Były flaczki z żołądków drobiowych, jajka faszerowane wątróbką drobiową z pieczarkami, półmiski wędlin z sosami: tatarskim i czosnkowym, sałatka z makaronu ryżowego i oczywiście cytrynówka. Wszystko domowej roboty, jak na wż-towca przystało. Takim zestwem uraczyliśmy przyjaciół wczoraj. A dziś dla rodziny: zupa cebulowa z grzankami, reszta jak wyzej ( jesteśmy mocno ograniczeni finansowo).
Specjalne podziękowania dla Inki. ciasto BABA JAGA było, jest, i będzie hitem.
Dziękuję za wsparcie i pomysły w imieniu swoim i Męża.
puszka kukurydzy puszka czerwonej fasolki 1/2 paczki makaronu ryżowego (ugotować al dente) 3/4 szklanki pokrojonej w drobną kostkę papryki konserwowej kolorowej. (ja wykorzytuję robioną przez męża na zimę w słoiki, ale moze być z sklepowa z octem) 3/4 szklanki pokrojonych w kostkę korniszonów.
Wszystko wymieszać doprawić solą, pieprzem i OREGANO. Na końcu dodać odrobinę majonezu, tyle aby obkleiło skłądniki, ale, żeby nie były zanurzone w sosie - musi być widać całą kolorowść sałatki. Finito. Samcznego.
Były flaczki z żołądków drobiowych, jajka faszerowane wątróbką drobiową z pieczarkami, półmiski wędlin z sosami: tatarskim i czosnkowym, sałatka z makaronu ryżowego i oczywiście cytrynówka. Wszystko domowej roboty, jak na wż-towca przystało. Takim zestwem uraczyliśmy przyjaciół wczoraj. A dziś dla rodziny: zupa cebulowa z grzankami, reszta jak wyzej ( jesteśmy mocno ograniczeni finansowo).
Specjalne podziękowania dla Inki. ciasto BABA JAGA było, jest, i będzie hitem.
Dziękuję za wsparcie i pomysły w imieniu swoim i Męża.
WITAM .PROSZE PODAJ PRZEPIS NA WSPOMNIANA SALATKE Z MAKARONU
Oto on:
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasolki
1/2 paczki makaronu ryżowego (ugotować al dente)
3/4 szklanki pokrojonej w drobną kostkę papryki konserwowej kolorowej. (ja wykorzytuję robioną przez męża na zimę w słoiki, ale moze być z sklepowa z octem)
3/4 szklanki pokrojonych w kostkę korniszonów.
Wszystko wymieszać doprawić solą, pieprzem i OREGANO. Na końcu dodać odrobinę majonezu, tyle aby obkleiło skłądniki, ale, żeby nie były zanurzone w sosie - musi być widać całą kolorowść sałatki. Finito. Samcznego.
P.S. Najlepsza na drugi dzień.