Ma być dziś na obiadek takie danie indyk w jabłkach, orientalne trochę bo i sos sojowy i słodko-kwaśny sos chili. Ale selera w mieście ani na lekarstwo.... Mam z resztą często ten problem. Co więc dać zamiast, pomóżcie...!
Lubczyk smakuje podobnie jak maggi, i jak nie mam selera dodaje go na koniec gotowania do zupy. Ma b. ciekawy smak moze byc w kazdej postaci swiezy albo suszony i kazda jego czesc od natki do korzenia nadaje sie do spozycia! Danusia - hej :)
zamiast selera naciowego można dodać kapustę pekińską(pod warunkiem, że nie trzeba tego gotować, jeśli do gotowania, to chyba por bardziej przypomina naciowy, niż zwykły seler)
Dzięki za wszystkie podpowiedzi, coż widzę, że to nie takie proste... jak będzie lubczyk to będzie i seler. A w ogóle to jestem na Forum 1 raz, mam nadzieję, że również Wam wszystkim się na coś przydam :-) Użyłam pokrojonego w paseczki selera, ale myślę, że por byłby rzeczywiście niezły !
Ma być dziś na obiadek takie danie indyk w jabłkach, orientalne trochę bo i sos sojowy i słodko-kwaśny sos chili. Ale selera w mieście ani na lekarstwo.... Mam z resztą często ten problem. Co więc dać zamiast, pomóżcie...!
ja zastępowałam startym na dużych oczkach tarki selerem korzeniowym-z tym że to było w sałatce....
Lubczyk smakuje podobnie jak maggi, i jak nie mam selera dodaje go na koniec gotowania do zupy. Ma b. ciekawy smak moze byc w kazdej postaci swiezy albo suszony i kazda jego czesc od natki do korzenia nadaje sie do spozycia! Danusia - hej :)
Dzięki za wszystkie podpowiedzi, coż widzę, że to nie takie proste... jak będzie lubczyk to będzie i seler. A w ogóle to jestem na Forum 1 raz, mam nadzieję, że również Wam wszystkim się na coś przydam :-)
Użyłam pokrojonego w paseczki selera, ale myślę, że por byłby rzeczywiście niezły !