Forum

Kuchenne porady

Czym zastąpić seler naciowy?

• Autor: rill Data: 2006-03-18 08:55:45

Ma być dziś na obiadek takie danie indyk w jabłkach, orientalne trochę bo i sos sojowy i słodko-kwaśny sos chili. Ale selera w mieście ani na lekarstwo.... Mam z resztą często ten problem. Co więc dać zamiast, pomóżcie...!

• Autor: Sweetya Data: 2006-03-18 10:10:15

ja zastępowałam startym na dużych oczkach tarki selerem korzeniowym-z tym że to było w sałatce....

• Autor: Danusia Grutzka Data: 2006-03-18 22:01:21

Lubczyk smakuje podobnie jak maggi, i jak nie mam selera dodaje go na koniec gotowania do zupy. Ma b. ciekawy smak moze byc w kazdej postaci swiezy albo suszony i kazda jego czesc od natki do korzenia nadaje sie do spozycia! Danusia - hej :)

• Autor: Marla Data: 2006-03-18 23:07:38

zamiast selera naciowego można dodać kapustę pekińską(pod warunkiem, że nie trzeba tego gotować, jeśli do gotowania, to chyba por bardziej przypomina naciowy, niż zwykły seler)

• Autor: rill Data: 2006-03-20 17:38:27

Dzięki za wszystkie podpowiedzi, coż widzę, że to nie takie proste... jak będzie lubczyk to będzie i seler. A w ogóle to jestem na Forum 1 raz, mam nadzieję, że również Wam wszystkim się na coś przydam :-)
    Użyłam pokrojonego w paseczki selera, ale myślę, że por byłby rzeczywiście niezły !

Przejdź do pełnej wersji serwisu