dlaczego posciel lniana jest taka droga?!??! W Niemczech kosztuje ok.300Euro (dwie poszewki na poduszki, jedna na koldre), a ja potrzebuje dwa takie komplety. A moze w Polsce jest taniej? MOze ktos sie na tym zna? Dzieki.
o matko kochana -napewno 300 bo choć w polsce nie jest tanio to za takie pieniądze to chyba byś kupiła pełen komplet tzn-łożko + kołdra +poduszki + pościel
Coś Ci się przywidziało: ok. 150 Euro; chyba że chcesz kupić w Manufaktum. Drogie, ponieważ lniana pościel to nie są dwie sfastrygowane ze sobą płachty materiału, a staromodnie (czytaj: starannie) wykończona bielizna pościelowa, tak by jak najmniej odczuć deformacje przy zbieganiu się materiału podczas prania. No i są to najczęściej wysokogatunkowe lny a nie polyester. Wytrzymują o wiele dłużej bez utraty jakości niż jersey z wyprzedaży.
Ostatnio kupiłam pościel bawełna + len haftowaną za 59'90 w real-u. Bardzo ładna , ale jest tak sztywna, że nie wiem jak to będzie ze spaniem w niej. Namoczyłam, dodałam płynu zmiękczającego i nic. Tak więc nie bardzo jestem zadowolona. Może jednak jest na nią jakiś sposob?
dlaczego posciel lniana jest taka droga?!??!
W Niemczech kosztuje ok.300Euro (dwie poszewki na poduszki, jedna na koldre), a ja potrzebuje dwa takie komplety.
A moze w Polsce jest taniej? MOze ktos sie na tym zna?
Dzieki.
o matko kochana -napewno 300 bo choć w polsce nie jest tanio to za takie pieniądze to chyba byś kupiła pełen komplet tzn-łożko + kołdra +poduszki + pościel
Coś Ci się przywidziało: ok. 150 Euro; chyba że chcesz kupić w Manufaktum.
Drogie, ponieważ lniana pościel to nie są dwie sfastrygowane ze sobą płachty materiału, a staromodnie (czytaj: starannie) wykończona bielizna pościelowa, tak by jak najmniej odczuć deformacje przy zbieganiu się materiału podczas prania. No i są to najczęściej wysokogatunkowe lny a nie polyester. Wytrzymują o wiele dłużej bez utraty jakości niż jersey z wyprzedaży.
no niestety klarax, nic mi sie nie przywidzialo;(, ta posciel kosztowala 300, firmy nie podam, bo nie zwrocilam na to uwagi.
Ostatnio kupiłam pościel bawełna + len haftowaną za 59'90 w real-u. Bardzo ładna , ale jest tak sztywna, że nie wiem jak to będzie ze spaniem w niej. Namoczyłam, dodałam płynu zmiękczającego i nic. Tak więc nie bardzo jestem zadowolona. Może jednak jest na nią jakiś sposob?