kochani, w niedzielę mam gości i mam problem z sosem:)) chce podać (jako jedno z kilku dan ofkors:)) naleśniki z pieczarkami zapiekane z jakimś sosem. myślę o czymś z koprem ale nie mam pomysłu, bo dawno nie bawiłam się w kuchareczkę. poradźcie, czym polać te naleśniki, żeby je elegancko zapiec i było smacznie koperkowo. dzięki z góry, J.
Namocz na noc kilka suszonych prawdziwków. Następnego dnia je ugotuj. Przecedź, posiekaj i zmiksuj ze słodką śmietanką (minimum 18%) Sos zapraw nieco mąką i w razie potrzeby rozrzedź go wodą, w której gotowały się grzyby. Na koniec dopraw olejem o truflowym aromacie. Nie zaszkodzi kilka krętów z młynka z czarnym pieprzem. UWAGA! Ani do sosu ani do nadzienia nie dawaj cebuli! A koperek dodaj do wędzonego łososia i podaj jako zimną przystawkę, z vinegrette z aceto balsamico, dobrą oliwką i siekanym czosneczkiem. Powodzenia :-)
kochani, w niedzielę mam gości i mam problem z sosem:)) chce podać (jako jedno z kilku dan ofkors:)) naleśniki z pieczarkami zapiekane z jakimś sosem. myślę o czymś z koprem ale nie mam pomysłu, bo dawno nie bawiłam się w kuchareczkę. poradźcie, czym polać te naleśniki, żeby je elegancko zapiec i było smacznie koperkowo.
dzięki z góry, J.
Namocz na noc kilka suszonych prawdziwków. Następnego dnia je ugotuj. Przecedź, posiekaj i zmiksuj ze słodką śmietanką (minimum 18%) Sos zapraw nieco mąką i w razie potrzeby rozrzedź go wodą, w której gotowały się grzyby. Na koniec dopraw olejem o truflowym aromacie. Nie zaszkodzi kilka krętów z młynka z czarnym pieprzem.
UWAGA! Ani do sosu ani do nadzienia nie dawaj cebuli!
A koperek dodaj do wędzonego łososia i podaj jako zimną przystawkę, z vinegrette z aceto balsamico, dobrą oliwką i siekanym czosneczkiem. Powodzenia :-)