Forum

Kuchenne porady

Drożdżówka z kakao pomocy!!!!!!

• Autor: pika15 Data: 2006-03-20 12:10:11

Piekłam wczoraj drożdżówkę nocną która jest naprawdę pyszna tylko pomyślałam sobie jakby do niej dodać kakao, chodzi mi o przepis na to kakao które idzie do drożdżówek  , kiedyś znalazłam ten przepis na drożdżówkę z kakao tylko nie pamiętam jaka to była stronka jeśli ktoś wie to bardzo proszę.
    Myślę że jak bym wylała pół ciasta + kakao oczywiście zrobione + reszta ciasta , że nie przeszkodziło by.

• Autor: gena Data: 2006-03-20 12:19:30

Pika może nie na temat robiłam tą drożdżówkę z matmoladą na ciasto na blaszce poukładałam twardą marnoladę pokrojoną w kosteczkę w czsie pieczenia wszystka marmolada poszła na dno część się poprzyklejało do blaszki więc nie wiem jak by się zachowała masa kakaowa.

• Autor: kawka Data: 2006-03-20 12:24:28

Ja do tej drożdżówki , po wylaniu jej na blaszkę dodałam połamaną na drobno czekoladę.Trzeba ją lekko wcisnąć . Dzieci ją uwielbiają.

• Autor: Danusia Grutzka Data: 2006-03-20 18:02:50

Ja znam przepis na Drezdenski placek z kruszonka, mysle ze chodzi o ciasto ktore sie daje na noc do lodowki..... Otoz na gore dawalam zawsze  1 1/2 Budyniu waniliowego (chodzi o proszek) zmieszanego ze 180g Cukru, 1 cukier waniliowy, 80g kakao (bez cukru) te wszystkie skladniki trzeba bylo na sucho wymieszac i posypac tym rownomiernie rozwalkowane ciasto drozdzowe. Nastepnie stopic 125g masla i nim polac kakao-budyn-z cukrem. Wyglada to jakby na suchy piasek napadal deszcz. Na to przychdzi kruszonka i do pieca. Ciasto wychdzi bardzo cienkie a wyglada jakby bylo z Nutella. Smakuje bardzo dobrze - kroic w malenkie kawaleczki. Masz pytania - wal smialo! :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu