrobić jestem w tym poprostu "zielona".Chcialabym go zrobić na 25 marca i nie wiem długo się takie coś pekluje ,myśle żeby go później upiec w piekarniku ale jak zapeklowac i czym?Poradzcie proszę i wspomóżcie jakimś przepisem.Dodam jeszcze ,że ma to być danie na impreze rodzinną na około 20 osób ile tego karczku?
Kochani wiem ,że mi pomożecie .Otóż chciałabym zapeklować kawałek karczku a następnie go upiec i nie wiem jak to zrobić jestem w tym poprostu "zielona".Chcialabym go zrobić na 25 marca i nie wiem długo się takie coś pekluje ,myśle żeby go później upiec w piekarniku ale jak zapeklowac i czym?Poradzcie proszę i wspomóżcie jakimś przepisem.Dodam jeszcze ,że ma to być danie na impreze rodzinną na około 20 osób ile tego karczku?
Proponuję Ci stronę www.wedlinydomowe.pl, chyba najlepsza strona - troszeczkę zbyt fachowa ale można wykorzystać do domowych celów
Gorąco polecam ten przepis: wielkiezarcie.com/przepis15750.html . Przepis pochodzi ze starej książki kucharskiej i jest sprawdzony.
Chyba ten przepis mi spasuje mam jeszcze pytanie czy można podawać to mięso również na ciepło? Dziękuję za pomoc.
Na ciepło nie podawałam, ale możesz spróbować.