Od dawna was podgladam i jestem zachwycona ta stronka, a moj maz obiadami ktore teraz gotuje. Oczywiscie dzieki WASZYM przepisom. No i wkoncu nauczylam sie piec placki a nawet raz tort upieklam. Same plusy jest i minus nie moge oderwac sie od komputera .
Witamy w domu:-), ja tez jestem bardzo zachwycona przepisami ktore tu znajduje.Pysznosci ktore przyzadzam dzieki przepisom naszych kolezanek i kolegow, zachwycaja cala moja rodzinke.Jest JEDEN MINUS TEJ STRONY. Jestem od niej uzalezniona, a dzien zaczynam od zagladniecia tutaj, ale to mile:-) bo codziennie sa nowe fantasyczne przepisy.Mam nadzieje ze tobie rowniez sie spodoba pozdrawiam.
Witaj Kamyczku wśród nas strasznie uzależnionych. Ja Ci dobrze radzę już teraz szukaj skutecznego lekarstwa przeciw uzależnieniu się od WŻ.
Ta choroba grozi garnkom, porządkom i oczom. Będzie nam szalenie miło za udział na forum i podzielenie się uwagami o gotowaniu i nie tylko. Pozdrawiam (~_~) ABA
Produkty; Dorodny gładziutki kamyczek,500 g pieczarek, 2 szalotki, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki sojowej, 1/2 l mleka, 3/8 l bulionu warzywnego, 4 łyżki kwaśnej śmietany, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. Kamyczek dokładnie umyć, można wykąpać, w razie potrzeby ,wysuszyć i wrzucić do garnka. Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Szalotki obrać i drobno posiekać. Masło roztopić, lekko przyrumienić szalotki. Dodać pieczarki i mieszając dusić 5 min.Pieczarki oprószyć mąką, wlać mleko oraz bulion, mieszając, gotować na słabym ogniu 10 min. Zupę doporawić solą i pieprzem, rozlać na podgrzane talerze. Na środku każdej porcji położyć łyżeczkę śmietany i posypać natką pietruszki. Wyjąć kamyczek, opłukać, osuszyć, postawić na stole na miejscu honorowym. Opowiedzieć jak to na WŻ można z kamyczkiem gotować doskonałą zupę. Smacznego. Witam Cię Kamyczku.
Ja jestem w gronie WZ od niespelna miesiace, wiec tez mozna powiedziec, ze jestem nowa i tez jestem bardzoo zadowolona z tej stronki!!!!! Polecam moje ciasteczka kokosowe (przepis jest zamieszczony) ;)) Pozdrawiam:*
Od dawna was podgladam i jestem zachwycona ta stronka, a moj maz obiadami ktore teraz gotuje.
Oczywiscie dzieki WASZYM przepisom. No i wkoncu nauczylam sie piec placki a nawet raz tort upieklam.
Same plusy jest i minus nie moge oderwac sie od komputera .
Witamy w domu:-), ja tez jestem bardzo zachwycona przepisami ktore tu znajduje.Pysznosci ktore przyzadzam dzieki przepisom naszych kolezanek i kolegow, zachwycaja cala moja rodzinke.Jest JEDEN MINUS TEJ STRONY. Jestem od niej uzalezniona, a dzien zaczynam od zagladniecia tutaj, ale to mile:-) bo codziennie sa nowe fantasyczne przepisy.Mam nadzieje ze tobie rowniez sie spodoba pozdrawiam.
Dzieki kasiu za przywitanie i tez cie pozdrawiam:)
wita Cie irenka też uzależniona
....serdecznie witam ...alga
Ja tez Cie witam Irenko
Witaj Kamyczku;)))
Dziekuje za tak mile powitanie jestescie super
Tylko odeszłam na chwilkę od kompa, a tu tyle nowego....
jasia
witaj u zarloczkow.pozdrowka
Ja tez witam! gosia
Witaj Kamyczku wśród nas strasznie uzależnionych.

Ja Ci dobrze radzę już teraz szukaj skutecznego
lekarstwa przeciw uzależnieniu się od WŻ.
Ta choroba grozi garnkom, porządkom i oczom.
Będzie nam szalenie miło za udział na forum
i podzielenie się uwagami o gotowaniu i nie tylko.
Pozdrawiam (~_~) ABA
Witaj Kamyczku w śród Nas!!!! serdecznie Cię zaprzaszamy!! pozdrawiam!!
Zapraszamy Cię Kamyczku do naszego grona! Gotuj razem z nami! Pozdrawiam i witam Cię gorąco.
Witaj kamyczku,bardzo fajnie że do nas dołączyłaś.
Witaj Kamyczku
Witaj witaj , fajnie że jesteś z nami ...
Witamy nowych
wśród wszystkich innych

Mam dobry przepisik ugotowany na kamyczku.
Produkty; Dorodny gładziutki kamyczek,500 g pieczarek, 2 szalotki, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki sojowej, 1/2 l mleka, 3/8 l bulionu warzywnego, 4 łyżki kwaśnej śmietany, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz.
Kamyczek dokładnie umyć, można wykąpać, w razie potrzeby ,wysuszyć i wrzucić do garnka. Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Szalotki obrać i drobno posiekać. Masło roztopić, lekko przyrumienić szalotki. Dodać pieczarki i mieszając dusić 5 min.Pieczarki oprószyć mąką, wlać mleko oraz bulion, mieszając, gotować na słabym ogniu 10 min. Zupę doporawić solą i pieprzem, rozlać na podgrzane talerze. Na środku każdej porcji położyć łyżeczkę śmietany i posypać natką pietruszki. Wyjąć kamyczek, opłukać, osuszyć, postawić na stole na miejscu honorowym. Opowiedzieć jak to na WŻ można z kamyczkiem gotować doskonałą zupę. Smacznego. Witam Cię Kamyczku.
Witaj w wielkiej rodzinie WŻ.
Ja jestem w gronie WZ od niespelna miesiace, wiec tez mozna powiedziec, ze jestem nowa i tez jestem bardzoo zadowolona z tej stronki!!!!! Polecam moje ciasteczka kokosowe (przepis jest zamieszczony) ;)) Pozdrawiam:*