Ja zamrazalam surowe ciasto drozdzowe ale tzw. na zimno. Tzn. robilo sie je z zimnym mlekiem i musialo rosnac w lodowce. Ciasto tak robione wychodzi bardziej kruche, nie rosnie tak wysoko jak normalne, odmraza sie je w lodowce ( i malo co nie rozsadzi torebki foliowej!) Mysle ze inne ciasto tez da sie zamrozic, najlepiej sprobowac, a po rozmrozeniu przegniesc i poczekac az urosnie! Danusia - zycze powodzenia :)
Troche zrobiłam za dużo drzzdzowego czy surowe moge zamrozic
Surowego nigdy nie mroziłam , ale ciasto już upieczone tak :)
Ja zamrażałam takie ciasto na pizzę i nic mu nie zaszkodzilo.
Ja zamrazalam surowe ciasto drozdzowe ale tzw. na zimno. Tzn. robilo sie je z zimnym mlekiem i musialo rosnac w lodowce. Ciasto tak robione wychodzi bardziej kruche, nie rosnie tak wysoko jak normalne, odmraza sie je w lodowce ( i malo co nie rozsadzi torebki foliowej!) Mysle ze inne ciasto tez da sie zamrozic, najlepiej sprobowac, a po rozmrozeniu przegniesc i poczekac az urosnie! Danusia - zycze powodzenia :)
Zawsze robię więcej ciasta drożdżowego i część mrożę dla córki - mieszka oddzielnie - tak wiec ma też świeże.
Dzięki za rady zrobiłam część zamroziłam a cześć upiekłam a jak bedzie to sie okaże